Bebeklerin de Canı Sıkılır!

Yayın Tarihi : 2018/06/26 21:58 • Güncelleme Tarihi : 2024/04/05 09:53 •

Bazen bebeği kucağınıza alıp gezdirmeye başladığında ağlamasının kesildiğini fark edersiniz. Ancak ayağa kalktığında veya konuşmaya başladığınızda bu halin üzerinden kalktığını, hatta güldüğünü fark edersiniz.

Bebeklerin de Canı Sıkılır!

Nasıl yetişkinlerin canı sıkılıyorsa bebeklerin ve çocuklarında canı sıkılır. Sadece karınlarını doyurmak ve uyumak bebeklerin ihtiyaçlarını karşılamaz. Bebeklerinde aynı yetişkinler gibi canı sıkılır. Konuşmaya, oynamaya, gülmeye ve dolaşmaya ihtiyaçları vardır. Bebeğinizle vakit geçirmeye özen gösterin.

Bebekler Neden Ağlar?

Bebeklerin dış dünya ile tanıştıkları andan itibaren tek bir iletişim şekilleri vardır. Bu da ağlamak. Bebeklerin neden ağladığı az çok belli olur ve aslında hemen hemen her çocukta aynı kapıya açılır bu sorunun cevabı.

Çocuklar öncelikle; acıktıkları için, devamında bezlerini ıslattığı ve bundan rahatsız olduğu için, gaz sancısı veya başka bir ağrı hissettiği için ağrıyor olabilir. Eğer bunların giderilmesine rağmen ağlamaya devam ediyorsa; ya psikolojik olarak bir baskı hissediyordur, ya da canı sıkılıyordur.

Bazen bebeği kucağınıza alıp gezdirmeye başladığında ağlamasının kesildiğini fark edersiniz. Ancak ayağa kalktığında veya konuşmaya başladığınızda bu halin üzerinden kalktığını, hatta güldüğünü fark edersiniz. İşte bunun sebebi bebeğin sıkılması ve hayatında hareket istemesidir.

Bebeklerin Sıkılmasına Fırsat Verilmeli mi?

Çocuklarda da canım sıkılıyor ifadesini sıklıkla duyarız. Çocuk ister ki; her an birileri benim için bir faaliyet yapsın ki benim canım hiç sıkılmasın. Ancak hayat hiç de böyle değildir. Hayatı boyunca her an birileri çocuğunuz için bir faaliyet yapamaz.

Ayrıca her insanın yapacağı her şey önceden belli olsa, kimse kendini geliştirme ihtiyacı hissetmez. İşte bu sebeple çocukların sıkılmasına fırsat vermek lazım ki; bu sıkılmanın neticesinde birşeyler üretebilsinler veya düşünmeye ve kendileri ile başbaşa kalıp muhasebe yapmaya vakitleri olsun.

Ancak bebeklerde durum böyle değildir. Özellikle bir yaş öncesinde bebeklerin hareketleri ve konuşma ifadeleri çok kısıtlıdır. Bu sebeple onların sıkıntılarını gidermek ve insana olan ihtiyaçlarına duyarsız kalmamak adına; temel ihtiyaçlarını gidermenin yanında, oyun oynamak, hava almak ve yeterince hareket etmek ihtiyaçlarının da karşılanması gerekir.

Bebeğinizi bebek arabasıyla gezdirmek, ona hikayeler okumak, farklı insanlarla bir araya gelmesini sağlamak gibi davranışlar; hem bebeğinizin sosyal bir insan olmasını destekler, hem de çevreye karşı duyarlılığı artar. Bu da daha mutlu bireylerin ortaya çıkmasının yoludur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.




Yorumlar

Yorum
?