Erken Boşalma Nedir? Erken Boşalma Neden Olur?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/07/09 11:09 •

Erken boşalmayı; cinsel ilişki sırasında erkeğin henüz boşalmak istemediği halde meni sıvısının erken gelerek boşalmanın olması şeklinde tanımlayabiliriz.

Erken Boşalma Nedir? Erken Boşalma Neden Olur?

Erken boşalma erkekler arasında sık görülen bir cinsel sorundur. Erken boşalmayı; cinsel ilişki sırasında erkeğin henüz boşalmak istemediği halde meni sıvısının erken gelerek boşalmanın olması şeklinde tanımlayabiliriz. Erken boşalma; cinsel ilişki sırasında veya cinsel ilişkiye başlamadan önceki aşamada meydana gelebilir. Erken boşalma sorunu olan bir erkek bu sorundan dolayı ciddi psikolojik sıkıntılar yaşayabilir. Birçok erkek cinsel hayatlarının belirli dönemlerinde kontrolsüz veya erken boşalma problemiyle karşılaşabilmektedir.

Erken boşalma çiftlerin cinsel hayatında sorunlara neden olmaya başladığı durumlarda tıbbi bir problem olarak kabul edilir. Erken boşalmanın bir çok nedeni olabilir. Genellikle altta yatan neden psikolojiktir. Zihinsel ve duygusal sağlığı etkileyen stres, depresyon ve diğer faktörler bu durumu ortaya çıkarabilir. Nadiren fiziksel bir neden (prostat bezi inflamasyonu veya sinir sistemi fonksiyon bozukluğu gibi) de etken olabilir. Bu sebeple doktora gitmekten çekinilmemelidir.

Erken Boşalmanın Belirtileri Nelerdir?

- Boşalma küçük cinsel uyarılarla ve neredeyse kontrolsüz bir şekilde meydana gelir.

- Cinsel tatminde azalma

- Suçluluk, utanç ve hayal kırıklığı hissi

Erken Boşalma Yaşayan Erkekler Ne Yapmalıdır?

Birçok erkek zaman zaman erken boşalma problemi yaşamakta ve sonradan kendileri bu sorunu çözmektedirler. Tedavi gerektiren durumlarda ise oldukça başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir. Sadece birkaç kere erken boşalma sorunu yaşayan erkek hemen telaşlanmamalıdır. Bazı erken boşalma daha sonra ortadan kaybolabilmektedir. Öncelikle konunun uzmanı doktorlardan yardım almak gerekir. Bir üroloji uzmanı veya psikiyatri uzmanı bu konuda yardımcı olacaktır. Ayrıca eşler arasında sağlıklı ve uyumlu düşünceler olması ve cinsel yaşamda ise gerginlik, sıkıntı, suçluluk, düş kırıklığı gibi düşünceler olmamalıdır.

Gerekirse bu sorunlar için de psikolojik destek alınmalıdır. Erken boşalma sorunu olan erkek bu sorunu yaşayan yüz binlerce erkek daha olduğunu bilmeli ve hemen kendini yetersiz, suçlu ve başarısız hissetmemelidir. Eşiyle sorunlarını konuşmalı ve karşılıklı diyalogla tıbbi destek konusunda ortak hareket etmelidir. Erken boşalma probleminde tıbbi tedavi olurken, kozmetik tedavisi de vardır. Geciktirici kremler, cinsel birliktelikten biraz önce uygulandığında erken boşalma sorununu ortadan kaldıracaktır. Bu hususta doktora gitmekten çekinilmemelidir. Bazen küçük bir tıbbi müdahale dahi tüm problemin çözümü olacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
u********* :

hocam merhaba ben 18 yasında bir erkgm kız arkadsmla opustugumde veya telde cınsellık konustugumda sureklı zevk suyu gelıyor ıslnyor pantolan rhtszm ve daha hıc bosalmadm dol ktgnı goremedım sızce ne yapmalıyım korkuyorum cevabnzı beklıyorum simdiden tesekkurler


Cevap:

Anlattığınız olaylar normaldir, ancak bu konuda üroloji uzmanı ile görüşebilirsiniz..

e******* :

hocam benim erken boşalma sorunum ve bu sebepten dolayı kız arkadaşım ile ilişkiye girmekten korkuyorum ve bunun için ne yapabilirim


Cevap:

En uygun olanı bir üroloji uzmanına başvurman.Sana gerekli bilgilendirmeyi sağlayacaktır.Endişelenme mutlaka bir çözüm yolu önereceklerdir sana.

?