Tuz ile Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Yayın Tarihi : • Güncelleme Tarihi : 2024-02-17
Tuz ile gebelik testi eski yeni nesil standartlar haricinde hamileliğin gerçekleşip gerçekleşmemesi konusunda başvurulan en eski yöntemler arasındadır.

Tuz ile gebelik testi yapmak için hamilelik konusunda bazı şüpheleri olanlar bakımından tercih edilen yöntemlerdendir. Eczanelerde satılmakta olan hazır gebelik testi kitlerinin daha yaygınlaşmamış dönemler içerisinde kadınlar evde tuz ile gebelik testi yaparak hamile olup olmadıklarını öğrenirlermiş. Peki gerçekten de tuzla gebelik testi doğru sonuç verir mi?

Tuz ile Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Günümüz şartlarında hamileliğin gerçekleşip gerçekleşmediğini öğrenmek için pek çok değişik yol vardır. Bunlardan en yaygın olanı ise kan ya da idrar testidir. Gebelik ile birlikte vücuda salınmakta olan beta HCG hormonu öncelikle kana ardından da idrara karışır. 

Fakat eski zamanlarda bilimin ve tıbbın bu kadar ilerlemediği dönemlerde kadınlar hamile olup olmadıklarını anlamak için geleneksel yöntemleri kullanıyordu. Bu yöntemlerden biri de tuz ile gebelik testi yapmaktı. 

Pek çok kadın tarafından halen daha kullanılmakta olan tuz ile gebelik testi kimilerine göre doğru sonuç veriyor gibi olsa da bu yöntem bilimsellik taşımaz. Bu sebeple de en doğru ve güvenilir sonuç, kadınların adet gecikmesinden 10 gün sonra kan testi yaptırmasıdır.

Tuz ile gebelik testi yapmak için öncelikle plastik bir kap içerisine 1 yemek kaşığı kadar tuz eklenir. Daha sonrasında kişinin idrarı bu kaba eklenerek birkaç dakika kadar bekledikten sonra idrarın renginde ve kıvamında bir değişiklik görünürse testin pozitif olduğu söylenir. Fakat bir değişik olmadığı durumlarda testin negatif olduğu ortaya çıkar.

Tuz ile Gebelik Testi Doğru Sonuç Verir Mi?

Tuz ile gebelik testi yapanlar ya da yapmayı düşününler için öncelikle bunun bir bilimsel dayanağı olmadığını söylemek sanırım yeterlidir. Bu sebeple hamileliği saptamak için en güvenilir yol idrar ve kan testinden geçer.

?