Hormon Tahlili Soran Bayan Okurlarımıza Öneriler

20.07.2018 07:08 | Güncelleme: 07.04.2019 10:38
Hormon tahlil sonuçları kadınlar tarafından sıklıkla merak edilmektedir.Tahlil.com'a da bu konuda bir çok soru geliyor.Hormon tahlili soran okurlarımızın saşağıdaki uyarılarımızı okuduktan sonra sorularını sormaları halinde daha sağlıklı cevaplar alabileceği konusunda öneride bulunuyoruz.
Hormon Tahlili Soran Bayan Okurlarımıza Öneriler
A

Tahlil.com’a özellikle bayanlar tarafından bir çok hormon tahlili soruluyor.Sorulan hormon tahlillerinin cevaplanması için aşağıda belirtilen uyarılara dikkat edilmesini öneriyoruz.
Hormon tahlil sonucu gönderen bayanların mutlak suretle  yaşlarını belirtmesi gerekiyor.Bazı hormonlar belirli yaş gruplarında farklı değerlerde çıkabiliyor.Örnek vermek gerekirse Folikül Stimülan Hormon, menapoz dönemindeki bayanlarda doğurganlık çağındaki kadınlara göre çok daha yüksek değerlerde çıkabiliyor.Aynı şekilde LH  hormonu da menopozla birlikte yüksek değerlere çıkabiliyor.Hormon testi  için alınan kanın adet döneminin hangi bölümünde olduğunun da belirtilmesi gerekiyor.
Sorulan tahlillerin sonuç raporundaki normal değerlerinin belirtilmesi de son derece önemli .
Bazı testlerin normal değerleri, çalışıldıkları laboratuvar ve yönteme göre farklılık gösterebilmektedir.

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

Karammm | 26.12.2018 11:17

Yaşım 41nFSH/13,22nProlaktin/5.72nEstradiol E2/35,82nTSH/2.18nLH/7nSonuçlarım bunlar doktorum çoçuğunuzun olmaz dedi tedavi ile yinemi olmazmı bilgi verirmisiniznTeşekkürler

Tahlil.Com | 03.01.2019 11:47

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.

Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.
 
 
 

 

fadime-ceran-pehlivan | 25.12.2018 04:07

İyi günler adetimin 21.günü progesteron testi yapıldı sonuclar şu şekilde nProgestoren 0.102 diğerleri isenErkekler (0.1-0.84)nKadınlar:nFoleküler Faz (0.31-1.52)nLuteal Faz (5.16-18.56)nMenopoz sonrası < 0.08-0.78nGebe kadınlar:nBirinci üç aylık dönem (4.73-n50.74)nİkinci üç aylık dönem (19.41-45.3)bu ne demek oluyor anlayamadım yani 1 yıldır cocuk düşünüyoruz malesef hamile kalamadım adetimin 18.gününden bu yana da ovilasyon testi yapıyorum hep negatif yardımcı olur musunuz

Tahlil.Com | 25.12.2018 11:55

Kadın okurlarımızdan sıklıkla hormon tahlillerinin yorumlanması ve değerlendirilmesine dair Tahlil.com'a sorular geliyor.
Hormon tetkiklerinin yorumu ve değerlendirilmesinde, yaptırdığınız tahlillerin sonuç raporunda belirtilen referans değerleri, tahlil için kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Sorunuzu belirtilen kurallarımıza göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar
 
 

 

sinemaaaltas | 30.09.2018 03:54

Adetimin 3.günü kan tahlili verdim.yasim 24 bekarım.doktor ultrasonda polikistik over Dedi.hormon tahlili verdim.sonuc;nTahlil Sonuç- Sonuç Referans Değerin Beta-hCG (total hCG) 0.100 mIU/mL 0.4 - 5.3n FSH 7.17n Prolaktin 19.47 ng/mL 6.0 - 29.9n TSH 2.36 µIU/mL 0.27 - 4.2n Estradiol (2) 49.69

Tahlil.Com | 04.10.2018 06:16

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik veya sapma görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.Doktorunuz gerek görürse ilave tahliller de isteyebilir.

