Yerleşme Kanaması Adet Kanamasından Nasıl Ayrılır?

Yayın Tarihi : 2016/09/13 16:47 • Güncelleme Tarihi : 2021/04/08 13:04 •
Yerleşme kanaması  adet kanaması değildir.
Yerleşme Kanaması Adet Kanamasından Nasıl Ayrılır?

Yerleşme kanaması  adet kanaması değildir. Yerleşme kanaması varlığında genellikle  kanamanın  miktarı ve rengi de normal adet kanamasından   farklıdır. Yerleşme kanaması normal adet kanamasından çok daha hafiftir, kanama miktarı azdır ve kanama daha  düzensizdir.
Yerleşme kanaması ekseriyetle  döllenmeden takriben 10 gün sonra gerçekleşir.  
Yerleşme kanaması her zaman anne adayları tarafından fark edilmeyebilir. Bu nedenle gebelik şüpheniz varsa ve kanamanız her zaman ki adet kanamasından daha az ve düzensiz ise gebelik testi yaptırmak ve muayene olmak amacıyla mutlaka bir kadın doğum doktoruna başvurunuz.
Doktora gitme imkanınız yok ise ve beklenen normal adetiniz de gelmediyse ve sadece yukarıda anlattığımız şekilde bir kanama yaşandıysa idrar veya daha iyisi kanda gebelik testi ( Beta HCG testi) yaptırmakta fayda vardır.
 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
e******* :

Geçenay regl oldum.Reglimin 3.gününde geciktirici kullandım ve reglim kesildi.Busırada eşimle ilişkiye girdik.Fakat ilacı 2-3 gün içinde bıraktım.Ve reglim tekrar dört gün boyunca devam etti.Reglim biteli 8-9 gün oluyor.Busabah kahverengi lekelenme ve hafif pembe akıntılar geldi.Hamile olabilirmiyim?


Cevap:

Doktorunuza danışmadan geciktirici veya benzeri ilaçlar kullanmanızı doğru bulmuyoruz.

Belirtiğiniz durumda hamilelik şansı bulunmuyor.

s********** :

iliskiye giriyoruz gericekme ile korunuyoz,esimden cok zevk suyu gelio son adet gunum 4haziran,5haziranda achik renk kahverengi lekeler bashladi hergun cok az ve 20gun surdu ayin 14.07 de test yaptim negativ.o zamandan beri beyaz normal akintilarim var ama adetim bu zamana kadar gelmedi,neyim var :(


Cevap:

Kanda beta hcg testine baktır. 

?