Lösemi Nedir? Lösemi Belirtileri ve Türleri Nelerdir?
Lösemi hemen herkesin sıkça duyduğu ve bir o kadar da korktuğu bir kanser türüdür.Löseminin belirtileri sıkça merak edilmektedir.
Erken döneme ait belirtiler genelde gözden kaçmaktadır, çünkü bu dönemdeki şikayetler nezle,soğuk algınlığı veya diğer sık gözlenen hastalık şikayetlerine benzer.
Ayrıca hastalar tarafından sıkça görülen belirtiler aşağıda sıralanmıştır.
Lösemi Belirtileri:
- Ateş, halsizlik, kemik ve eklemlerde ağrılar, baş ağrıları, deride kızarıklıklar,
- Lenf düğümlerinde şişlikler - Sık olarak enfeksiyona yakalanma
- Dişeti ve burun kanamaları
- Karaciğer ve/veya dalakta büyüme hissedilmesi.Karında şişkinlik veya hafif ağrı hissi
- Deride sık sık çürükler meydana gelmesi veya kesiklerde kanamanın geç durması
- Nedeni bilinmeyen kilo kayıpları
Kan kanserlerinin hücre tipine göre (myeloit, lenfoit gibi) ve hastalığın süresine göre (akut veya kronik) türleri vardır.
Bazı türler hızlı ve kötü bir gidiş gösterir.
Çocukluk çağında lösemi tipleri diğer kanser tiplerine göre daha sık görülmektedir.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Yorumlar
Yorum |
---|
r******** : hocam iyi günler ben sürekli yaz-kış grip oluyorum 2 gün iyiysem 5 gün kötü oluyorum.. sürekli ateşim çıkıyor halsizleşiyorum bide durduğum yerde hastalanıyorum..kulağımın tam alt hizasında baya büyük bi beze var, bogazlarımda sürekli şişiyor..yorumunuz nedir..şimdiden tşk.ederm Cevap: Bu rahatsızlıklıklarınızın araştırılması için tanı amaçlı tahlillere ve muayeneye ihtiyaç olacaktır.Bir kulak burun boğaz uzmanına başvurmanız en doğru yaklaşım olacaktır. |
b*********** : merhabalar.benim kan testi sonucum hgb , ve hct değerlerinin düşük olması hgb 7,7 referansı 3,50-5,50 hct 25,7 referansı 37,0-50,0 aslında diğer değerlerimde biraz düşük ama doktor bu ikisi arasında çok durdu sebebi ne olabilir? lütfen bilmek istiyorum ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyoru Cevap: Kansızlık bulgularınız var, bu yönde tedavi ve nedenine yönelik de ilave tahliller yapılmalı.Bir dahiliye veya hematoloji uzmanına başvurmanızda yarar var. |
Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.