0606gd | 25.09.2018 02:54

merhaba hocam 29 yasindayim 6 yillik evliyim 1 cocugumuz var sezeryan dogum yaptim tekrar bebek sahibi olmak istiyoruz 1 yildir korunmuyoruz ve muayenemde polikistover cikti tum tahlillerim yapildi hormonlar vs hepsine temiz cikmis dendi. en son alinan kanda progestoron 0.112 cikmis adetimin 20.nci gunu yaptirdim adetime 10 gun kala bu durumda beni neler bekliyor hamilelige engelmi nasil bir tedavi uygulanabilir acaba ayrica adetlerim duzenli fakat hep 12 gun suruyor az az kanamam var ilk 4 günüm hep kahverengi akinti yalniz son adetimde asiri kanamali gecti ve her seferinde parcalar dustu acaba kistmi dusuyor.

Tahlil.Com | 25.09.2018 06:40
Bu durumda progesteron değerinizin istenen seviyeye yükselmesi için doktorunuz tedavi planlayabilir.Gerekirse ilave tahlil ve muayenelere de gerek olabilir.
İlksa | 14.09.2018 11:43

Merhaba hocam 35 yasindayim daha oncede yorum birakmistim iki tane düşük yaptim hormon testlerimi yaptiriyorum en son nAmh ( anti müllerian hormon ) tahlilim yapildi nAmh 1.1 referans araligi (1.83--- 9.16) nAdetimden 14 gun sonra yaptirdim testi nSizce nasil yorumlarmisiniz

Tahlil.Com | 15.09.2018 10:27
AMH değeriniz düşük çıkmış.Aşağıdaki yazımızda bu konuda detaylı bilgi bulunmakta.Okumanızı öneririz.
AMH Testi Nedir?
Sairimmm | 12.09.2018 10:06

Bunun için adetimin üçüncü günü test yapıldınFsh:18,81 mid cycle peak 4,97/20,82n Folliculer plase 3,39/21,63n Postmenopasual females 2,58/150,53n Luteal phase 1,11/13,99nLh:4,83 post menop 10,39/64,57n Folliküler 2,39/6,6n Midy cycle 9,06/74,24n Luteal pha 0,9/9,33nEstradiol :7,09 Folliculer phase 21/251n Postmenopasual females 0/38n Luteal phase 21/312n Mid cycle 38/649nProlaktin :6,34 1,2-29,93nTsh:1,68 0,20-5,30nProteston 6,47n Amh hormon 0.39 bu değerlere göre tüp bebek tutma ihtimali olmaz dediler. Yapılsa bile tutmaz dediler. 25 yaşındayım

Tahlil.Com | 15.09.2018 10:30
AMH değeriniz düşük çıkmış.Bu da doğurganlık yönünden problem yaratabilir.Aşağıda konuya dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.
AMH Nedir?
İlksa | 06.09.2018 07:26

Hocam merhaba 25 yasindayim tahlillerimi adetimin dördüncü gunu yaptirdim. İki tane düşüğüm var doktor hormon testi yapti degerlerim bu sekilde yorumlarmisiniz ? nnTsh 1.50 -----(0.35----4.94)nFsh 6.21-----(3.3-----8.08)nLh 2.15---------(1.8----11.78)nEstradiol 22----( 21---251)nProlaktin 27.52---

Tahlil.Com | 07.09.2018 10:16

Prolaktin hormonu değeriniz kanda normalin üstünde  çıkmış. Bu sonuç normal değil.
Prolaktin yüksekliği nedenlerine yönelik  doktorunuz ilave tahliller isteyebilir ve/veya  tedaviye başlayabilir.
Tercihen endokrinoloji bölümüne başvurunuz.
Prolaktin yüksekliğine dair detaylı bilgi almak için  tıklayınız....

 
 

 

İlksa | 05.09.2018 10:23

Hocam merhaba 25 yasindayimnnTsh 1.50nFsh 6.21nLh 2.15nEstradiol 22nProlaktin 27.52 nHocam adetin dorduncu gunu yaptirdim sorun varmı sizce

Tahlil.Com | 06.09.2018 05:13

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.

Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.
 
 
 

 

İlksa | 05.09.2018 10:20

Tsh 1.50nFsh 6.21nLh 2.15nEstradiol 22nProlakti. 27.52n Hocam adetimin dorduncu gunu yaptirdim bir sorun varmi sizce

Tahlil.Com | 06.09.2018 05:12

Bilhassa kadınlar olmak üzere tüm hormon tetkik ve tahlillerinin değerlendirilip yorumlanma aşamasında yapılan testlerin referans değerleri, tahlil için kanın adetin hangi döneminde alındığı ve  yaş gibi bilgilere gerek vardır.
Hormon testi sonuçlarınıza dair Tahlil.com'a sorunuzu,  belirtilen kurallara göre  sormanız durumunda cevaplayabiliriz.

