D Vitamini Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir ?

Yayın Tarihi : 2016/03/24 15:54 • Güncelleme Tarihi : 2016/03/24 15:54 •
Vücut metabolizmasında beslenme yoluyla alınması gerekenvitaminlerin önemli bir yeri vardır
D Vitamini Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir ?

Vücut metabolizmasında beslenme yoluyla alınması gerekenvitaminlerin önemli bir yeri vardır. D vitamini de bunlardan bir tanesidir.Ancak diğer vitaminlerden farklı olarak D vitamini vücut tarafından üretilir.

                                                                                          

D vitamininin en önemli faydası kemik sağlığını korumasıdır. Gıdalaryoluyla alınan kalsiyum ve fosforun işlenmesini sağlar. Günde 10-15 dakika güneş ışığı görmek vücudun yeterince Dvitamini üretmesine olanak tanır. Ancak buna rağmen D vitamini eksikliği oldukçasık görülen bir durumdur.

 

Kendinizinedensiz olarak hüzünlü hissetmeniz, özellikle güneşin kendini fazlagöstermediği kış aylarında kemik ağrısının artması, sık sık soğuk algınlığıyaşamak, başın normalden fazla terlemesi D vitamini eksikliğininbelirtileridir. Bununla birlikte kilo alma, ishal veya kabızlık gibi sindirimsorunları, yüksek tansiyon, konsantrasyon eksikliği, kalp ve damar hastalıklarıda diğer belirtileri arasındadır. Yaşadığınız yer, hava kirliliği, obezite,güneş kremleri D vitamini eksikliğinde rol oynayan başlıca faktörlerdir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?