Kan Tahlili Yaptırmadan Önce Uymanız Gereken 6 Altın Kural

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/20 03:33 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun

Tahlil sonuçlarının sağlıklı olarak değerlendirilip yorumlanması için bazı temel kurallara özen gösterilmesi önem taşımaktadır.Bunun için hem sağlık çalışanlarının hem de hastaların özen göstermesi gereken bazı konular vardır.

Kan Tahlili Yaptırmadan Önce Uymanız Gereken 6 Altın Kural

Kan tahlili yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken  6 altın kural sizlere yardımcı olacaktır.

Tahlil.com'un ziyaretçilerine önerdiği ve başka hiç bir sitede bulamayacağınız bu kurallara kan vermeden önce uymanız kan tahlili sonuçlarınızın en uygun şekilde değerlendirilmesine yardımcı olacaktır.

  1. Yemekten sonra yaklaşık 12-14 saatlik açlık sonrası kan alınması uygundur. Buna dikkat edildiğinde bazı tahlillerde yemek sonrası oluşan lipemiye bağlı olan yanlışlıklar en aza iner.
  2. Kan lipid düzeyine bakılacaksa hastanın en az 16 saatlik bir açlığa sahip olması ve özellikle trigliserit ölçümü için yaklaşık 48 saat süreyle hiç alkol de almamış olması tavsiye edilmektedir.
  3. Ağır bir yemek tüketiminden sonra veya aşırı alkol alımından sonraki günlerde tahlil yaptırılması önerilmemektedir.  
  4. Sabah saatleri tercih edin.Kan alımı için en uygun sabah saatleri olarak kabul edilir.
  5. Kan verme sırasında kullandığınız ilaçları laboratuvar sorumlusuna bildirin. Kullanılmakta olan bir ilaç varsa ve ilacın tahlil sırasında sonuca etkisinden şüpheleniyorsa, mümkünse kan örneği alınmadan birkaç gün önce ilaç kesilmeli veya kullanılan ilacın adı tahlili isteyen hekime bildirilmelidir. 
  6. Kan verirken dik oturur pozisyonda bulunmaya dikkat edin.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?