Kalp Krizi Geliyorum Der!

Yayın Tarihi : 2017/09/26 11:44 • Güncelleme Tarihi : 2017/09/26 11:44 •
Kalp krizi bir anda gelen ve çoğu zaman can kaybıylaneticelenen bir olaydır
Kalp Krizi Geliyorum Der!

Kalp krizi bir anda gelen ve çoğu zaman can kaybıylaneticelenen bir olaydır. Kalp krizi aniden gelse de, belirtileri daha öndengelir ve dikkat edilip önlem alındığında, kolaylıkla atlatılabilir. Bu belirtilerigördüğünüzde mutlaka bir uzman yardımı almanız gerekir. Peki bu belirtilernelerdir?

Halsizlik ve bitkinlik, en sık görülen semptomdur. Hiç bir şeyyapmama isteği, en basit işleri yapacak gücü dahi bulamamak kalp krizininönemli bir belirleyicisidir. Bu belirti erkeklerden ziyade, kadınlarda daha çokgörülmektedir. Kalp krizi geçirenlerin yaklaşık %70 i önceki bir ayda süreklibu hisse kapılırlar.

Yine kadınlarda sık görülen bir diğer kalp krizi haberciside uykusuzluktur. Uyuyamamaya bağlı olarak dalgınlık, kaygılanma durumu da artar.Uykusuzluk kalp krizi değil felç geçirmenin de habercisidir. Özellikle birhaftayı geçen uykusuzluk durumunda mutlaka doktorunuza başvurun.

Tepedeki saçların dökülmesi de kalp krizi habercisidir. Gençkadın ve erkeklerde de görülmekle beraber, daha çok 50 yaş üstü erkeklerdemeydana gelen saç dökülmeleri kalp krizi riskini akla getirir.

Kalp krizi geçiren insanların %50 si önceki süreçte karınağrısı eşliğinde, hazımsızlık, mide bulantısı, şişkinlik hissederler. Kadınlardave erkelerde çok sık görülen bir belirtidir.

Nefes darlığı çeken kişilerde tehdit altındadır. Kalp kriziadaylarında altı ay önceden nefes alamama problemi başlar. Kesinlikli ihmaledilmemesi gereken bir durumdur. Kalp krizi geçirenlerin %40 ı nefes darlığınamaruz kalır.

 Düzensiz ve rahatsızeden kalp atışları da kalp ritminin dengesizleştiğini ve bir problem meydanagelebileceğini haber verir. Özellikle bu durum birkaç dakikayı geçiyorsa vehalsizlik eşlik ediyorsa doktorunuza başvurun.

Kadınlarda daha sık görülen terlemeler de kalp krizihabercisidir ve ne yazık ki çoğu kişi tarafından menopoz olduğu düşünülür ve önlemalınmaz. Özellikle gece ve sebepsiz yere meydana gelen terlemeler varsamutlaka uzmana başvurun.

Göğüs ağrısı da kalp krizinin daha çok bilinen birbelirtisidir. Ancak sadece göğüs değil, aynı zamanda çene, omuz, boyun ve kolağrısı da eşlik ediyorsa dikkatli olmanızda fayda vardır. Kadın ve erkeklerdebu ağrıların görülme sıklığı değişkenlik gösterir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?