Diş Temizliği Nasıl Yapılır?
Diş temizliği, sağlıklı birvücudun ana unsurlarındandır. Çünkü; yeme işlemi ağızla başlar ve her besinburada bir süre kaldıktan sonra diğer organlara geçer. Haliyle ağızda bulunanbakterilerde yiyeceklere yapışarak bünyeye girmiş olur ve çoğu kez hastalıkyapar. Pek çok hastalığın temelinde sağlıklı olmayan ağız ve dişler vardır. Çoğukişi diş temizliği yapmasına rağmen bu durumla karşı karşıya kalır. Bunun sebebi,yanlış yöntemlerle yapılan temizliktir.
Peki doğru diş temizliğinasıl yapılır? Doğru diş temizliği başta diş ve diş eti olmak üzere, vücudu pekçok hastalıktan korur. Öncelikle yapılması gereken, dişlerin günde iki defadoğru şekilde fırçalanmasıdır.
Doğru diş fırçalamanın kuralları;
Diş fırçası dişlere 60derecelik açıyla yerleştirilir. Diş fırçası, on defa oval çizmek suretiyle ikidişe temas edecek şekilde gruplandırılarak fırçalanmalıdır.
Sadece dişlerin dışa bakankısımları değil, iç kısımları da aynı teknikle fırçalanmalıdır.
Diş fırçalama işlemi aceleyegetirilmemeli ve en az iki dakika devam etmelidir.
Fırçalama öncesi diş fırçasıkesinlikle ıslatılmamalıdır.
Diş macunu çok azkullanılmalıdır. Fazla köpük fazla temizlik anlayışı yanlıştır.
Diş temizliği için fırçalamaktek başına yeterli değildir. Çünkü fırçanın ulaşamadığı kısımda da zararlıbakteriler olabilir ve bunlarda çoğalarak diş ve diş eti problemlerine yolaçabilir. Bu sebeple ara yüz fırçaları kullanılmalı ve haftada iki kez de dişipi kullanılmalıdır. Diş ipi kullanırken de kurallara uygun kullanmak çokönemlidir. Doğru kullanılmayan diş ipi, diş eti zedelenmesine ve diş etikanamalarına yol açabilir.
Bu teknik malzemelerin kullanımıyanında, besin tüketimine de dikkat etmek gerekir. Asitli ve şekerliyiyecekler, sadece çürüklere yol açmakla kalmaz, dişlerin incelmesine vekolayca kırılmasına da yol açar. Tabii bunun yanında diş renginizinsararmasında da büyük etkileri vardır. Bu sebeple bu gıdaların tüketiminiminimuma indirmek en doğrusudur. Şayet tüketmekten kendinizi alamıyorsanız,sonrasında diş fırçalamak zararlı etkileri minimuma indirecektir. Şayet dişinizifırçalama olanağınız yoksa o an için su içerek ağızda kalan partikülleritemizlemek mümkündür.
Tüm bu önlemlerle birlikte 6ayda bir yapılacak olan doktor kontrolü sayesinde, her zaman sağlıklı ve güçlüdişlere sahip olmak mümkün olacaktır.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Yorumlar
Yorum |
---|
Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.