Su İçmeyenlere Pratik Öneriler

Yayın Tarihi : 2016/03/12 14:39 • Güncelleme Tarihi : 2016/03/12 14:39 •
Özellikle yaz aylarında suyun önemi artarken birçokkişiden su içmekten hoşlanmadıklarını, su içmeyi unuttuklarını duyarsınız
Su İçmeyenlere Pratik Öneriler

Özellikle yaz aylarında suyun önemi artarken birçokkişiden su içmekten hoşlanmadıklarını, su içmeyi unuttuklarını duyarsınız. Pekisu ihtiyacını karşılamak için ne yapmalı ?

1- Gece yatmadan önce ve sabahkalktığınızda su içme alışkanlığı kazanmanız için düzenli olarak bu zamanlamayauygun su içmeye odaklanabilirsiniz.

2- Gün içinde çay, kahve gibi içeceklerisık tüketiyorsanız bunların yerine önce su arası verin ya da her çay ve kahveiçmenizden sonra bir bardak su tüketimini zorunlu hale getirin.

3- Suyu içmekte zorlanıyorsanız; bir sürahi suyun içinenane yaprakları, tarçın, üzüm taneleri gibi renk katacak meyveler ve limondilimleri ekleyebilirsiniz. Bu sayede suyun içimi kolaylaştırılabilir.

4- Çalışma ortamınızda, masanızda, mutlakasu bulundurun. Gördüğünüzde içmenizi sağlayacak kupalar, bardaklar, termoslaralabilirsiniz.

5- Çantanızda, arabanızda, seyahatlerdeyanınızda su bulundurmaya özen gösterin.

6- Görebileceğiniz yerlere su içmenizihatırlatacak post-itler yapıştırın. Evinizde, iş yerinizde, bilgisayarınızınmonitöründe, telefonunuzda su içmenizi kolaylaştıracak yazılar olsun.

7- Su olduğu yerlerde bu durumu değerlendirin ve su için.Sosyal ortamlarda asitli içecekler yerine su veya maden suyu tercih edin.

8- Öğünlerden önce bir bardak su için. Bu durum toklukhissi sağlayacak ve kilo vermenize de yardımcı olacaktır. Atıştırmaalışkanlığınız varsa masanızda önce su bulundurun.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?