Neden Kulağımız Çınlar? Nasıl Tedavi Edilebilir?

Yayın Tarihi : 2018/08/30 22:54 • Güncelleme Tarihi : 2018/08/30 22:54 •
Birçok kişi kulaklarında zil, uğultu veya ıslık benzeri sesler duyduğunu belirtir
Neden Kulağımız Çınlar? Nasıl Tedavi Edilebilir?

Birçok kişi kulaklarında zil, uğultu veya ıslık benzeri sesler duyduğunu belirtir.
Bu hastalık Kulak Çınlaması (Tinnitus) olarak bilinir.
Çoğu kez hastaların rahatsız edici bir sesin yanı sıra işitme kaybı şikayeti de vardır. Bu durum kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler.

Kulak Çınlamasının Nedeni Nedir?

Kulak çınlamasının birçok nedeni olabilir. Kulak kiri, tıkanıklığı gibi basit sebepleri olabileceği gibi kulak enfeksiyonu, tansiyon hastalığı, denge-işitme sinirleri üzerinde tümör gelişimi, şeker veya tiroid problemleri gibi çok daha ciddi sebepleri de olabilmektedir.
Ayrıca günümüzde varlığını oldukça çok hissettiğimiz gürültü kirliliği ve stresli yaşam da kulak çınlamasını tetiklemektedir.

Kulak Çınlaması Nasıl Tedavi Edilebilir?

Bu hastalığın birçok sebebi olabileceği için farklı yöntemler tedavide kullanılabilir. Tedavi için öncelikle çınlamanın hangi sebepten dolayı olduğu bulunmalıdır.
Doktor bu sebebi belirleyebilmek için kulağınızı muayene ederek işitme testleri yapar. Sebep belirlendiyse onu ortadan kaldıracak bir tedavi uygulanır.
Çınlamaya sebep olan durum bulunamadıysa iyi gelebileceği düşünülen ilaçlar hastaya uygulanarak hastanın olumlu ya da olumsuz yanıt vermesine göre en uygun ilaç belirlenmeye çalışılır.
Buna alternatif olarak tedavi edilemeyen kulak çınlamasında hastanın rahatsız olmayacağı düzeyde, çınlamayı bastırabilecek, müzikler dinlemesi veya çevredeki sesleri güçlendirme özelliğinden dolayı işitme cihazı kullanması önerilebilir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
m********* :

Dört yıl önce kulak iltihaplanması şikayetiyle doktora gittiğimde kulak zarının kemiğe yapışmaya başladığını söyledi ve birkaç gün belli sıklıkta burnumu kapatıp hava üflememi söyledi.İlk başlarda duyma konusunda hassaslaştım fakat şu sıralar çınlama şikayetim var ve bazen duymada sıkıntı yaşıyorum.


Cevap:

Geçmiş olsun öncelikle Bu durumda tekrar kulak burun boğaz doktoruna başvurmakta yarar var .

?