Arkadan İlişki İle Hamile Kalma Riski Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/09/17 00:46 • Güncelleme Tarihi : 2022/10/08 12:47 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun

Cinsellik yaşayan evli olmayan genç çiftler ve özellikle de bakire bayanlar arkadan ilişki sonrası hamile kalıp kalmayacaklarını sıklıkla merak ediyorlar. Arkadan ilişki ile hamile kalma riski nin ne olduğu ve bu riskin nasıl en aza indirileceğine dair bilgileri  aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

Arkadan İlişki İle Hamile Kalma Riski Nedir?

Arkadan İlişki Nedir?

Arkadan ilişki, ters ilişki ve an*l ilişki olarak da bilinir. Uyarılmış ve ereksiyon halindeki erkeğin, cinsel organının kadının anüsüne girmesi ve burada an*l kan*l içine boşalması durumudur.
Doğal bir ilişki türü olmadığından vajinal ilişkiye göre kadınlar için çok daha ağrılıdır.Özellikle an*l kan*l içinde bulunan sinirlerin çokluğu ve an*l kanalın vajinaya göre çok daha dar olması kadınlar için ağrıyı arttıran faktörler arasındadır.
Arkadan ilişkinin insan sağlığına da bir çok zararı vardır. Arkadan ilişkinin insan sağlığına zararları konusunda detaylı bilgi almak için aşağıdaki linki tıklayınız.

Arkadan ilişkiniz zararları nelerdir?

Neden Çiftler Arkadan İlişkiyi Tercih Ediyor?

Ülkemizde, bakireliğe zarar gelmemesi amacıyla özellikle evli olmayan genç çiftler ve bakire kızlar kimi zaman isteyerek kimi zaman da istemeden bu tür arkadan diğer adıyla da ters ilişkiye giriyorlar. Arkadan ilişki kimi zaman da bir cinsel fantezi olarak da çiftlerin tercih ettiği bir cinsel ilişki türüdür. Kadınlar için hem son derece acılı aynı zamanda da sağlığa zararlı olan bu tür ilişki sonrası kadınlar, hamile kalıp kalmayacaklarını da sıklıkla merak ediyorlar.

Tahlil.com uzmanlarına da bu konuda sıklıkla, arkadan ilişki sonrası hamile kalma riski nedir şeklinde sorular da geliyor.
Arkadan ilişki ile hamile kalma riski ve bu konuda aklınıza takılan soruları uzmanlarımıza günün her saati online sorabilirsiniz. Soru sormak için tıklayınız...

Arkadan İlişki İle Hamile Kalma Riski Nedir?

Arkadan cinsel ilişki sonrası erkeğin boşalması sonrası menisi ve dolayısyla sperm hücreleri vajinaya temas etmedikçe bu tür bir ilişkide hamilelik şansı bulunmamaktadır.
Genç ve tecrübesiz çiftler çoğunlukla arkadan ilişkiye girerken oldukça zorlanır. Bu ilişki kadın için son derece zor ve ağrılıdır. Bu nedenle ilişki süresince kadınlar hareket edebilir. Cinsel konularda acemi olan erkekler de kimi zaman anüs yerine vajinaya girebilir. 
Bu durumda hem kızlık zarının yırtılması ihtimali vardır. Bir diğer konu ise arkadan ilişki girişimi sırasında yanlışlıkla vajinaya giren erkeğin burada boşalması veya erkeğin zevk suyu olarak da bilinen prostat salgısının vajinaya temas etmesi durumunda gebelik ihtimalinin bulunmasıdır. Bu ilişki sırasında vajina ile erkeğin cinsel organının temas etmesi ve olası bir boşalma durumunda ister istemez hamilelik ihtimali de gündeme gelecektir.

Yukarıdaki yazımızda da belirtiğimiz üzere arkadan ilişkilerde anüse boşalma durumunda hamilelik ihtimali yoktur. Ancak boşalma sonrası erkeğin menisinin vajinaya sızması sonrası bu ihtimal akla gelebilir. Bu da çok hem de çok düşük bir olasılıktır.
Ancak erkeğin cinsel organının anüs yerine vajinaya girmesi ve erkeğin anüs yerine vajinaya boşalması veya zevk suyunun vajinaya bulaşması gibi istenmeyen veya kazara gelişen durumlarda ise kaçınılmaz olarak hamilelik riski de ortaya çıkacaktır.Bu risk normal bir vajinal ilişkiye göre çok daha düşükte olsa göz ardı edilmemelidir.

