Pirinç Suyunu Dökmeyin

Yayın Tarihi : 2017/09/20 13:51 • Güncelleme Tarihi : 2017/09/20 13:51 •
Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan pirinç, besleyici vedoyurucu özelliğiyle dikkat çeker
Pirinç Suyunu Dökmeyin

Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan pirinç, besleyici vedoyurucu özelliğiyle dikkat çeker. Pek çok yemeğin yanında olmazsaolmazlardandır. Yapılışında bazı püf noktalar vardır ki, bunların ilki pirincinmutlaka yıkanmasıdır. Tarife göre, nişastasından ayrılmayan pirinç tane taneolmaz. Bu sebeple pirinç yıkanır. İşte bu suyu dökmek yerine içmek çok dafaydalıdır. İlginç bir şekilde bu karbonhidrat kaynağı pirinç suyu, enerjiverir ve kabızlığı giderir.

Pirinç, B vitaminin başta olmak üzere pek çok mineral vevitamini bünyesinde barındırır. Pirinçteki B vitamini özellikle cilt sağlığındaönemlidir.  Güzelliği ve tazeliği sağlar.

Pirinç suyu, tam bir karbonhidrat zenginidir ve bu sebeplesindirim sisteminin düzenlenmesinde son derece önemli bir göreve sahiptir.

Pirinçte var olan antioksidanlar, cilt hastalıkları vekansere karşı önemli bir kalkan oluştururlar. Ayrıca güneşe maruz kalancildinizi de tahriş olmaktan korur.

Bu kadar faydalı bir suyu dökmek tabii ki doğru bir davranışdeğildir ancak, doğru miktarda tüketilmelidir. Günde bir bardak tükettiğiniztakdirde faydasını göreceksiniz.

Hiçbir zararı ve yan etkisi bulunmadığı ve tamamen doğalolduğu için, tüketmekte bir sakınca yoktur. Ancak temizliğinden eminolmadığınız pirinçlerin ilk yıkama suyunu döktükten sonra ikinci suyunu daiçebilirsiniz.

Maliyetinin düşük olması ve kolay ulaşılabilir olması da,yöntemin uygulanmasına kolaylaştıran durumdur. Günlük hayatınızda rahatlıklauygulayabilir ve devamlı kullanabilirsiniz. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?