‘Evde Kal’ Döneminde Cilt Bakımı Neden Önemlidir?

Yayın Tarihi : 2020/04/19 07:38 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/19 17:43 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Dünya üzerinde korona virüs ile savaş devam ederken, artık uzun sürelere ulaşmış olan evde kalma süreci maalesef insanların psikolojisini olumsuz etkilemiş ve bu durum artık fizyolojik etkilere doğru kaymaya başlamıştır.

Özellikle rutin hayatında yoğun olarak dışarıda vakit geçiren kişiler, evde nasıl vakit geçireceği konusunda zorluk çekmekte ve isteksizlik hasıl olmaktadır.

‘Evde Kal’ Döneminde Cilt Bakımı Neden Önemlidir?

dünya üzerinde korona virüs ile savaş devam ederken, artık uzun sürelere ulaşmış olan evde kalma süreci maalesef insanların psikolojisini olumsuz etkilemiş ve bu durum artık fizyolojik etkilere doğru kaymaya başlamıştır.

Özellikle rutin hayatında yoğun olarak dışarıda vakit geçiren kişiler, evde nasıl vakit geçireceği konusunda zorluk çekmekte ve isteksizlik hasıl olmaktadır.

Cilt Bakımını İhmal Etmeyin

Evde kalınan bu süreçte dışarı çıkmayan kadınlar, eskisi kadar çok makyaj yapmamakta, hatta çoğu hiç yapmamaktadır. İşte bu dönem cilt toparlanması için inanılmaz bir fırsattır. Makyajın cilde verdiği zararı onarmalı, daha doğal ve canlı bir hal aldırılmalıdır.

Erkek de olsa, kadın da olsa herkes iyi görünmek ister.

Virüsten Sonra Hayat Kaldığı Yerden Devam Edecek

Evden çıkmama hissi, bütün gün pijamalarla oturmak, istediğin saatte uyanıp, istediğin saatte beslenmek bir süreliğine insanlara cazip gelen bir durumdur. ancak bu durum uzayıp da zorunlu olarak çıkmamaya döndüğünde kişilerde psikolojik bir baskı hissettirmektedir.

Bu duygunun sizi ele geçirmesine izin verdiğinizde, bu süreçten daha çok kilo almış, daha yaşlanmış ve yıpranmış şekilde çıkma olasılığınız artacaktır. Sizi ayakta tutacak duygunun ‘elbet bu durum geçtiğinde, hayat yine rutinleri ile devam edecek. Ancak bu durumun hissettirdiği psikoloji ve fizyolojik etkiler kalacaktır’ mantığı olmalıdır. Bu sebeple makyaj değil ama cilt bakımı bu süre boyunca düzenli olarak yapılmalıdır.

Cilt Bakımı İyi Hissettirir

Cilt bakımı, kişiyi yenilenmiş ve tazelenmiş hissettirir. Bu durum mutluluk sebebidir. Ayrıca günlük cilt bakımı yapmak sizi bir rutine ve bir düzene bağlar, can sıkıntınızı azaltır ve kendinizi daha güzel hissedersiniz. Bu sebeple bir nebze olsun salgının psikolojik ağırlığından kurtulursunuz.

Nasıl Cilt Bakımı Yapılmalı?

Öncelikle düzenli ve sağlıklı uyku düzeninde olunmalıdır. Günde 7-8 saat uyumalı, geceleri uyku, gündüzleri uyanık geçirmelidir.

Her sabah ve akşam cilt temizlenmeli ve besleyici tonikler uygulanmalıdır.

Cilt nemlendirilmeli ve masaj yapılmalıdır.

Günlük olarak yüz germe egzersizleri yapılmalı, bu sayede yüzün şekillenmesi ve kasların çalışması sağlanmalıdır.

Cildiniz için alışık olduğunuz markalarla cilt bakımı yapmakla beraber, evde imkanlarınız dahilinde yaptığınız toniklerle de bakımınızı yapabilirsiniz.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?