Diz Kireçlenmesinde PRP Tedavisi ve Horoz İbiği Uygulaması

Yayın Tarihi : 2016/05/23 04:51 • Güncelleme Tarihi : 2016/05/23 04:51 •
Diz kireçlenmesi sıklıkla rastlanabilen bir hastalık olup yürümede zorluk yaptığından yaşam kalitesine de olumsuz tesirde bulunur
Diz Kireçlenmesinde PRP Tedavisi ve Horoz İbiği Uygulaması

Diz kireçlenmesi sıklıkla rastlanabilen bir hastalık olup yürümede zorluk yaptığından yaşam kalitesine de olumsuz tesirde bulunur.

Diz Kireçlenmesinde PRP tedavisi nedir ?

PRP,  İngilizce olarak adlandırılmış “Platelet Rich Plasma” kelimelerinin   baş harflerinden oluşmakta olan bir kısaltmadır.Türkçe karşılığı ise  platelet(plt) diğer adıyla da trombositten zengin plazmadır.
Diz rahatsızlıklarında, ortopedik girişimlerde  PRP tedavisi günümüzde yeni bir teknik olarak sıklıkla kullanılmaktadır.Bu tedavinin esası kişinin kendi kanından hazırlanan bir ilaçla diz kireçlenmesini iyileştirmektir.Kanımızda bulunan trombositlerden yararlanılarak yapılan doğal bir tedavidir.

PRP Ne Şekilde Üretilir?

Tedavi öncesi doktorlardan hastanın toplar damarlarından özel tüplere kan alır.Burada kanın alındığı tüplerin yapısı önemlidir.Tüplerin içinde pıhtılaşmayı önleyen maddeler bulunmalıdır.Hastadan alınan 10 ml ile 20 ml kan özel tüplere koyulur.Alınan kan santrifüj işlemine tabi tutulur ve bu işlem sonrası kandan plazma elde edilir.İşte bu plasma ilacın ham maddesini oluşturmaktadır.

PRP vücutta nasıl etki eder ?

Platalet tani trombositten zengin olan plazma kıkırdak ve tendondaki iyileşmeyi hızlandırır.


Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?