Ovulasyon (Yumurtlama Testi ):Tükrükle Yapılan Ovulasyon Yumurtlama Testi Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Anne adayı bayanların yumurtlama dönemlerini tespit etmek amacıyla kullanılan çeşitli yöntemlerden biri de tükürükle yapılan ovulasyon testidir
Ovulasyon (Yumurtlama Testi ):Tükrükle Yapılan Ovulasyon Yumurtlama Testi Nedir?

Anne adayı bayanların yumurtlama dönemlerini tespit etmek amacıyla kullanılan çeşitli yöntemlerden biri de tükürükle yapılan ovulasyon testidir. Neredeyse 20 yıldır kullanılan pratik ve kolay bir test yöntemidir.
Herhangi bir sağlık merkezine veya laboratuvara gitmeden evde yapılabilir.Hamile kalmaya en yatkın olunan dönem bayanlarda yumurtaların olgunluğa eriştiği zaman aralığıdır.
Kadınlarda yumurtlama, yani ovulasyon döneminde östrojen hormonundaki artışla birlikte vücut sıvılarındaki tuz oranını da yükselmektedir.
Bu testin özelliği de , tükrükteki tuz oranını araştırarak yumurtlama zamanını hakkında fikir sahibi olmaktır.Bu test için test aparatının içinden çıkan mikroskopa benzeyen bir alet yardımıyla tükürükteki tuz oranı incelenir.
Test için ideal olarak sabah aç karna,test cihazındaki gözün üzerine tükürük örneği bırakılır ve 5 ile 10 dakika arasında kuruması beklenir.
Tükürüğün içindeki tuz kuruyunca kristalleşecektir.Testi uygulayan bayan yumurtlamaya ne kadar yakınsa tükrükteki kristalleşme de yoğun olacaktır.
Bu kristalleşme ise eğrelti otu tarzında bir görüntü ile kendini göstermektedir.Eğrelti otu benzeri görüntü yukarıdaki resimde gözükmektedir.Bu test piyasada çeşitli firmalarca satılmaktadır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?