Zevk suyundan hamile kalınır mı?

Yayın Tarihi : • Güncelleme Tarihi : 2023-04-07
Zevk suyu ile hamile kalma riski hem erkek hem de kadınların ortak sorularındandır. Cinsel ilişki esnasında gelen zevk suyuyla gerçektende hamile kalma riski var mıdır?

Zevk suyu hem erkeklerde hem de kadınlarda cinsel ilişkiden hemen önce salgılanır. Erkek ve kadında şehvete sebebiyet veren bu tip durumlarda zevk suyu salgılanarak adrenalin pompalanır.

Zevk Suyu Nedir?

Meni ile mezi olarak bilinen zevk suyu farklı anlamlar ifade eder. Erkekte orgazm esnasında şehvetle akan beyaz renkli sıvı meni olarak adlandırılırken zevk suyu ise karşı cinse şehvetle bakarak ya da dokunma esnasında idrar yolundan çıkan berrak ve şeffaf sıvı zevk suyu olarak bilinir.

Zevk Suyundan Hamile Kalınır Mı?

Erkekte orgazmın öncesinde ya da sonrasında zevk suyunda canlı spermlere rastlanır. İdrar kanalında kalan meni ile zevk suyunun birbirine karışabileceği ve bunun sonucunda da zevk suyunun spermi alabileceği yönündedir. Yapılan araştırmalar neticesinde zevk suyundan hamile kalma olasılığı çok düşüktür. Ancak zevk suyundan hamile kalma ihtimali vardır.

Hamilelik sadece erkeğin menisinden akan sudan kaynaklanmamaktadır. Bu sebeple ilişki esnasında erkeğin boşalma öncesinde kendini geri çekme yöntemini kullanması bazen başarısızlıkla sonuçlanır. Aslında bu tip durumlarda zevk suyundan geçen spermler hamilelik oluşumuna etmendir.

Zevk suyunun vajina girişine teması bile hamile kalma riskini ateşler. Bu gibi durumlarda hamilelik şüphesi doğuracağından 2-3 hafta sonrasında gebelik testi yaptırılması önerilmektedir.

Zevk Suyuyla Hastalık Bulaşır Mı?

Zevk suyu ile bazı hastalıkların karşı cinse bulaşması normaldir. Bunlar arasında en yaygın olarak görülenleri; HIV, Hepatit B, Neisseria gonorrhoeae ve klamidya gibi patojenlerdir. Zevk suyu cinsel uyarılma salgılanan renksiz doğal bir sıvı olup; sarı, yeşil renkli olması, kaşıntı ve ağrılı olması gibi durumlarda enfeksiyon belirtisi gösterebilir.

?