Tatlıyı Ne Zaman Yemeli?

Yayın Tarihi : 2018/03/23 00:16 • Güncelleme Tarihi : 2018/03/23 00:16 •
Bir toplumun yemek yemealışkanlığı, o toplumun sağlık durumunu ortaya koyar
Tatlıyı Ne Zaman Yemeli?

Bir toplumun yemek yemealışkanlığı, o toplumun sağlık durumunu ortaya koyar. Topluma bakıldığında isegiderek sağlıksızlaşan, obezleşen, aşırı tüketim yapan nesiller ortayaçıkmaktadır. Bu durumdan da anlaşılacağı gibi, hali hazırda uygulanan beslenmealışkanlıkları son derece yanlıştır.

Su içmenin öneminden herzaman bahsedilir. Su tüketimi pek çok hastalığı önlediği gibi, obeziteye karşıda koyabilen en hayati besindir. Ancak suyun dahi içilme vakti çok önemlidir.Suyun gerçek faydasını görebilmek için yavaş yavaş gün içine yayarak ancakbüyük çoğunluğunu öğlene kadar olan vakitte tüketmek gerekir. Bunun yanında;yemekle birlikte değil, yemeklerden en az yarım saat önce su içilmelidir ki,mideyi hem besinlere hazırlasın; hem de, açlık hissini biraz bastırsın ki,hızlı yemek yeme durumunu engellesin. Tıpkı su içme de detaylar olduğu gibidiğer besinleri tüketmekte de bazı ince püf noktaları vardır.

Bunların başında tatlı yemevakti gelir. Toplumumuzda alışkanlık olduğu üzere, yemeğin üzerine hemen tatlıbeklenir. Tatlısı olmayan sofralar neredeyse eksik olarak değerlendirilir. İştebu durum yüzünden pek çok kişi kilo alışını durduramamaktadır.

Her yemekte midede bellimiktarda asit üretilir ve bu asidin görevi besinlerin sindirilmesidir. Tabii yemeksonlarına doğru artık bu asit miktarı azalır hatta bitme noktasındadır tıkabasa doymuşsanız. İşte tam bu esnada (yemeğin üstüne gelen tatlıda) mideyebiraz daha yük geldiğinde yani tatlı yediğinizde bu tatlı sindirilemez. Sindirilemeyenher besin gibi depo edilir ve yakılmadığı zaman karşımıza yağ olarak geri döner.

Bu sebeple tatlı tok karınlaözellikle yemekten hemen sonra yenmemelidir. Tavsiye edilen tatlı yeme vakti;aç karınladır. Bu sayede hem bir öğünü geçirmiş olursunuz, hem de daha azsınırlama yaparak tatlının tadını çıkarabilirsiniz. Şayet aç karınla tatlıyiyemiyorsanız, yemeğin üzerinden en az üç saat beklemeniz uygun olacaktır. Böyleliklevücudunuzda yağ olarak birikmesini engelleyebilirsiniz. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?