Rus Covid 19 (Corona Aşısı) Son Durum

Yayın Tarihi : 2020/09/05 22:24 • Güncelleme Tarihi : 2020/09/05 22:25 •
Dünyaca ünlü tıp dergisi Lancet'de Rus bilim adamlarının Rus aşısı ile ilgili yaptıkları bir çalışmanın sonuçları yer aldı.Bu çalışma Rus aşısının umut verici olabileceği konusunda bir takım doneler veriyor.Ancak aşının bilimsel etkinliğinin ise önümüzdeki süreçte yapılacak Faz 3 denemeleri sonrası ortaya çıkacağı konusunda görüş birliği bulunmakta.
Rus Covid 19 (Corona Aşısı) Son Durum

Dünyanın saygın Tıp Dergilerinden olan Lancette Rus Rus Covid 19 (Corona Aşısı) ile ilgili sevindirici bir tıbbi makale yayınlandı.

Haziran  ve Temmuz 2020 de çalışmaya dahil edilen 76 kişinin tamamında aşı antikor oluşturmayı başardı. Bu kişilerde ateş, baş ağrısı, halsizlik  ve eklem ağrısı gibi yan etkiler görüldü.Ancak buy an etkilerin hafif olduğu belirtildi. 

Çalışmaya göre, aşı sonrası gelişen nötralize edici antikor tepkisi düzeyi, Covid 19 enfeksiyonuna yakalanan kişilerin doğal olarak iyileşmesi sonrası gelişen antikor tepkisine benzer olarak bulundu. 

Bilimsel çalışma sonucu, aşı sonrası 4 hafta içinde  bağışıklık sisteminde önemli rol sahibi olan T hücrelerinden gelen tepkinin de oluştuğu ortaya çıkarıldı.

Rus bilim adamlarının çalışmasını değerlendiren Avrupalı bilim adamları ise her ne kadar bu çalışmanın aşının faydası konusunda umut verebileceğini gösterse de aşının etkinliğinin önümüzdeki süreçte yapılacak olan Faz 3 denemeleri sonrası ortaya çıkacağı konusunda görüş bildirdiler.

 

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?