Parlak ve Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak İçin 9 Öneri

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/11/08 14:13 •

Hemen tüm bayanlar, güzellikleri için sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmak ister.

Parlak ve Sağlıklı Saçlara Sahip Olmak İçin 9 Öneri

Hemen tüm bayanlar, güzellikleri için sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmak ister. Güzellik uzmanları, bu konuda bayanlara 9 öneride bulunuyor.

1.Saçlarınızı mümkün oldukça soğuk suyla yıkayın. Sıcak suyla saçlarınızı yıkamamaya çalışın. Sıcak su tıpkı kaslarda gevşemeye sebep olduğu gibi, saç derilerinde de yumuşamaya sebep olur ve saçlarınızın fazlaca dökülmesi ile neticelenir.
2.Saçlarınızda kullanacağınız fırçanın seçimi de önemlidir. Fırça seçimi: Plastik fırça yerine doğal kıllardan yapılmış bir fırça tercih edilmelidir. Özellikle ahşap taraklar; sadece saçlarınıza iyi gelmekle kalmaz aynı zamanda vücudunuzun da elektriğini uzaklaştırmasına sebep olur.
3.Saçlarınızın kıvırcıklaşmasını engelleyin. Saçlar, gözenekli bir yapıya sahiptir. Böyle olunca havadaki nemi emer ve saçlarınızın kıvırcıklaşmasına neden olur.
4. Saçı doğru şekilde yıkamak: Sık yıkamak saçlarınızı temiz yapmaz, sadece yıpratır. Saçlar ılık suyla ve çok fazla kimyasal maddeye maruz kalmadan yıkanmalı ve iyice kurulanarak kullanılmalıdır.
5. Isıyı doğru kullanmak: Isının saçlarımızı kuruttuğunu düşünürüz fakat doğru kullanılan ısı saça parlaklık verir. Ancak saçları kuruturken dikkatli olunmalıdır. Saçlar sıcakla kurutuluyorsa dahi en son soğuk hava saç diplerine verilmeli ve sonra kurutma işlemine son verilmelidir.
6. Silikonlu ürünleri tercih etmek: Silikonlu ürünler saç derisinin üstünde kalarak deriyi dış etkenlere ve kullanılan aletlere karşı korur, sürtünmeyi azaltır ve sıcağın az zarar vermesini sağlar. Ancak bu ürünlerin fazla kulllanılması saçlarınızın hava almasını engeller.
7. Doğuştan dalgalı saçların bakımı: Saçlarınız dalgalıysa her altı veya sekiz haftada bir uçlarından biraz kestirmeniz yararınıza olacaktır. Bu saçlar çok çabuk kırılabilir ve sağlıksız görünebilirler. Ancak uçlarından düzenli olarak kısalttığınızda hem sağlıklı uzayacak hem de çok daha parlak görünecektir.
8. İyonlardan yararlanın: Saç üzerine yapılmış maşa ve kurutucular sadece saçların kabarmasını ya da elektriklenmesini önlemek için değil, saçlarınızın sağlığı için de gereklidir. Ayrıca saçlarınızı kurutmadığınızda baş ağrısı ve sinüzit rahatsızlığında da artış görülür. Bu sebeple saçlar mutlaka kurutulmalıdır.
9.Saçlarınızla ilgili gördüğünüz sorunların devam etmesi halinde bir cildiye uzmanına başvurunuz. Bazı durumlarda saç yapısına özel ürünler kullanmak gerekebilir ve bunu size en iyi şekilde sağlayacak olan cildiye uzmanlarıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?