Lipoliz Nasıl Yağ Yakar?

Yayın Tarihi : 2016/03/18 14:55 • Güncelleme Tarihi : 2021/03/21 17:30 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu
Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde kullanılan bir yöntemdir
Lipoliz Nasıl Yağ Yakar?

Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem özellikle yağ aldırma yönteminin oldukça zor olduğu bölgelerde etkili olarak kullanılmaktadır. 18 yaş altı, sağlık sorunu bulunan ve yaşça risk grubunda olanlara bu yöntem önerilmemektedir.

Lipoliz Nasıl Yağ Yakar?

Lipo; latince lipit yani yağ anlamına gelir. Liz ise; lizozom yani yıkıcı organellerin adıdır. Kısacası yağların yıkımı işlemidir. Vücut rutinde bu işi kendi yapabilmektedir. Yani kişi az yemek yiyip, çok hareket ettiğinde, vücudundaki yağları yakmaya ve kullanmaya başlar. Yani diyette spor mantığı bu işin fiziksel açıklamasıdır. Ancak az yemek yemek ve hareket etmek günümüzde kişilere zor ve sıkıcı gelmektedir. Lipoliz işlemi ise, bu işin kimyasal olarak vücuda yaptırılmasıdır. Yani enjekte edilen kimyasallar sayesinde var olan yağ hücreleri daha geçirgen ve daha kolay yıkılır hale getiriliyor. Bu sayede kinetik enerji sağlanıyor ve yağ yakımı hızlandırılıyor. 

Lipoliz Zayıflamada Etkilidir 

Lipoliz, bölgesel yapılan bir uygulamadır ancak bir kaç bölgenizde yağlanma problemi varsa aynı anda birkaç bölgeye uygulanmasının da bir mahsuru yoktur.

Lipoliz zayıflamada ve sıkılaşmada son derece önemlidir. Ancak bu etkiyi hızlandırmak ve hatta devamlı hale getirmek için yine günlük alışkanlıkları denetlemek gerekir. Bu tedavi size sonsuz yeme izni, hareketsiz yaşama şekli veya hep güzel görünen bir vücut sunamaz. Bu etkileri devamlı kılmak için muhakkak beslenmede aşırıya kaçmamaya, düzenli spor yapmaya, bol su tüketmeye daimi olarak dikkat edilmelidir. 

Lipoliz Uygulamasının Yaşı Var mıdır?

Lipoliz uygulaması 18 hatta 20 yaş altına tavsiye edilmez. Bunun sebebi, bu dönemin ergenlik yani vücudun şekillendiği dönem olmasıdır. Yani vücut hala büyümeye ve gelişmeye devam ediyordur ve dışarıdan bir etkiyle bunu kontrol etmek, vücuda zarar verebilir. Bu sebeple lipoliz gibi uygulamalar belli yaşın altına önerilmemektedir.



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?