Arkadan İlişkide Hamilelik Riskini Nasıl Önlenebilir?

Arkadan ilişki sırasında erkeğin kazara anüs yerine vajinaya boşalması gibi bir durum olabilir. İlişki sırasında vajina ağzı ve anüs deliği birbirine oldukça yakın olduğundan bu tür bir risk bulunmaktadır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bir diğer risk ise erkeğin anüse boşalmasının ardından buradan sızan meninin kadının vajinal bölgesine temasıdır. 
Bu tür hamilelik risklerini ortadan kaldırmak için arkadan(anal) ilişkilerde erkeğin kondom diğer adıyla da prezervatif kullanması son derece güvenli bir yoldur. Bu tür bir önlem alındığında hamilelik riski de tamamen ortadan kalkacağı gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı da her iki taraf da korunmuş olacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
T*********************** :

Merhaba ben kız arkadaşımla adetinin son gününde ters ilişkiye girdim ama içine boşalmadım. Ve ön taraftanda üzerinde don varken sürtündüm hafif baskı uyguladım Kız arkadaşım yaklaşık iki ay oldu adet olmadı. Bir yıl önce daha aynı şekilde gecikme oldu ama 45 güne yakındı. Sizce hamilelik ihtimali olur mu? Kendimden eminim herhangi bir boşalma olmadı. Yardımcı olursanız çok sevinirim

B********** :

Merhaba hocam benim sorularım olcak hocam ilişki istiyom ama eşim hamilelikten korkuyo hamile olmadan cinsel ilişki olurmu birde benim arkadaşımın çocuğu 11 yaşında 9 yaşındaki çocukla ilişki yapmış oğluna kızdı sence bebek olurmu


Cevap:

Belirtiğiniz yaşlarda cinsellik kabul edilemez asla. Mutlaka anne ve babaların bu konuda bilgi sahibi olup çocuklarını yönlendirmeleri ve gerekirse psikolojik destek almaları gerekmektedir.
Hamilelik korkusu cinselliği baskılayabilir.Bu durumda ise doğum kontrol yollarına başvurmakta yarar bulunmaktadır.

S********* :

Merhabalar hocam ben bi soru soracaktım sevgilimle bundan 1 ay önce an*l arkadan ilişki yaşadım ardından 2 defa düzenli olarak adet oldum şimdi de karnım şiş hamile olmaktan korkuyorum Çok korkuyorum hocam hiç test de yaptırmadım ultrasona girmek istemiyorum yardım edin ?


Cevap:

Arkadan ilişki, ters ilişki gibi   normal olmayan ilişkilerde hamilelik şansı mümkün değildir.
Hamilelik için çok düşük de olsa sadece bir olasılık bulunmaktadır.
Boşalma sonrası menininanüsten çıkıp vajinaya sızması ve bulaşmasıdır.Bu durumda vajinaya giren sperm hücreleri gebeliğe sebep olabilir.
Bu da oldukça zayıf bir olasılıktır.Ancak tamamen de imkansız değildir.Bu tür bir ihtimal söz konusu ise beklenen adet tarihinde en az 7 günlük bir gecikme olduğunda gebelik testi yapılabilir.
Arkadan ilişkinin bir diğer riskli yanı ise, an*l ilişki hedeflenmesine rağmen yanlışlıkla vajinaya giriş ihtimalidir.
Bu durumda da kaçınılmaz olarak gebelik riski de olacaktır.

Konuya dair ve hamilelik olasılıkları ile ilgili aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulabilir ve konuya dair benzer sorulara uzmanlarımızca verilmiş cevapları okuyabilirsiniz.
 

 

o************** :

Hocam merhaba sürtünme yolu ile ilişki yaşadık ve üzerimizde bişi yoktu herhangi bir boşalma olmadı bulaşmasından korkuyoruz adet günü 19 Ocak idi ve hala adet olmadı 4 gün geçti ve bugün kahverengi akıntılar oldu ve duştan sonra kan damlacıklar halinde akıntı sizce nedir durum


Cevap:

Küçük yaşlarda  olup  cinsel konularda bilgi sahibi olmadan  cinsel  deneyim yaşayan sizler gibi pek çok okurumuz var.
Bu tür  ilişki sonrası hamilelik korkusu ile bizlere bir çok soru geliyor.
Bize yazdığınız ilişki türünde  hamilelik ihtimali pek mümkün görülmüyor.

