27 yaşındayım. hastanede yaptırmış olduğum tetkiklerde Douglas…

27 yaşındayım. hastanede yaptırmış olduğum tetkiklerde Douglas da minimal serbest sıvı dikkati çekti. CRP 15,2 çıktı ve sağ böbrekte anjiyompolipomla uyumlu solid lezyon tanısı kondu .Bunlar ne anlama geliyor. Acaba.( idrar testi ve diğer kan testleri normal değerde çıktı)

Tahlil.Com Cevabı:

CRP bir akut faz reaktanıdır. CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve romatizmal durumlar gibi ihtimaller gelir.CRP yüksekliğine dair aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilir ve bu konuda sorulmuş benzer soru ve verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.CRP YÜKSEKLİĞİ NEDİR?http://tahlil.com/crp-yuksekligi-ne-anlama-geliyor-normal-degerler-0-5-arasi-iken-183-ne-gibi-bir-anlam-ifade-edebilir

A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

6.5 yaşındaki kızımın trombosit i 439 mpv değeri 5.4 , lökosit ise 11.40 , Ferritin 14.90 çıktı. CRP normal degerlerde

01/12/2018
6.5 yaşındaki kızımın trombosit i 439 mpv değeri 5.4 , lökosit ise 11.40 , Ferritin 14.90 çıktı. CRP normal degerlerde
Cevap: Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik veya sapma görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.Doktorunuz gerek görürse ilave tahliller…
DEVAMINI GÖR
Wbc 130, Neu 107 rnKişi çok rahat. Hiçbir şikayeti yokrnAncak tahlillerde bu şekilde bir sonuç çıkıyor....

01/12/2018
Wbc 130, Neu 107 rnKişi çok rahat. Hiçbir şikayeti yokrnAncak tahlillerde bu şekilde bir sonuç çıkıyor....
Cevap: Kan sayım tahlili diğer adıyla da hemogram testi sonucuna göre WBC yani lökosit yüksekliği olduğu görülüyor.Anlayacağınız dille akyuvarlar normalden yüksek diyebiliriz.WBC…
DEVAMINI GÖR
Sonuçlarım aşağıdaki gibidir yorumlar mısınız ? ANTI HIV - Sonuç: HIV RNA önerilir.

30/11/2018
Sonuçlarım aşağıdaki gibidir yorumlar mısınız ? ANTI HIV - Sonuç: HIV RNA önerilir.
Cevap: Anti HIV sonucunuzu yazmamışsınız rakamsal olarak.Muhtemelen normalin üstünde veya sınırda bir değerde çıktı Anti HIV sonucunuz bu nedenle de şüpheli bir sonuç olarak değerlendirilip…
DEVAMINI GÖR
Kan sayımında NE% 77.5 ne 7.1 ne demek?

30/11/2018
Kan sayımında NE% 77.5 ne 7.1 ne demek?
Cevap: Tahlil.com'a sorduğunuz test sonucu  tam kan sayımı olarak de bilinen hemogram testi parametrelerden sadece biri.Asla tek başına hastalık varlığı hakkında bilgi vermez.Hemogram yani kan sayımı testinin…
DEVAMINI GÖR
Aldosteron 45,59 pg/mL , RENİN değeri ise 0,10 ng7mg/ saat , bunun dışında yapılan bütün tahlillerimiz normal değerlerde çıktı,

30/11/2018
Aldosteron 45,59 pg/mL , RENİN değeri ise 0,10 ng7mg/ saat , bunun dışında yapılan bütün tahlillerimiz normal değerlerde çıktı,
Cevap: Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz. Tahll.com'a soru…
DEVAMINI GÖR
Lym degeri 4.09 baso 0.04 rbc 5.33 hgb 15.70 hct47. kalsiyum 10.4 degerleri bunlar yorumlarsanız cok sevirim herhangi bir ilaç kullanmıyor

30/11/2018
Lym degeri 4.09 baso 0.04 rbc 5.33 hgb 15.70 hct47. kalsiyum 10.4 degerleri bunlar yorumlarsanız cok sevirim herhangi bir ilaç kullanmıyor
Cevap: Bizlere sormuş olduğunuz tahlil sonuçları  hemogram  diğer adıyla da kan sayımı testinde yer alan parametrelerden sadece birkaçı.Kan sayımı tahlilinin ekibimizce sağlıklı olarak…
DEVAMINI GÖR
Çinko değerim 59 çıktı.Yorumlar mısınız?

