Hangi Testler Hangi Yaşta Yapılmalı?

Yayın Tarihi : 2018/06/11 10:18 • Güncelleme Tarihi : 2020/05/08 22:31 •
Check up amaçlı yapılan testler sağlığımızı korumada ve hastalıklara karşı erken önlem almada son derece önemlidir. Tahlil testlerinin hangilerinin hangi yaşta yapılacağı konusunda aşağıdaki yazımızda gereken bilgileri bulabilirsiniz.

Hangi Testler Hangi Yaşta Yapılmalı?

Tahliller; hastalık tanısında kullanılan değerlerdir. Tahlil sonuçlarının referans değerlerin dışında çıkması neticesinde hastalıklar tespit edilir. Ölümcül hastalıklarda erken tanı hayat kurtarır. Bu sebeple doğru tahlili doğru zamanda yaptırmak çok önemlidir.

18 yaşından sonra kalp tansiyonu değerlendirmesi olarak bilinen hipertansiyon testi yaptırılmalı.

Ailede kalp damar hastalığı öyküsü bulunan kişiler, 20 yaş üzerinde kolesterol ve kan yağları testleri yaptırmalıdır.

Ailede kalp damar rahatsızlığı yoksa; erkeklerde 35, kadınlarda 45 yaş sonrasında bu tahliller yapılmalıdır.

Erkeklerde 50 yaş üstünde prostat kanseri tahlilleri yapılmalıdır.

30 yaştan sonra kolon kanseri testleri yapılmalıdır.

40 yaştan sonra meme kanseri testleri yapılmalıdır.

30 yaşından sonra, her bayan düzenli olarak kadın doğum uzmanı tarafından jinekolojik muayeneden geçerek, rahim ağzı kanseri taraması yaptırmalıdır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
k********* :

merhaba ben 25eylde adet oldum 30da bittim 3ekimde ilişkiye girdim yüzeysel çıplak şekilde tam sürtüürken tutamadı kendini boşaldı 25 ekimde adet olmam gerekirken 10 gün geciktin ve 5kasımda oldum 7 kasımda ultrosanla muayne oldum karından bişey çıkmadı5gün sürdü adetim üstüne görmemidir hamilemym?


Cevap:

Cinsel beraberlik  sonrası adet görülmüş olması hamilelik şansının bulunmadığını belirtir.
Ancak adet sonrası tekrar bir  korunmasız ilişki olur ise, bundan sonraki süreçte yine bir gebelik olasılığı bulunmaktadır.
Adet kanamasının ne anlama geldiğini ve adet gören birinin neden hamile olamayacağını anlamak için aşağıdaki yazımızı da dikkatle okumanızı öneriyoruz.Bu konuda kafa karışıklığınız var ise size yardımcı olacağını umuyoruz.

Adet gören biri aynı zamanda hamile olabilir mi?

Üstüne görme olarak da bilinen ve gebelerde görülen yerleşme kanaması da sıklıkla adet görmekle karıştırılıyor, aşağıdaki yazımızda da adet görme ile üstüne görme arasındaki farkın ne olduğu anlatılıyor, bunu da okumanızı öneriyoruz.


Hamilelik ihtimali ve benzer sorulara verdiğimiz cevapları okumak için tıklayınız.....

a********** :

Karaciger yaglanmasina yönelik yapilan fonksiyon testlerimde yüksek cikan degerler asagidadir. Digerleri normal sinirlarda. Yorumlarsaniz sevinirim. ALP 99 (35-104), GGT 98 (0-39), Ürik asit 6.7 (0-5.7), AST 32 (10-35), ALT 49 (10-35), Nötrofil 45% (50-70), Esinofil 11.5% (2-4), Monosit 11.1% (2-10)


Cevap:

Belirtiğiniz değerler karaciğer yağlanmasında görülen bulgulardır.Doktorunuzun önerilerine uyun, egzersiz yapın ve mümkünse kilo verin.

?