Tahlil Yorumlama Hizmetimiz İçin Önemli Uyarı

22.06.2018 08:00 | Güncelleme: 30.03.2019 02:24
Tahlil.com'da ücretsiz olarak tahlil yorumlama hizmeti verilmektedir.Tahlilleriniz alanında uzman doktorlarımız tarafından yorumlanmaktadır. Uzmanlarımıza sorduğunuz tahlil sonucunuzun sağlıklı olarak yorumlanması için aşağıdaki bilgileri dikkatle okumanızı öneriyoruz.
Tahlil Yorumlama Hizmetimiz İçin Önemli Uyarı
A

Türkiye'nin ilk ve tek tahlil sitesinde onbinlerce tahlil yorumlandı. Tahlil.com uzmanlarınca yorumlanmış onbinlerce tahlili aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.Tahlil.com'un arama motorunu da kullanarak tahlilleriniz ile ilgili merak ettiğinin sorunun cevabını cevaplanmış onbinlerce tahlil sorusu arasında bulabilirsiniz.
Tahlil.com uzmanlarınca yorumlanmış tahlilleri okumak için tıklayınız...

Tahlil yorumu talepleriniz için Tahlil Yorumlanması sayfamızı ziyaret etmelisiniz.
Sorunuzu ve sonuçlarınızı yazarken lütfen büyük harf kullanmayınız.Sitemizin teknik alt yapısını desteklemediğinden büyük harf kullanılarak doldurulan formlara cevap verilememektedir.

Tahlil.com'un başka hiçbir sitede bulamayacağınız TAHLİLMATİK uygulamasını kullanarak merak ettiğiniz bazı tahlilleriniz hakkında online olarak ön bilgi sahibi olabilir ve merak ettiğiniz tahlili sitemize üye olmadan TAHLİLMATİK'e sorabilirsiniz.
TAHLİLMATİK şimdilik 12 temel tahlili analiz etmektedir.

Hangi Tahlillerinizi Online Olarak TAHLİLMATİK uygulamamıza sorabilirsiniz?

1.Beta HCG sonucunuzu girerek hamile olup olmadığınızı GEBAMATİK'e sormak için tıklayınız...

2.Sperm tahlilinize göre çocuğunuzuz olup olmayacağınız hakkında ön bilgi sahibi olmak için tıklayınız...

3.Kanda HIV testi sonucunuza göre AIDS riski taşıyıp yaşımadığınızı öğrenmek için tıklayınız...

4.Hepatit test sonuçlarınıza göre Hepatit hastası olup olmadığınızı öğrenmek için tıklayınız...

5.Hemogram (kan sayımı) sonucunuza göre kansızlığınız var mı yok mu öğrenebilirsiniz...

6.Karaciğeriniz nasıl çalışıyor? Karaciğer fonksiyon testlerinizi girip ön bilgi sahibi olun.

7.Kolesterol değerlerinizi girerek kolesterol yüksekliğiniz olup olmadığını öğrenin.

8.Böbrekleriniz nasıl çalışıyor? Böbrek fonksiyon testlerinizi girip ön bilgi sahibi olun.

9.Şeker hastası olup olmadığınız hakkında tahlil sonuçlarınızı girerek bilgi sahibi olun.

10.Tiroid test sonuçlarınızı girerek guatrınız olup olmadığı hakkonda ön bilgi sahibi olun.

11.Vitamin eksikliğiniz olup olmadığını yaptırdığınız vitamin testlerini girerek öğrenin.

12.Prostat kanseri yönünden riskiniz olup olmadığını PSA test sonucunuza göre öğrenin.


YORUMLAR

haticeaktasbalci | 29.11.2013 01:00

İdrar tahlilim

renk    AMBER- dansite 1.021    ph    5    lokosit    500         protein    NEG    glukoz    NORM nitrit NEG ürobilinojen    NORM

kan tahlilim

WBC    10.02

RBC    3.79

HGB    11.3

HCT    33.4

MCV    88.1

MCH    29.8

MCHC    33.8

PLT    193

LY%    16.6



doktor düşükten bahsetti. Tam olarak nedir durumum ve ne yapmam gerekiyor.Teeşekkür ederim

Tahlil.Com | 02.12.2013 06:41

Kansızlık bulgularınız var, bu yönde tedavi ve nedenine yönelik de ilave tahliller yapılmalı.Bir dahiliye veya hematoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Kan sayımı ve anemi konusunda detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz aşağıdaki bağlantımızı okuyabilirsiniz.

