Çocuklarda Ateş Yükseldiğinde Neler Yapalım?

Yayın Tarihi : 2018/04/01 21:32 • Güncelleme Tarihi : 2018/04/01 21:32 •
Çocuk ve bebeklerde sık görülen yüksek ateş anne ve babaları endişelendirir
Çocuklarda Ateş Yükseldiğinde Neler Yapalım?

Çocuk ve bebeklerde sık görülen yüksek ateş anne ve babaları endişelendirir. Müdahale edilmeyen  ateş ciddi tablolara sebep olabilir.Bu sebeple ateşin düşürülmesi gerektiği ve vakit kaybetmeden doktora başvurumak gerekir. Ateşin kritik süresi 3 gündür. 3 aydan büyük çocuklarada ateşin derecesi süresi yanında hastanın genel durumu göz önünde bulundurulmalıdır.
Genel durumu iyi, beslenmesi bozulmamış ,ateşi 38.5 derecenin altındaki çocuklar evde septomatik ateş tedavisi ile 3 günü izlenebilir. Süre 3 günü geçiyorsa doktora başvurulmalıdır. Ateşli bir çocuğun  tedavisinde üzerinde durulması gereken diğer bir nokta altta yatan hastalığın etkenine yönelik tedavi başlanmalıdır.Çoğu kez antibiyotikler ateş düşürücü olarak kullanılmaktadır.Çocuklarda yüksek ateşe karşı alınması gereken önlemler; 38.5 derece civarındaki hafif ateşte çocuğun üzerindeki fazla kıyafetleri çıkartın,bol miktarda su ve sulu gıdalar alınması sağlanmalı, ortamın sıcaklığın muhafaza edilmeli,ılık duş aldırılmalı, ateşin 39 dereceye çıkması durumunda  doktorunuzun kontrolünde ateş düşürücü kullanılmalıdır.
Ateş vücudun enfeksiyonlara karşı geliştirdiği bağışıksal yanıtın bir parçasıdır.Yüksek ateş tedavisinde tedavi etmenin amacı çocuğun rahat etmesidir.Ateş çok yüksek olmadıkça hastaya zarar vermez.Günümüzde 6 aydan büyük bebeklerde ateş 39 derecenin üzerine çıkmadığı ve bebeğin durumu iyi olduğu sürece ateşi düşürmek gerekmeyebilir.Ateşli çocuğun tedavisi sırasında üzerinde durulacak bir noktada altta yatan hastalığa yönelik tedavinin zamanında başlanmasıdır.Doktor ailelerin antibiyotiklerin ateş düşürücü olarak kullanılmaması gerektiği konusunda uyarmalıdırlar.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.




Yorumlar

Yorum

Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.
?