Tahlil.com doktorları olarak size önerimiz mutlak suretle aşağıdaki bağlantıyı dikkatle okuyup hamilelik oluşumuna dair bilgi sahibi olmanız.

Aşağıdaki bağlantıda belirtilen yazıları ve sorulmuş benzer soru ve uzmanlarımızca verilen cevapları dikkatle okursanız bu konuda bilgi sahibi olacağınızı umuyoruz.

k********* :

Yaşadıgım ilişkilerin hiçbirinde vajina etrafına boşalma olmadi ve çogu kıyafet varken gerçekleşti ama bu ay adetim 4gün gecikti hala olmadım karnım ağrıyo sırt agrılarım var baş dönmesi yaşıyorum ve geceleri midem yanıyo böbreklerim batıyo adet olmamamın hamilelikle alakası varmıdır


Cevap:

Anlattığınız gibiyse gebelikle alakası yok.

f********* :

adet günümde gcikme yaşıyorum beta hcg testi yaptırdım 0,33 negatig çıktı sonucum ayrıca sağ yumurtalıkta ceviz büyüklüğünde bir kist olduğunu söylediler.hamile değilsem neden hala adet olmadım yada olma ihtimalim varmıdır..


Cevap:

Beta HCG değerine göre gebelik yok ancak adet gecikmesi sadece gebelik nedeniyle olan bir durum değildir.
Kadınlarda adet gecikmesinin bir çok sebebi olabilir.
Aşağıda gebelik dışı nedenlerle adet gecikmesinin görülebildiği durumları inceleyebilirsiniz.


Adetinizde gecikme devam ederse kadın doğum doktoruna muayene olmanız en doğru yaklaşım olacaktır.


k********** :

Hocam geçen gün sevgilimle an*l dan iliskiye girdik anüse boşaldim ve pen*simi cikardigim gibi spermler disari akti hemen temizledik ve aksam da adet görmeye basladi adet günüymüş düzenli adet gördü 4 gün boyunca acaba hamilelik riski varmidir.simdiden tesekurler.


Cevap:

Vajinaya sperm temas etmişse bir sonraki ay regl düzenini takip etmenizi, bir haftadan fazla gecikme yaşanırsa gebelik testi yaptırmanızı öneriyoruz. 

g******** :

Hocam merhabalar, ben geçtiğimiz ay eşimle an*l bir ilişki yaşadım, içime boşaldı, ertesi gün adet oldum. Bir daha hiçbir şekilde birliktelik yaşamadık. Bu ay adetim 5 gün gecikti, geçen ay yaşadığımız o ilişkiden hamile kalmış olma ihtimalim var mı? Şimdiden teşekkürler.


Cevap:

Adet gören birinin hamile olma  olasılığı yoktur.Bu konuda ne yazık ki, bir çok internet sitesinde yalan yanlış bilgiler yer almakta ve okurlarımızın da kafası karışmaktadır.
Adet gören birinin neden hamile olamayacağına  dair Tahlil.com'da defalarca soru cevapladık ve bilgilendirici yazılar yazdık.
Size önerimiz aşağıda sizin için hazırladığımız bağlantıları dikkatle okuyarak konuya dair bilgi sahibi olmanız.


Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor, aşağıdaki yazımızda da adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.

c************* :

Reglimin 5. Gununde hastaligim bitti ve erkek arkadasimla an*l iliskiye girdim ama vajinamdan asiri derecede kan geliyor neden?


Cevap:

Gelen kan vajinadan veya an*l bölgeden olabilir, muayene olmanızı öneririz..

i************* :

Ben adetliyken sevgilim boşaldıktan sonra kalçama sürtündü acaba hamile kalma olasılığım var mıdır


Cevap:

Anlattığınız gibi bir ilişki sonrası hamilelik ihtimali olmadığını söyleyebiliriz.

m************* :

Merhaba 17 yaşındayım sevgilim 16 yaşında, uzun süre öpüşüp sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Benim altımda boxer onda tayt ve iç çamaşırı vardı.Kalkıp tuvalete girdim boxerımda küçük bir leke gördüm, boşalmadım, zevk suyu geldi diye düşünüyorum. Sevgilimin regli 10 gün falan geçikti,sorun olur mu?