Kansızlık ( anemi ) nedir? Anemi  tanısı nasıl koyulur, anemi hakkında sorulmuş soru ve Tahlil.com uzmanlarının cevapları


| 27.10.2011 06:20

üreme oldu gram [-]basil üredi kültür sonucu 1000 KOU/ml üreyen bakteri Escherichia coli bu korktuğumuz ürememidir cevaplarsanız çok sevinirim kızımın 2.5 yaşında TEŞEKKÜR EDERİM

Tahlil.Com | 27.10.2011 10:33
E coli idrar kültürlerinde sıkça üreten bir bakteridir
| 15.09.2011 11:26

10 yasinda ve 55 kilo sürekli yorgunluk ve uyuma istegi var hareketkeri cok yavas nedeni ne olabilir.
LDH 264,00 U/I H(0-248)
Demir 48,00 hg/dL L(50-180)
DemirBaglama 354,00 hg/dL H(155-320)
Fosfor 4,50 mg/dL N(2,5-4,59
WBC 6,61 K/uL N(4,6-10,2)
EOS% 7,15 % H(0-7)
Ferritin 32,90 ng/ml N(3-17)

Tahlil.Com | 15.09.2011 11:40
Demir değeri düşük.Yorgunluğun nedeni bu olabilir
| 08.02.2011 06:38

Geçen akşam mide kasılmaları ile acile gittim. Yaptıkları tam kan sayımında MCH değeri 25,3 (normal değer 26,5-32,6) MCHC değeri 32 (normal değer 32,7-36,9), lökasit değeri 11,1 (normal değer 3,5-11), lenfosit % 40,3 (normal değer 25-40), lenfosit değeri 4,47 (1.5-4) eozinofil % 0,5 (1-4) ve crp (türbidimetrik 38,7 (0.-5) çıktı. ardından yapılan idrar testinde protein, bilirubbin, keton, nitrit negatif çıktı. hastanede bir de serum taktılar. bundan 4 ay öncesinden beri de doğum kontrol hapı kullanıyorum ve bundan bir ay öncesinde de saç derimde ve tırnaklarımda olan problemden ötürü cildiye tırnak sedefim olduğunu söyledi.
herhangi bir bulgu bulamadılar. ultrason çekildi. onda da birşey cıkmadı. apandistten şüphelenmişlerdi.
yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Tahlil.Com | 09.02.2011 01:42
Apandisit tanısı sadece bu bulgularla koyulamaz, CRP değerinizdeki yükseklik ise bir enfeksiyon durumunu akla getiriyor.Ancak verdiğiniz değerlerle hastalığınız hakkında bilgi sahibi olamayız
| 24.12.2010 10:39

merhaba sıksık böbrek boşluklarıma sanki bıçaklar saplanıyo ağrıyo,devamlı tuvalete çıkıyorum sabah akşam.bir bardak su dahi içsem devamlı gidiyorum.idrar tahlili ve röntgen çektirdim..röntgende sorun yok fakat tahlil sonuçlarım şu..

SONUÇ OLMASI GEREKEN SONUÇ
eritrosit (RBC) *<1 NEGATİF
lökosit (WBC)*3 NEGATİF
bakteri - +
hyalen silindir 17 <2

LÜTFEN YORUM YAPARMISINIZ.doktor böbreklere batma şeklinde bi ağrı olmaz dedi..o ancak kas yada iskelet ağrısıdır dedi.fakat ben ne zaman böyle biağrı yaşasam tahlil yaptırsam iltihap çıkıyoki..bu sonuca zaten doktor sistit az iltihaplanma var dedi idrar yollarımda..gözaltlarımda mor halka oluyo ciddi bir böbrek rahatsızlığım mı var acaba?daha detaylı tahlilmi gerektiriyo?bir buscopan birde monurol verdi içtim..fakat kafam çok karışık çok aydınlanmadım devlet hastanesiydi gittiğim..aydınlatırsanız sevinirim..sevgiler..

Tahlil.Com | 26.12.2010 07:54
Bu bulgularla bir enfeksiyon tanısı koyulamaz,idrar kültürü tahlili de yapılması yarralı olacaktır
| 15.10.2010 09:17

merhabalar ben devamli usume halsizlik,eklem agrisi vucutta morluk bas agrisi burun kanamasi nedeniyle doktora gittim tahlil sonuclarimdan bazilari asagida bir kismi daha cikmadi acaba bunlari yorumlarmisiniz? simdiden tesekkurler
FREE T4 = 1,4
TSH = 1,585
WBC= 6,99
LYM# = 2,34
LYM% = 33,5
RBC= 4,64
HGB= 14,3
HCT= 41,8
MCV=90,1
MCH= 30,8
MCHC=34,2
PLT= 144
MPV=10,1
PDW= 17,2
NEUT#= 3,9
NEUT%=55,8
RDW SD= 43,2
MON# =0,45
MON%= 6,4
EOS#= 0,24
EOS%=3,4
BAS#=0,06
BAS%= 0,9
RDW-CV= 12,7
PCT=0,145
URE AZOTU= 7
TRIGLESERID=144
KOLESTEROL= 191
AST=8
ALT(SGPT)= 29
SAOLUN

Tahlil.Com | 19.10.2010 04:42
Sonuclarınız normal görülüyor. Plt:144 normal sayılmalı..
| 23.06.2010 07:30

Selam açil cevap lütfen.3 yıl kadar yüksek tansiyon hastasıydım.Şimdi tansiyonum yok denir.
Ama gaita talillerinde kan kaybı gözüküyor.Bu tansiyonu düşürür mü?

