Tüp Bebek Tedavisinden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yayın Tarihi : 2017/02/14 22:26 • Güncelleme Tarihi : 2017/02/14 22:26 •
Prof
Tüp Bebek Tedavisinden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesigerekenler hakkında bilgi verdi.

1 ) Tüp bebek tedavisine hazırlık süreci

Tüp bebek tedavisinin yapılmadan önce, yapılması gereken ilk şey,sigara kullanımının tedaviye başlanmadan en az 2 ay önceden bırakmaktır. Bunun dışında,tedaviye hazırlık evresi olarak Folik asit içeren multivitamin hap veyabesinler ile takviye yapılmasında da, yarar sağlanır. Tedavide asıl hedeflenenşey sağlıklı bir hamileliğin sağlanması olduğundan, ilk olarak anne adayınınhamilelik dönemi için hazırlanması gerekir.

2 ) Tüp bebek tedavisi uygulanmaya başlamadan önce, gerekliolan test ve tetkiklerin yapılması

Doktorların uyguladığı muayenelerin doğrultusunda, eşler içinuygun olan tedavinin uygulanabilmesi ve bu tedavi evresinde eşlere en uygunolacan ilaç ve vitamin takviyelerinin kullanılabilmesi amacı ile muhakkakyapılması gereken tahliller yaptırılarak, doğru tanının konulması bir hayliönemlidir.

3 ) Vitamin takviyeleri

Hamilelik planlandığızaman, tedavi evresine geçilmeden önce, vücudunuzun hamilelik dönemine daharahat bir şekilde adapte olabilmesi için ve bebeğinizin devam eden gelişimsürecinin en iyi şekilde gerçekleşmesi için, ihtiyaç duyulan çeşitli vitamin veminerallerin kullanımı,ciddi önem taşımaktadır.

4 ) Stresyönetimi

Tüp bebek uygulamasına başlanmadan öncesinde ve sonrasında,belirli bir dönem için, stresten uzak durarak pozitif düşünce ile yaşamak, tüpbebek tedavisinde başarı sağlanması açısından önemli bir etkendir.

5 ) Beslenme düzenine dikkat etme

Genellikle kadının günlük beslenme alışkanlığı, tüp bebektedavisinde başarılı bir sonucun sağlanmasını etkileyebilecek bir faktördür. En çok ‘alkaliveya ‘bazgıdalar tercih edilmelidir. Alkalibeslenme, daha çok taze sebze ile meyve tüketimi ve az oranda et çeşitlerinibarındıran bir diyet türüdür.Karbonhidrat ürünleri (beyaz undan yapılmış hamur işleri, makarna,pilav, tatlı ve tuzlu pasta çeşitleri)ile zeytinyağı ve fındık yağı haricinde ki yağların hepsi, beslenme listenizdençıkarılarak, zeytinyağı ile fındık yağı da yalnızca ölçülü orandatüketilmelidir. Bknz: Tüp Bebek Tedavisinden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

6 ) Yumurta toplama adımından önce anne adayına uygulanacak olanlar

Çatlatma iğnesi,yumurta toplama döneminden, yaklaşık 1 gün öncesinden yapılması gerekir. Genelolarak yumurta toplama işlemini adet döneminin 15. gününde yapılması için,çatlatma iğnesi adet döngüsünün 13. gününün akşamında yapılmaktadır. Net birşekilde çatlatma iğnesinin hangi gün ve hangi saat içerisinde uygulanacağınakarar verilebilmesi için, en son uygulanacak olan ultrason tahlilininneticesine bakarak inceleme yapmak gerekir.

Yumurta toplama işlemi esnasında ve toplama işlemi bittiktensonra, görülebilecek bulantı ve kusmayı engellemek amacı ile hastaneye açkarnına gidilmesi önerilmektedir.

 7 ) Düzenli olarak su içmeye dikkat edin

Su, bütün canlılar için hayati önem taşıdığından dolayı, tüpbebek tedavisine başlamadan önce ve tedavi dönemi boyunca, gün içerisinde en az2 litre su içmeye dikkat edin.

Kaynak: http://www.cemficicioglu.com.tr

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?