Gonore (Bel Soğukluğu)

Yayın Tarihi : 2018/08/01 18:12 • Güncelleme Tarihi : 2018/08/01 18:12 • Yazar: Uzm .Dr. Oğuz Alp Gürbüz
Gonore halk arasındaki adıyla da bel soğukluğu önemli bir cinsel yolla bulaşan hastalık türüdür.
Gonore (Bel Soğukluğu)
Sevgili okurlar bu yazımda sizlere cinsel yolla bulaşan hastalıklardan halk arasında bel soğukluğu olarak adlandırılan gonore hastalığından bahsetmek istiyorum. Bel soğukluğu genellikle erkeklerde belirti veren bir hastalık olduğu için sadece erkekleri ilgilendiren bir hastalık olarak görülebilir fakat hastalık cinsel yolla bulaştığı için kadınlarda da ciddi sorunlara yol açabilir. Bel soğukluğu nedeni nedir? Bel soğukluğuna yol açan bir bakteridir. Belirtileri nedir? Erkeklerde pen*s ucundan akıntı, idrar yaparken yanma, kadınlarda ileri dönemlerde kasık ağrısı olabilir. Tanı nasıl konur? Gonore tanısı mikroskobik yöntemlerle kolayca konabilir. Akıntıya neden olan tek etken olmadığı için mikroskobik olarak tanınamayan vakalarda diğer cinsel yolla hastalık yapan etkenler de düşünülmelidir. Tedavisi nasıldır? Antibiyotik tedavisi verilir ve eş tedavisi de yapılmalıdır. Tedavi edilmeyen durumlarda ne olur? Erkeklerde sperm kanallarının, kadınlarda da kanalların tıkanmasına neden olarak kısırlığa yol açabilir. Korunmak için ne yapılmalıdır? Korunmak için şüpheli ilişkilerden kaçınılmalı, bu durumlarda mutlaka prezervatif kullanılmalıdır

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
i**************** :

Merhaba hocam bir cinsel ilişki yaşadım prezervatifle 3 hafta geçti tuvaletimi yaptıktan sonra pen*simin ucunda yaşlık oluyor 10 dk sonra bidaha gidiyorum bir akıntı felan yok şu zamana kadar acımada yok sadece bu var ve fazla küçük tuvalet ihtiyacı bunlar bel soğukluğu belirtileri midir?


Cevap:

Sadece bu bilgilerle bir tanı koyulamaz.Prezervatif kullanmanız koruyucu önlem olarak uygun.Ancak yakınmalarınız devam ederse bir üroloji uzmanına başvurabilirsiniz.

c*************** :

Hocam 3 hfta önce idrar yolu iltihabına yakalndm(çok çok az akıntı dahilinde) ve atlattğımı düşünrken şuan akıntısız olarak pen*s ucunda yanma vardı.Ulrtasonda prostat iltihabı çktı.Hmn eşimin idrar tahlilni yptrdm temiz çktı ama bel soğkluğu atlatmış ve eşime bulaştrmış olmktn krkuorum nasl anlarm


Cevap:

İlk fırsatta bir üroloji doktoruna gidip muayene olun.Gerek görürse tahliller de isteyecek ve durumunuz hakkında sizi bilgilendirecektir.

c********** :

merhaba, ben uc uc bucuk ay once bel sogukluguna yakalandim igne ilac tedavisi kullandim ama ilaclar bittikten 20 gun sonra akintim tekrarlaniyodu uc kere doktora gittim en son gittigim doktor endiselenecek bir sey yok akintin zamanla gecer dedi ustunden bir ay gecti akintim hala devam ediyo ne yapmam gerekiyor yardim edermisiniz? bir de test sonucunda bakteri urememistir yaziyodu ne oluyo bu ne anlama geliyo? simdiden tesekkurler


Cevap:

Test sonucunda mikrop üremesi olmamıştır, ancak belsoğukluğu yapan mikrop zaten çok zor üretilebilen bir mikrop olduğundan akıntınızın boyanarak gözle de incelenmesi önemlidir, enfeksiyon uzmanına gitmenizi öneririz..

a******** :

Merhaba hocam,

ağızdan iliski sonrasında bel sogukluguna yakalandım, ilacla duzeldi fakat su an tekrarladı. Benim tekrarlayan ishalim var. Bunun bel sogukluguyla alakası olabilir mi? Doktorum üretritin kanımda iltihabım artmasına neden oldugunu da soylemisti.


Cevap:

İshalin birçok nedeni olabilir, enfeksiyon hastalıkları uzmanına gitmenizi tavsiye ederiz..

k********* :

Hocam ben şüpheli bir ilişkiden 6 ay sonra elisa testi yaptirdim sonuçlar negatif cikti. Sadece bu son 1-2 haftadir sanki pen*sinin ucuna bir inne batiyomus gibi oluyor pen*simde herhangi bir kizariklik leke akinti yok acaba neden oluyo ve gonore olsaydim elisa testinde cikarmiydi ? Elisa genelmi?


Cevap:

Gonore bakterilerin oluşturduğu bir enfeksiyondur. ELİSA testlerinde çıkmaz.

y***** :

Az da olsa idrarda lökosit olması normal midir?


Cevap:

Bu konuda detaylı bilgi vermelisiniz Tam idrar tahlili sonucunuzu yollayın Tahlil.com a

y***** :

İyi günler Testim şu yorumlarsanız sevinirim.

GRAM BOYAMA: NADİR LÖKOSİT GÖRÜLDÜ.

AEROP KÜLTÜR 37 C DE KANLI, ÇUKULOTA VE MAC CONKEY AGARDA 48

SAATLİK İNKÜBASYON SONRASINDA ÜREME OLMADI.

NEİSSERİA GONORRHOEAE ÜREMEDİ.

Aklıma takılan nadir lökosit normal midir?


Cevap:

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


******* ******* :

Merhaba,Bu hastalığın nasıl ve neden ortaya çıktığından kimse bahsetmiyor, ve sizde bahsetmemişsiniz, sadece belirtilerini ve nasıl bulaştığını söylüyorsunuz. İlk defa birisinde oluştu da aids gibi cinsel yolla başkalarına geçip yayılan bir hastalık virüsü mü, yoksa enfekte olmayan ortamlarda veya bazı şartlar olgunlaştığında kendiliğinden üreyebilen bir hastalıkmı, mesela idrar yolu enfeksiyonun veya sistit veya mantar gibi, illa cinsel yolla veya biyerden bulaşması gerekmiyor, bazı ortamlarda kendiliğinden enfeksiyon oluşuyor. Bunun gibi bir hastalıkmıdır. Hastalık oluşması için illaki cinsel ilişkimi gerekli, eger öğleyse o kişiye nerden geçti, ona bulaştıran kişi kimden kaptı, ona nerden geçti, böyle zincirleme bir durum mu var? Bu konuda bilgilendirirmisiniz.


Cevap:

Şunu öncelikle belirtmeliyim.Gonore sadece cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır.Bu nedenle hastalık yapan bakteri kadın ve erkeğin cinsel organlarında enfeksiyon oluşturmaktadır.

?