Tahlil.Com | 23.06.2010 08:04
Gaitada kan görülmesi ve kan kaybının tansiyon ile direkt ilgisi yoktur.Ancak gaitada kan bulunmasının sebebi araştırılmalıdır.
| 07.06.2010 07:51

merhaba babam 71 yaşında hastanede tırombosit yetersizliyivar yani plt 7.4.2. 26. ünite trombosit verildi enson 46 ya çıktı yorum larmısınız tşk.

Tahlil.Com | 07.06.2010 03:24
Babanızın torombosit yani plt değeri oldukça düşük.Sürekli kontrol altında olmalı.
| 12.05.2010 12:56

Merhaba,
33 yasımdayım,daha önce polikistik over teşhisiyle tedavi gormuştum, son yıllarda kilo verememe, saç dökülmesi ve tırnaklarımın kabuk şeklinde dökülmesive ayak bileklerimde ödem şikayetiyle endokrine başvurdum fakat, obezsiziniz den başka yanıt alamadım, verilen diyetlerde işe yaramadı, diyete başlayıp kilo vermeye başladıktan kısa bir zaman sonra kilo verme duruyor hatta tekrar kilo almaya başlıyordum, o zamanda diyetten bıktığımı ve bozduğumu idda ediyorlardı, son 6 aydır yüksek tansiyon için araştırma yapıyorlar (1 senedir şikayetim var tansiyon yüksekliğinden, küçük 12den büyük 16dan aşağı ölçülmüyor) kardiyoloji fludex başladı bu ödemi biraz azalttı, tansiyonu düşürdü ama endokrin tekrar tahlillere başladı ama bir yere varamadık tahlil sonuçları:
Kortizol: 18.9 µg/dL
0,25 lik decorttan 4adet içtikten sonra Kortizol: 1,33 µg/dL
ACTH: 27,9pg/mL
Aktif Renin(Serum) 12.0 pg/mL
Aldosteron(Serum)192.0pg/mL(ayakta ve yatarken olarak ayrı ayrı ölçülmedi)
FT3: 4.31pmol/L
FT4: 15.70pmol/L
VitaminB12: 177,5 pg/mL
Folik asit: 8,35 mg/mL
24 Saatlik idrarda:
serotonin: 85.9 µg/gün
3-Metoksi tiramin 135,6 ?g/gün
Metanefrin 64,7 µg/gün
Adrenalin(idrar)2.0 µg/gün
Vanilmandelik asit (VMA)4,6 mg/gün
5-Hidroksi indol asetik asit 4,7mg/gün
Homovanilik asit 8,2 mg/gün
noradrenalin(idrar) 90,0 µg/gün
dopamin (idrar) 365,0 µg/gün
normetanefrin 416,3 µg/gün
adrenalin (plazma) 64 ng/L
Serotonin(tamkan) 32.0 µg/gün
noradrenalin (plazma) 784,5 ng/gün
dopamin (plazma) sadece * işareti var ng/gün
SHBG: 14.0 nM
17OH progesteron 1,2 ng/mL
TSH 1,98 ulU/mL
androstendion 1,6 ng / mL
glukoz 63 mg/dL
kreatinin (serum) 0,68 mg/dL
Kreatinin(spot idrar) 54,60mg/dL
kalsiyum total 11,3 mg/dL
kalsiyum iyonize 1,33mmol/L
Paratiroidhormon(PTH) 9,71 pg/mL
yorumlayabilirseniz çok sevinirim, teşekkürler..

Tahlil.Com | 12.05.2010 03:31
Tansiyonunuz gerçekten yüksek.Ancak testler kesin bir sonuç göstermiyor.Zaten bu nedenle çok geniş bir tahlilden geçmişsiniz.Her tansiyon yüksekliği için kesin bir neden her zaman koyulamıyor.Bir endokrinoloji uzmanı veya kardiyolog çok daha detaylı bilgi verecektir.
| 04.05.2010 09:21

46 yaşında bayanım. 2 sene önce CIN III çıktı ve ameliyat oldum ve menepoza girdim 3 ayda bir kontrollerim var. 9 yıl önce pankreatit geçirdim rutin kontrolde emarda pankreasta gövde ve kuyrukta kistler görüldü CEA değerim 0,55 çıktı normalmi ayrıca 1 senede 12 kilo verdim. sizce normal değerlermi yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.


