Gece Ağlayan Bebekler ve Baş Etme Yöntemi
Bebekler doğduklarında çoğunlukla günü uyuyarak geçirir ancak bir süre sonra gece ağlamaları başlar. Bu durum olağan bir durumdur.
Bebekler doğduklarında çoğunlukla günü uyuyarak geçirir ancak bir süre sonra gece ağlamaları başlar. Bu durum olağan bir durumdur. Sağlıksal bir sorun olmamasına rağmen ağlayan bebekler, aslında büyüme sürecinin bir evresindedir. Bu esnada bebeğinizin ağlamaları sizi psikolojik ve fiziksel olarak yıpratabilir ancak sabırlı olmalısınız. Ağlayan bebeğinizi sakince okşayın, ona sarılın ve ağlamasının dinmesini bekleyin. Emzirme ve gazını çıkarma sakinleşmesine yardımcı olacaktır.
Bebek Neden Ağlar?
Bebek için dünya değişik bir ortamdır. Henüz anne karnından çıkıp gördüğü bu dünya onun için anlamsızdır. Çünkü ihtiyaçlarını ifade etmek, farkına varmak ve müdahale edebilme şansları yoktur. Bu sebeple kendilerini ifade etmenin tek yolu olan, ağlamayı tercih ederler. Bu son derece olağandır.
Bebek Ağladığında Ne Yapılmalıdır?
Bebek bir sıkıntısı olduğunda ağladığı gibi, bazen sadece sebepsiz yere ağlayabilir. Bu sebeple bebeğin muhtemel sıkıntıları giderilmeli ve buna rağmen ağlıyorsa sevgi ve sabırla bu süreci bitirmesi beklenmelidir.
Bebeğin ağlama sebebi olabilecek muhtemel sıkıntılar ve çözümleri;
Bebek bezini kirletmiş ve bundan rahatsız olduğundan ağlayabilir veya pişik problemi olabilir. Bu durumda bebeğin bezini bir süre açık bırakmak rahatlatacaktır.
Bebeğin karnı aç olabilir. Bebek doyurulmalı hatta aç olmasa dahi sakinleşmesi için anne memesine tutulmalıdır.
Bebeğin gaz problemi olabilir. Bebekler doğduklarında henüz sindirim sistemleri çok gelişmiş değildir. Bu sebeple gaz problemi yaşamaları çok normaldir ve karnı üzerine yatırma, sırtına vurma gibi çözümlere başvurulmalıdır.
Bebeğin sırtı kaşınıyor olabilir. Bu, çok yaygın bir bilgi değildir. Ancak bebeklerde sırt kaşınması onlar için baş edilemez bir sorundur. Çözülemeyen ağlamalarda mutlaka bebeğinizi ters yatırarak çıplak sırtını hafifçe kaşımayı deneyin.
Bunlara rağmen bebeğiniz ağlamaya devam ediyorsa sarılın ve sakinleşmesini bekleyin.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Yorumlar
Yorum |
---|
Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.