Allerjik Rinit İle Sinüzit Sıkça Karıştırılmaktadır

Yayın Tarihi : 2015/03/31 12:21 • Güncelleme Tarihi : 2019/04/01 02:26 •
İnatla alerji tedavisine cevap vermeyen kişilerde burun muayenesi yapılmalı, çocuklarda geniz eti, erişkinler de kıkırdak eğriliği, sinüzit olup olmadığı araştırılmalıdır.
Allerjik Rinit İle Sinüzit Sıkça Karıştırılmaktadır

İnatla alerji tedavisine cevap vermeyen kişilerde burun muayenesi yapılmalı, çocuklarda geniz eti, erişkinler de kıkırdak eğriliği, sinüzit olup olmadığı araştırılmalıdır. Çocuklarda sık rastlanan  orta kulak iltihabı da araştırılmalıdır. Diğer yandan da sık orta kulak iltihabı geçiren çocuklarda da alerji olup olmadığı sorgulanmalıdır.
Allerjik rinit belirtileri ile sinüzit belirtileri ile karıştırılabilir. Bazı allerjik rinitli hastalar yıllarca sinüzit teşhisi nedeniyle antibiyotik tedavisi kullanabilmektedirler.Gereksiz yere antibiyotik kullanımı da hem normal flora üzerine olumsuz etki yaratmakta hem de potansiyel antibiyotik dirençlerini tetiklemektedir.

Yoğun allerjik rinit tedavisine karşı yakınmaları düzelmeyen baş ve yüz ağrısı, yeşilimsi burun akıntısı gibi yakınmaları olan hastalarda sinüzit olup olmadığı araştırılmalıdır. 
Son zamanlarda uzmanların yaptığı araştırmalarda rinit ile sinüzit arasında yakın bir ilişki olduğu gösterilmiştir. Bu yüzden tekrarlayan sinüzit yakınması olan kişilerde allerjik rinit olup olmadığının araştırılmasında yarar vardır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?