Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkları Önlemek İçin Bir Öneri

Yayın Tarihi : 2018/07/25 01:27 • Güncelleme Tarihi : 2023/09/28 13:50 •

HIV enfeksiyonu başta olmak üzere; toplumu korkutan, cinsel yollarla bulaşan pek çok hastalık vardır. Bu hastalıklardan korunmanın da çeşitli yolları vardır.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkları Önlemek İçin Bir Öneri

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar çoğu zaman istenmeyen, ilişkiler ve yaşanmakta olan  evlilik üzerinde olumsuz etkiler yaratan aynı zamanda da hem psikolojik hem de insan sağlığı yönünden önemli sorunlar yaratan durumlardır. Bu hastalıkların kimi zaman tedavileri kısıtlı olabilmektedir (HIV enfeksiyonu gibi)
Bu konuda sağlık sektöründe çeşitli koruyucu maddeler geliştirilmiştir.Bunlardan biri de Vivagel isimli üründür. Bu ürün hakkında sizi kısaca bilgiilendirmek istiyoruz.

Vivagel Nedir?

Vivagel adı verilen jel sayesinde; cinsel yollarla bulaşan  hastalıklara dur denebilecek. Bu jelin nasıl kullanılacağı uzun süre düşünülmüş ve neticede kondomlara uygulanmıştır. Bu kondomlar sayesinde hastalıklara yol açan virüslerin % 99.99'u etkisiz hale geliyor.

Bu ürün dışında sizlere genel olarak cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı nasıl önlemler alabileceğiniz konusunda bilgiler verelim.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nasıl Önlenir?

1. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyondan kaçınmanın en güvenilir yolu cinsel ilişki yaşamamaktır. Yani vajinal, ağızdan ve arkadan yapılan ilişkilerden uzak durulabilir. 
2. Aşı olmak: Aşılar, hepatit B ve HPV enfeksiyonlarından korunmada güvenli, etkili ve önerilen araçlardır.
HPV aşısının, 9 yaş ile 26 yaş arasındaki kişilere yapılabilir.Ayrıca çocukken veya gençken aşı yaptırmadıysanız, hepatit B aşısını da yaptırmalısınız.
3. Cinsel partner sayısı azaltılmalıdır. Cinsel ilişki kuracağınız ve cinsellik yaşayacağınız partnerinizin sayısını azaltmak cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma riskinizi kuşkusuz düşürecektir.
4.Cinsel partner veya eşler aynı zamanda cinsel yoldan bulaşan hastalıkların etkenlerine göre test yaptırıp karşılıklı olarak paylaşabilir. 
5.Tek eşlilik de cinsel yolla bulaşan hastalıkların önlenmesinde önemli bir unsurdur. Tek eşlilik, yalnızca sizinle cinsel olarak aktif olmayı kabul eden tek bir kişiyle cinsel olarak aktif olmanız anlamına gelir. Enfeksiyonu olmayan bir eş ile uzun süreçli, karşılıklı tek eşli bir ilişki içinde olmak, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan kaçınmanın en güvenilir yollarından biridir. 
6. Prezervatif kullanmak: Bu en güvenli korunma araçlarından biri olup tüm dünyada yaygın olarak tercih edilmektedir.Erkeklerin kullandığı lateksten yapılmış prezervatif diğer adıyla da kondomun kullanılması cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların en aza indirilmesinde son derece etkili bir araçtır. İdela olarak prezervatif, ağızdan, arkadan veya vajinal olarak yaşanan tüm ilişkilerde tercih edilmelidir

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?