Şeftalinin Faydaları
Şeftali sindirimi kolaylaştırır. İçeriğindeki lifler sayesinde bağırsaklarda besinlerin ilerlemesini kolaylaştırır, ayrıca bir yapıtaşı gibi davranarak sindirim sistemi hatalarını onarır.
Yaz meyvesi olan şeftalinin sağlığımıza pek çok faydası vardır. Şeftali sindirimi kolaylaştırır. İçeriğindeki lifler sayesinde bağırsaklarda besinlerin ilerlemesini kolaylaştırır, ayrıca bir yapıtaşı gibi davranarak sindirim sistemi hatalarını onarır.
Hazmı kolaylaştıran şeftali; aynı zamanda böbrek taşı düşürmede yardımcı olur. Yine sindirimi kolaylaştırmasının bir etkisidir bu durum. Kabızlık, basur gibi sorunlara olumlu çözümler üretir. Doğal idrar söktürücüdür. Bu sayede bağırsak ve böbrek temizliğinde de etkin görev alır.
Böbrekleri korur ve zararlı maddelerden arınmasını sağlar. Ağız kokusunu gidermekte çok başarılıdır.
Gut hastalığının tedavisi için çok yararlıdır. İdrar haznesini ve kanda bulunan zehirli maddeleri temizlemektedir.
Uyku problemi yaşayanlara olumlu etkilerde bulunur.
Kanser, kalp, şeker gibi ciddi hastalıklara karşı korumaktadır.
Cildi güzelleştirir, nemlendirir ve canlanmasına katkı sağlar.
Bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.
Göz sağlığında etkin rol oynar. Safra kesesinin işlevini düzene sokar.
Sinir sistemini düzene sokma meziyetine ve sakinleştirme etkisine sahiptir.
Meyve Nasıl Tüketilmelidir?
Meyve tüketimini seven bir toplum olsak da bunu çok doğru şekilde tükettiğimiz söylenemez. Meyve genelde yemek sonrasında ve karışık bir şekilde tüketilir. Bu alışkanlıklar son derece yanlıştır. Meyve; kesinlikle aç karınla tüketilmelidir. Peki neden? Mide normalde asidik yapıda değildir. Kişi yemek yemeye başladığında safra sıvısıyla birlikte asit mide içine akar ve ortamı asidikleştirir. Yemekler burada kimus adını verdiğimiz asitli bir karışım haline dönüşür. Bu karışımın içine meyve verdiğinizde meyve hemen oksitlenir ve adeta asit içinde yanar. Bu şekilde meyve yanmış bir posaya dönüşür ve meyve içindeki vitamin ve minerallerden yararlanılamaz. Bu sebeple mide boşken meyve yenmelidir. Bu sayede meyve kimusa karışmaz, meyveye uygun şekilde asitlendirilir ve yeterince faydalanılabilir.
Meyveler kesinlikle karışık yenmemelidir. Her meyvenin içinde kendine has vitamin ve minerali vardır. Birçok farklı içeriğe sahip meyveleri bir arada yemek, özellikle salata şeklinde tüketmek çok da doğru bir yaklaşım değildir. Eğer karışık yenmek isteniyorsa sadece aynı içeriğe sahip meyveler birlikte tüketilmelidir. Şeftali ve kayısı, portalakal ve mandalina, nar ve roka salatası güzel kombinasyonlardır.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Yorumlar
Yorum |
---|
Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.