Göz Seyirmesi Nedir? Geçirecek Öneriler Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Göz seyirmesi gözün istemsiz olarak kasılmasından meydana geliyor
Göz Seyirmesi Nedir? Geçirecek Öneriler Nelerdir?

Göz seyirmesi gözün istemsiz olarak kasılmasından meydana geliyor.Üst veya alt göz kapağının  kontrol dışı titreşmesi neticesinde göz seyirmesi oluyor.Göz seyirmesi genellikle bir kaç saniye gibi kısa zaman sürüyor. Ancak bu durumla karşılaşanlar gözlerinde hastalık olup olmadığı şeklinde tedirgin oluyorlar.
Göz seyirmesine neden olabilen en sık etkenler ise  uykusuzluk, stres ve kafein içeren çay, kahve gibi içeceklerin aşırı miktarda kullanılması. Bunların yanı sıra aşırı bilgisayar kullanma sonucunda bilgisayar ekranına bakma ve parlak ışıklarda göz seyirmesi için tetikleyici etkenler arasında yer alıyor.
Magnezyum ve potasyum eksikliği de seyirmeye neden olabiliyor.Göz seğirmesi çok nadirde olsa ciddi bir rahatsızlık belirtisi olabilir.
Göz seğirmeleri süreklilik gösteriyorsa göz doktoruna kontrole gitmek yararlı olacaktır. Eğer göz doktorunun önerdiği yöntemler sonucunda geçmiyorsa hasta nöroloji uzmanı tarafından değerlendirilir.

Göz seyirmesini geçirecek öneriler
  
1.Uyku saatlerine dikkat edilmeli,Düzenli uyku alışkanlı edinilmeli,
2..Göz seyirmesine neden olan stresten uzak durulmalı.
3.Mümükün olduğu kadar bilgisayarda kullanımı azaltılmalı
4.Çay ve kahve tüketiminde azaltmaya gidilmeli
5.Evdeki aydınlatma sisteminde parlak olmayan aydınlatmalar kullanılmalı
6.Göz kapaklarına nemlendiriciler ile masaj yapılmalı. Özellikle geceleri göz kapağına su bazlı nemlendiriciler kullanarak kapak cildinden yüz kemiğine doğru hafif şekilde bastırırarak masaj yapılmalı

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?