Renk Değiştiren Prezervatif

Yayın Tarihi : 2018/03/05 22:36 • Güncelleme Tarihi : 2023/06/07 11:49 •

Renk değiştiren prezervatif, duyarlı malzemelerle hazırlanır. Örneğin klamidya virüsüne duyarlı olan materyaller bu prezervatifin malzemesine katılır.

Renk Değiştiren Prezervatif

Her yıl cinsel yolla bulaşan hastalıklardan dünya üzerinde milyonlarca insan hayatını kaybetmektedir. Özellikle evlilik hayatı değil de, çoklu cinsel hayatı tercih edenler, birden fazla partnerle cinsel birliktelik yaşamış kişilerde çoğunlukla bu problem ortaya çıkar. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların bazıları tedaviye cevap veren, geçici hastalıklar olabilirken, bazıları kronik olup hayat boyu kalabilir hatta kişinin ölümüne dahi sebep olabilir. 

Renk Değiştiren Prezervatif 

Cinsel hastalıkların teşhisi hastanelerde ve tahlillerle yapılabilir. Değişken partnere sahip kişiler ise; o an partnerinde hangi hastalık olduğunu bilemez.  Bu sebeple Londra da bir üniversite konu üzerinde etkili prezervatif üretmiştir. Üretilen prezervatif; kişinin hastalığına göre renk değiştiriyor. Bu sayede hem hastanın kendisi, hem de partneri hastalıktan haberdar olabiliyor. Yeşil renk; klamidya, Sarı renk; uçuk, Mor renk; HPV, Mavi renk; frengi.  Henüz proje aşamasında olan bu çalışma, üretime geçtiğinde ve kullanılmaya başlandığında birçok hastalığı önleyebileceği düşünülmektedir. Ayrıca bu sayede hastalığından haberdar olmayan kişilerinde erken süreçte teşhisleri konacak ve gereken şekilde tedavinin düzenlenmesi ve bu plan dahilinde iyileşmesi veya hayatı kolaylaşması sağlanacaktır.

Renk Değiştiren Prezervatifin Çalışma Şekli

Renk değiştiren prezervatif, duyarlı malzemelerle hazırlanır. Örneğin klamidya virüsüne duyarlı olan materyaller bu prezervatifin malzemesine katılır. Bu virüs görüldüğü anda etkileşim gerçekleşir ve prezervatifte yeşil renk belirir. Prezervatifin içine eklenen tanılayıcı materyalin hiçbir zararı yoktur. pen*se veya vajinaya teması herhangi bir sıkıntıya yol açmayacaktır. Ancak bu ürünler kozmetik olduğu için mutlaka son kullanma tarihine dikkat edilerek kullanılmalıdır. Aksi takdirde renk değişimi gözlenmeye bilir ve prezervatif görevini doğru şekilde yapamayabilir. Dolayısıyla amacına hizmet edemez. Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Daha Çok Kadınları Etkiler Cinsel yolla bulaşan hastalıkların çoğu kadınlara kolay geçer. Çünkü pen*s, dış dünyaya kapalı ve izoledir. Ancak vajina, dış dünyaya açık, nemli ve hassas bir bölgedir. Nemli olması; özellikle bakteri ve virüslerin tutunmasına ve yaşamasına, hatta üremesine dahi olanak sağlar ve canlıların burada varlığını devam ettirecek ortamı verir. Dolayısıyla kadınların bu hususta çok daha dikkatli ve tedbirli olması gerekir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?