Konuya dair aşağıdaki bağlantıda  detaylı bilgi ve açaıklamaları  bulabilirsiniz.

Hormon tahlili soran bayanların okuması gereken uyarılar
 
Kızılelma | 04.09.2018 09:39

25 yaşındayım adet düzenliği için hormon testi yaptırdım.nFsh-2.21nLh-9.76nProlaktin-43.61nEstradiol-118.97nTsh-4.11nSerbestT4-0.75nBeta-hcg-0.15nÇıktı regl im 15 gün geçikti nRegl belirtilerini vucudum göstersede hala olmadım en başından beri düzensiz regl görüyorum daha önce gittiğim doktorlar bir sorun olmadığını söyledi ama tarlusal kullanmama rağmen adet göremiyorum hormanal bir bozukluğum veya hastalığım olablirmi bu geçikme yaşadığım dönemlerde kalıcı kilolar alıyorum düzenli regl ile beraber kilo veriyorum bu rakamlar 10 ila 15 kg arasında değişiyor kilolarımda dolayı düzensiz olabileceğim söylendi fakat düzenli olduğumda kilo kaybım oluyornKilo kaybımın etkisiyle düzenli regl olmuyorum

Tahlil.Com | 05.09.2018 10:18

Prolaktin hormonu değeriniz kanda normalin üstünde  çıkmış. Bu sonuç normal değil.
Prolaktin yüksekliği nedenlerine yönelik  doktorunuz ilave tahliller isteyebilir ve/veya  tedaviye başlayabilir.
Tercihen endokrinoloji bölümüne başvurunuz.
Prolaktin yüksekliğine dair detaylı bilgi almak için  tıklayınız....

 
 

 

DAHA FAZLA GÖSTER
Kadınlarda LH Hormonu Normal Değerleri Nedir?
LH hormonu kadınlarda yumurtlama ve adetlerin düzeni yönünden çok önemli bir hormondur
Yüksek Trigliseridin Vücuda Zararları
Trigliserid bir kan yağıdır
York Test Nasıl Yapılır ?
York Test'in Tahlil
CT Anjiyografi ( Tomografik Anjiyografi ) Nedir?
Anjiyografi veya Tomografik Anjiyografi, kalp damarlarındaki darlıkları ve tıkanıklıkları göstermesi açısından uygulaması son derece kolay, hızı sonuç alınan bir tahlil yöntemidir
CT Anjiyografinin Tanıdaki Doğruluk Payı Ne Kadardır ?
505 hasta üzerinde yapılan mukayeseli bir çalışmada tomografik anjiyografinin kalp damarlarındaki darlıkların saptanması açısından neredeyse klasik anjiyografi kadar doğru sonuçlar verdiği gösterilmiştir
Swab Testi (Streptokok A) Nedir?
Halk arasında Beta mikrobu olarak bilinen ve boğaz enfeksiyonuna yol açan A grubu Beta Hemolitik Streptokok bakterisinin hızlı tanısında kullanılan bir tahlil yöntemidir
Kanser Tedavisi ve Görüntüleme Yöntemleri
Son yıllarda baş döndürücü şekilde ilerleyen tıp teknolojileri, gerek teşhis ve tedavide gerekse de hastalıkların izlenmesi ve takibinde önemli roller üstleniyor
HPV (Human Papilloma Virusu) Testleri
Son günlerde HPV enfeksiyonu,cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar arasında sıkça bilinen bir enfeksiyon olmuştur
PINNER Test (pinner test) : Yeni Nesil Gıda İntolerans Testi
Günümüzde gıda duyarlılığımız olup olmadığını araştıran ve bize dokunan gıdaların bilinmesini sağlayan gıda intolerans testlerine ilgi giderek artıyor
PINNER Test (Pinner Test) Nedir? Pinner Test Ne Amaçla Kullanılır?
PİNNER TEST 90′lık ve 200′lük iki ayrı çeşidi bulunan ve gıda intoleransı (besin intoleransı, gıda duyarlılığı) tanısında kullanılan yeni nesil bir gıda intolerans testidir
 Kadınlarda Testestoron Hormonu, Düşüklüğü ve Yüksekliği
Erkeklik hormonu  olan testesteron erkeklerde yüksek miktarlarda kadınlarda ise düşük miktarlarda salgılanır
tahlil.com
tahlil.com
tahlil.com