Cevap:

Kıyafetler üzerinden zevk suyu ile hamileliğin oluşması yok denecek kadar düşük bir ihtimaldir. Adet gecikmesi stres kaynaklı olabilir. Bir süre daha gecikme devam ederse bir kadın doğum uzmanına görünerek nedenini öğrenebilirsiniz. 

k********** :

Merhaba ben nişanlımla arkadan ilişkiye girdim.adetim 28 günde bir oluyor .adetime 10 gün kala arkadan ilişkiye girdik.hamile kala bilme riskim var mı?


Cevap:

Eğer vajinaya bir temas olmadıysa hamilelikten söz edilemez. 

t********* :

Hocam merhabalar genel olarak sorulan bir soru ama kız arkdasımla an*l yoldan ilişkiye girdik ve içeri bösalma söz konusu oldu sonrasında kız arkadasım pecete yardımıyla silde ve o bolgeye yıkadı hamilelik durumu söz konusu olur mu?


Cevap:

Yaşanan an*l ilişkide boşalma olsa dahi vajinaya herhangi bir sperm bulaşığı olmadığı sürece hamilelik söz konusu değildir. 

s********** :

Merhabalar ben ocak 23 de an*l ilişkiye girdim o akşam da adet oldum fakat bu aya kadar yani 2 ay adet olmadım mide bulantısı falan olmadı ama karnımı sanki büyümüş gibi hissediyorum acaba hamile miyim?


Cevap:

Gebelik testi yaparsanız öğrenebilirsiniz..

m******************* :

Hocam kiz arkdsimla 26 ocakta sürtünme ile ilişki yasadik .vajinaya boşalma olmadi .bakire zaten. İlişkiden 17 gün sonra adet oldu fakat 5 gün erken oldu. 44 .gün ultrason ve kan testi negatif.54. gün yine ultrason ve kan testi negatif cikti. Fakat şuan 17 günlük adet gecikmesi var. Sizce nedendir?


Cevap:

Hormonal veya stres nedeniyle  olabilir..

u******** :

iyi aksamlar kız arkadasımla 2 subatta surtunme yolu ile ilişkiye girdik benim pen*sim ucu azıcık vajinasına gırdı ama dısarı bosaldım 2 defa adet gördü ikincisi 10 gün gecikerek oldu sizce hamıle olmus olabılırmı lutfen acıl cvp


Cevap:

 Çoğunlukla cinsel konularda bilgisizlikten ve erken yaşlarda bu tür beraberlik yaşayanlardan bu tür çoğu zaman da çok anlamlı olmayan sorular geliyor.
  Belirtiğiniz şekillerde bir hamilelik pek mümkün görünmüyor.Muhtemelen yaşınız küçük ve cinsel konularda da bilgi sahibi değilsiniz.
  Hamileliğin hangi durumlarda olabileceği, hangi durumlarda hamilelik olmayacağı ve bu konularda sorulmuş benzer  binlerce soru ve Tahlil.com ekiplerince verilmiş cevapları aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz.

 Biraz vakit ayırıp dikkatle okumanızı öneririz.




d******** :

Meraba ben surtunme ile ilşkıden 1 gun sonra adet oldum hamıle olma olasılıgım varmı


Cevap:

Bu durumda ilişki sonrasında düzgün bir adet kanaması gördüğünüz için hamilelik söz konusu değil. 

n************* :

iki gün önce sevgilimle sürtünme yoluyla vajinasına boşaldım hamile kalma riski varmıdır acilen cevap verseniz iyi olur hocam


Cevap:

Evet hamilelik riski vardır..

b*********** :

Dün kız arkadaşım ile an*l yoldan ilişkiye girdim ve içeri boşaldım ayrıca. kız arkadaşım bakiredir. Acaba hamile kalmış mıdır ?


Cevap:

Bu tür ilişki de hamilelik ihtimali yok denecek kadar azdır.İlişki sonrası anüsten sızan meninin vajina ile temas etmesi ve buradan da vajinaya  sızması durumunda çok düşük de olsa bu tür bir olasılıktan söz edebiliriz.
  Böyle bir durumun olması halinde, beklenen adet tarihinde de en az 1 haftalık bir gecikme olduğunda tedbiren gebelik testi yapılabilir.

?