29/11/2018
Çinko değerim 59 çıktı.Yorumlar mısınız?
Cevap: Çinko değeriniz düşük çıkmış.Aşağıdaki bağlantıda çinko tahliline dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.Çinko tahlili nedir? Normal değerleri nelerdir?
DEVAMINI GÖR
 Aca igG sonuç negatif 0.830 yazıyor yorumlaya bilirmisiniz?

29/11/2018
Aca igG sonuç negatif 0.830 yazıyor yorumlaya bilirmisiniz?
Cevap: Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz. Tahll.com'a soru…
DEVAMINI GÖR
Crohn hastayım sonuçlarımı yorumlarmısınız sedimentasyon sonucum saatee 30 çıkmış ne anlama geliyor?

29/11/2018
Crohn hastayım sonuçlarımı yorumlarmısınız sedimentasyon sonucum saatee 30 çıkmış ne anlama geliyor?
Cevap: Sedimentasyon tahlil sonucunuz normalin üstünde.Sedimentasyon testi  yüksekliği varlığında ilk olarak akla enfeksiyon olasılığı gelir.Pek tabii ki bunun başka nedenleri de olabilir.Sedimentasyon…
DEVAMINI GÖR
Bilirubin yükseklği 17 yorumlarmısınız yaş 52 erkek

29/11/2018
Bilirubin yükseklği 17 yorumlarmısınız yaş 52 erkek
Cevap: Yapılan kan tahlilinde bilirubin değeri yüksek çıkmış. Bilirubin yüksekliği bir çok nedene bağlı olabilir.Konunun araştırılması için muhtemelen doktorunuz ilave tetkikler…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Yaşlılıkta Katarakt Sıklıkla Görülür
Yaşlılık döneminin en yaygın göz hastalığı kataraktır
Dil İltihabı ( Glossit) Nedir?
Glossit veya dil eti iltihabi dilin şişme ve kızarması, dil kenarında kırmızı yaralar, bazen dil yüzeyinin tüy tüy ve siyah olmasi veya dilin uç ve kenarlarında  kızarıklıklar  oluşmaıdır
Yaşlanmaya Bağlı Görme Bozukluğu Presbiyopi Nedir?
Yaşlanmaya bağlı görme bozukluğu olan presbiyopi; özellikle yakın görüşün ilerleyen yaşla birlikte normal bir şekilde kötüleşmesidir
Kanalit Repozisyonu Nedir?
Bu işlem;  başınızı hareket ettirdiğinizde meydana gelen kısa ancak şiddetli baş dönmesi durumu olan Benign Paroksismal Pozisyonel Vertigo’nun (BPPV) düzelmesine yardım eder
Bağırsak Görüntüleme Sisteminde Kapsül Endoskopi Dönemi
Bağırsak hastalıklarının tanısı sırasında endoskopi yöntemine sıklıkla başvurulur
Çıkık ( Luksasyon ) Nedir?
Eklemi oluşturan kemiklerden birinin yerinden ayrılması, oynak yüzlerin birbirine olan bağlantılarını yitirmesine ve normal olmayan yeni bir durum almasına çıkık, (luksasyon) adı verilir
Progesteron Hormonu İçeren İlaçlar Ne Zaman Kullanılır?
Kadın doğum uzmanları gerek gördükleri durumlarda progesteron hormonu içeren ilaçları tedavide kullanabilmektedir
Neden Kusarız?
Kusma, canlının vücudunu dış etkenlerden korumak için geliştirdiği bir çeşit reflekstir
Yatmadan Önce Makyajınızı Temizleyin. Cildiniz Nefes Alsın.
Gün boyu cildimiz çoğu zaman kozmetik ürünler ile doludur
Midede Şişkinlik Neden Olur?
Mide ve karin bölgesinde şişkinlik ve sindirim sisteminin gazla dolması duygusunu hemen herkes yaşamıştır
Gebelikte Amniyotik Sıvının Azalması Emnbriyoyu Etkiler mi?
Amniyotik sıvının azalmasının embriyo üzerinde etkisinin olup olmadığı söz konusu sıvının azalma sebebi, azalma miktarı ve hamileliğin hangi dönemde olduğuna bağlıdır
Maggot Terapisi: Sinek Larvaları İyileşmeyen Yaralara Çare Oluyor.
Geçmişten bu yana böceklerle tedavi, geleneksel tıpta yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir