Kürtajdan Sonra Ne Zaman Adet Görülür?

Yayın Tarihi : 2015/06/28 11:11 • Güncelleme Tarihi : 2015/06/28 11:11 •
İstenmeyen gebeliklerden sonra kürtaj uygulandığında, kadınlar bundan sonra ne zaman adet göreceklerini sıklıkla merak eder
Kürtajdan Sonra Ne Zaman Adet Görülür?

İstenmeyen gebeliklerden sonra kürtaj uygulandığında, kadınlar bundan sonra ne zaman adet göreceklerini sıklıkla merak eder.Bu  konuda Tahlil.com olarak okurlarımızı bilgilendirici bir yazı hazırladık.


Kürtaj olduktan sonra ne zaman adet görülür?

Kürytajdan sonra ne zaman adet görüleceğine dair kesin bir süre vermek mümkün değildir.Bu durum kadının hormonal yapısı, yaşı, psikososyal durumu, kilosu gibi bir çok faktöre bağlı olabilir.
Normal şartlarda kürtaj sonrası adet görülmesi normal bir adet döngüsü gibi 4 hafta sonra olabileceği gibi 6 haftaya kadar da uzayabilir.
Ancak yazımızın başında da belirtiğimiz gibi bu süre daha farklı da olabilir.3 hafta sonra da adet görülebilir ve 6 haftadan çok daha uzun bir süre sonrada adet gören kadınlar vardır.
Kürtaj operasyonu yapılan bir kadın da çoğunlukla normal adet döngüsünün 7 ile 10 gün daha uzadığı bir çok bilimsel kaynakta yer almaktadır.
Kürtaj olunduktan sonraki günlerde cinselilişkiye girilmesi halinde kuşkusuz gebelik olasılığı da ortaya çıkacaktır.Bu nedenle özellikle kürtaj sonrası en az 6 hafta ( 42 gün) adet görmemiş birinin mutlak suretle bir kadın doğum uzmanına başvurması gerekmektedir.
Adet görülmesinin gecikmesi hormonal bir dengesizliğe, kürtajın başarılı şekilde yapılmamış olması gibi nedenlere  bağlı olabileceği gibi tekrardan gebe kalınması nedeniyle de olabilir.Burada hastanın dikkat etmesi gereken nokta kürtajın yapıldığı günden sonra en fazla 40 gün geçmesine rağmen hala adet (regl, mens) kanaması başlamamışsa tetkik ve muayene amaçlı olarak mutlaka kadın doğum doktoruna başvurmalıdır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?