Kan Tahlili ile Cilt Kanseri Teşhis Edilir mi?

Yayın Tarihi : 2018/04/04 23:45 • Güncelleme Tarihi : 2023/11/10 08:04 •

TFP12 geninin miktarı ölçülerek, cilt kanseri başlangıç seviyede teşhis edilebilir ve dolayısıyla hastalığın tedavisinde daha başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

Kan Tahlili ile Cilt Kanseri Teşhis Edilir mi?

Uzmanlara göre sade kan tahliliyle cilt kanserinin teşhisi mümkündür. Gelişen teknoloji en çok da sağlık alanında bu gelişmelere yön vermiş ve bu sayede tanı ve tedaviyi de öne almıştır.
Son zamanlarda gelişen yöntemler yardımıyla cilt kanseri hastalığının teşhisi ilerlemeden yapılabilir.
Söz konusu yöntemlere göre TFP12 geninin miktarı ölçülerek, cilt kanseri başlangıç seviyede teşhis edilebilir ve dolayısıyla hastalığın tedavisinde daha başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

Kanser Nedir?

Hücreler bölünürken, hücre döngüsü olarak adlandırılan bir evreden geçerler. Bu evrede; hücreler doğru noktadan bölünmüş mü, genetik materyal doğru kullanılmış mı, verilen şifreler doğru mu diye kontrol edilir. Eğer bunlarda bir hata varsa vücut bu üremeye Müsaade etmez ve hücre bölünmesi gerçekleşmez.

Ancak kanserli hücrelerde bu döngü görülmez. Hücreler eksik, yanlış bir şekilde hızlıca bölünür ve neticesinde hızla büyüyen kontrolsüz hücre yığınları meydana gelir ki bunlara tümör denir. Tümörlerin de kötü huylu olanlarına kanser adı verilir. Tümörün kötü huylu olması; onun hızlıca diğer organlara dağılabilmesini, insanın hayatını riske atabilir olmasını ifade eder. İyi huylu tümör ise kanser tedavisi gerektirmez ancak düzenli aralıklarla kontrol edilebilmelidir.

Her Belirti Kanser Olabilir mi?

Artık kişilerin tahlil sonuçlarına ve bu sonuclar dahilinde ortaya çıkabilecek sonuçlara kolayca ulaşması mümkündür. Artık hastaneye verdiğiniz bir tahlilin sonuçlarına doktorla aynı anda bakabiliyorsunuz. Kişiler çoğunlukla gördüğü düşük ve yüksek sonuçları hemen arama motorunda aratıp bu değişimlere sebep olabilecek hastalıklara bakarlar. Ancak neredeyse hepsinde bir kanser şüphesi oluşur. Elbette mantık çerçevesinde bu durum açıklanabilir.

Kanser meydana geldiğinde kan dolaşım sisteminde artık bir yere sahip olur. Dolayısıyla organlarda ağrılar, kan değerlerinde değişimler meydana getirir bu olasıdır. Ancak bu, sadece tanıda yardımcı bir unsurdur. Yani hastanın fizyolojik muayenesi, genetik geçmişidir asıl kanser tanısını ortaya koyan. Hiç kimse tek bir tahlil değerine bakarak kanser tanısı alamaz.

Bu sebeple tedirgin olmak yerine sonuçlarınızı bir uzman doktora danışmalı ve bu şekilde meydana gelebilecek sonuçları değerlendirmelisiniz. Zaten doktorunuz bir kanser şüphesi görürse mutlaka bunun peşine düşecek ve ekstra tahliller isteyecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.




Yorumlar

Yorum
l******* :

merhaba hocam şupeli ilşkiden 120 gun sonra bilrtleri cikti ve hiv 1+2 p24 antejen test oldum negatif


Cevap:

Yaşadığınız şüpheli temas sonrası yaptırdığınız ve TAHLİL.COM'a sormış bulunduğunuz HIV testi sonuçlarınız negatif.Negatif olmaları da sonuçların normal olduğunu gösteriyor.Şüpheli ilişki sonrası HIV enfeksiyonuna yakalanma endişesiyle kendi başına ve  çoğu zaman doktora da danışmadan test yaptıran bir çok ziyaretçimiz bulunuyor.Hangi HIV testinin,ilişki sonrası  ne zaman yapılacağı ve nasıl yorumlanacağına dair Tahlil.com doktorlarının sizler için hazırladığı yazımızı okumanızı öneriyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.Hangi HIV testi ne zaman yapılmalıdır?


Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.
?