Depresyon Erkeklerde de Sık Görülüyor

Yayın Tarihi : 2015/05/15 11:17 • Güncelleme Tarihi : 2015/05/15 11:17 •
Depresyonun kadınlarda daha sık olduğu düşünülse de günümüzde erkeklerde de sıklıkla depresyon vakaları görülebilmektedir
Depresyon Erkeklerde de Sık Görülüyor

Depresyonun kadınlarda daha sık olduğu düşünülse de günümüzde erkeklerde de sıklıkla depresyon vakaları görülebilmektedir.Erkeklerde depresyon , farkınavardığımızdan daha yaygın olabilir,  pek çok erkek karamsarlığı erkekliğineyakıştıramadığı için durumunu gizlemeye çalışır. 

Araştırma yapan uzmanlara  göre kadınlar üzüntüyü genellikleiçine atarken, erkekler dışa vurur.  Depresyondaki kadınlar sorunları hakkındakonuşur, depresyondaki erkekler ise  içlerindeki acıya karşı daha dayanıksızdırlarve rahatlamak için bir eyleme veya maddeye dönerler.
   
Erkeklerde depresyon,depresyondan kaçmak için kullandıkları savunular açık değildir İlkolarak, erkekler alkol ya da uyuşturucu kullanarak, aşırı çalışarak ve yaevlilik dışı ilişkiler kurarak acıdan kaçmaya çalışırlar. Kendilerini dışarıdansoyutlar, sevdiklerinden uzaklaşırlar. Ayrıca kızgınlık ve şiddetle, aniçıkışlar da yapabilirler.
  
Depresyonunnedenleri kadınlarda ve erkeklerde farklılık gösterir. Depresyondaki kadınlarkendilerini sıklıkla güçsüz hissederlerken, depresyondaki erkekler,gereksinimlerinden ve diğer insanlardan koptuklarını duyumsarlar. Bu yüzdenerkekler psikolojik sıkıntılarını daha ağır atlatırlar.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?