Saygılarımla,
Necla HALAYIK

Tahlil.Com | 04.05.2010 02:52
CEA değerleriniz normal çıkmış.Pankreatit sonrası MR tahlilinde çıkan bulguları ,bir radyoloji uzmanına veya pankreatit rahatsızlığınızı takip eden doktora sormalısınız.Kilo kaybınıza gelince, sizin isteminiz dışında(diyet,düzenli spor gibi) 12 kilo vermeniz doğal değil.Birtakım kronik hastalıklar(şeker hastalığı,tiroid hastalıkları gibi) nedeniyle kilo kaybınız oalbilir.Ancak kilo kaybının birçok nedeni vardır.Bununla ilgili olarak da kapsamlı testler istenmesi uygun olabilir.
DAHA FAZLA GÖSTER
CMV IgG Avidite Nedir? Yüksekliği ve Düşüklüğü Nasıl Yorumlanır?
CMV  avidite testi önceden CMV virüsünden kaynaklanan enfeksiyonunun geçirilme süresi hakkında tahlili isteyen doktora önemli bilgiler vermektedir.
HbsAg Testi (Hepatit B surface antigen) Nedir?
HBS AG testi, akut veya kronik Hepatit B enfeksiyonlarının tanısında ve takibinde doktorlarca istenen son derece öenmli bir testtir.Günümüzde Mikrobiyoloji laboratuvarlarında ELİSA…
Glukoz (Açlık Kan Şekeri) Normal Değeri
Glukoz yani açlık kan şekeri en sık yapılan tahlillerden biridir. Kanda glukoz testi özellikle şeker hastalığı (Diabetes Mellitus) şüphesinde sıklıkla istenen bir tahlildir.Gebelik takibinde…
H.Pylori nefes testi (Urea breath test )
H. pylori nefes testi İngilizce'de urea breath test olarak adlandırılmaktadır. Helicobacter pylori bakterisi mide ve duodenumda yerleşip enfeksiyon yapan Gram Negatif bir bakteridir. H. pylori nefes testi…
Potasyum Testi: Potasyum Yüksekliği ve Düşüklüğü Nedir?
Potasyum (K) hücreler içinde bulunan katyon madenlerin başındadır. Potasyum testi biyokimya laboratuvarlarında çalışılan ve damardan alınan kan örneğinden yapılan bir kan testidir.
Üre Nefes Testi Nedir? Nasıl Uygulanır?
Gastrointestinal sistemde Helicobacter pylori bakterisinin varlığını ortaya koyan bir testtir. Gastroenteroloji uzmanlarınca sıklıkla istenen tahlillerden biridir.
İdrar Kültürü Nedir? İdrar Kültürü Neden Yapılır?
İdrar kültürü testi, kolay yapılabilen, maaliyeti az ve yararlı bir testtir. İdrar kültürü testi ile idrar yolu enfeksiyonu bulunup bulunmadığı ve enfeksiyon var ise de hangi…
Gaita Kültürü Tahlili Neden ve Nasıl Yapılır?
Gaita kültürü ,gaitada(dışkıda) barsak enfeksiyonuna bağlı bakteriyel kökenli bir enfeksiyon olup olmadığının araştırılması için yapılmaktadır.Mikrobiyoloji laboratuvarında…
Kardiyak Panel Tahlili Nedir?
Şüphelenilen kişilerde kalp damar hastalıkları yönünden belirgin bir risk olup olmadığının ortaya çıkarılması için kullanılan bir grup biyokimyasal teste verilen addır.Kardiyak…
Tiroid Testleri (TSH,T3,T4) Nasıl Yorumlanır?
Tiroid testleri tiroid bezi hastalıklarının tanusunda sıkça kullanılır. Bu testler alınan kan örneğinden biyokimya laboratuvarlarında yapılan hormon testleridir.Çoğunlukla endokrinoloji …
Kabakulak (mumps) IgM ve Kabakulak (mumps) IgG Testleri
Kabakulak (mumps) IgM ve Kabakulak (mumps) IgG  testleri kabakulak hastalığı tanısında kullanılan ELİSA testleridir.Mikrobiyoloji laboratuvarlarında kandan alınan örnekle serolojik yöntemler…
İyi Huylu Kolesterol(HDL) Nedir? HDL Nasıl Yükseltilir?
İyi kolesterol (HDL) kanımızda bulunan yağlardan biridir. HDL damar sertliğine karşı koruyucu bir yağ olduğu için yüksek değerlerde olması istenmektedir.Bu yazımızda iyi huylu Kolesterol olan…
tahlil.com
tahlil.com
tahlil.com