Meniere Nedir?
Eğer aşırı derecede başınız dönüyorsa ve bu durum sizi çok rahatsız ediyorsa meniere hastalığı belirtisi olabilir.
Eğer aşırı derecede başınız dönüyorsa ve bu durum sizi çok rahatsız ediyorsa meniere hastalığı belirtisi olabilir.
Genelde birçok kişide baş dönme oluşur ve bu bir hastalık değildir. Özellikle kulak çınlaması ve az duymakla beraberse meniere hastalığı belirtisidir.
Ancak bilinç azalması, hareket zorluğu, bayılmak, nezle, kalp çarpıntısı ve kan tansiyonundan meydana gelen baş dönmeleri, meniere hastalığından kaynaklanan baş dönmeleriyle çok farklıdır.
İnsanda denge organı, iç kulak kısmında bulunur. Bu kısmın zarar görmesi ise, baş dönmesi olarak ifade edilir ve denge kayıplarıyla kendini belli eder. Meniere de bu rahatsızlığın bir koludur. Yani iç kulakta meydana gelen bir arıza, kişinin denge kaybı yaşamasına, kulak çınlamasına sebep oluyorsa meniere teşhisi konabilir.
Meniere Neden Olur?
Meniere hastalığının kesin sebebi bilinemez ancak çoğunlukla travmatik tepkilerin yani; ani çarpma düşme gibi etkilerle bu hasarın meydana geldiği düşünülür.
Meniere Tanısı Nasıl Konur?
Meniere tanısı konması için mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır. Detaylı kulak incelemesi, emar, tomografi, kulak içi basınç ölçümü gibi yöntemler sayesinde meniere teşhisi konabilir.
Meniere Tedavisi Nasıldır?
Menierenin kesin bir tedavisi yoktur ancak verilen ilaçlar sayesinde baş dönmeleri azaltılabilir ve kişi konforlu yaşamına yeniden dönebilir. Çünkü baş dönmesi, kişinin hayatını olumsuz etkiler ve denge kayıpları nedeniyle devamlı tehdit oluşturur. Dengesini sağlayamayan kişi; düşme, çarpma neticelerinde daha çok zarar görebilir.
Meniere tedavisi, baş dönmesini engellemenin yanında, bulantı ve kusma şikayetlerini de kontrol altına almak üzere düzenlenir.
Bu sebeplerle meniere teşhisini doğru koyabilmek ve tedavisini düzenlemek için mutlaka doktor kontrolüne gerek vardır.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Yorumlar
Yorum |
---|
Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.