Tüp Bebek Tedavisinden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
1 ) Tüp bebek tedavisine hazırlık süreci
Tüp bebek tedavisinin yapılmadan önce, yapılması gereken ilk şey, sigara kullanımının tedaviye başlanmadan en az 2 ay önceden bırakmaktır. Bunun dışında, tedaviye hazırlık evresi olarak Folik asit içeren multivitamin hap veya besinler ile takviye yapılmasında da, yarar sağlanır. Tedavide asıl hedeflenen şey sağlıklı bir hamileliğin sağlanması olduğundan, ilk olarak anne adayının hamilelik dönemi için hazırlanması gerekir.
2 ) Tüp bebek tedavisi uygulanmaya başlamadan önce, gerekli olan test ve tetkiklerin yapılması
Doktorların uyguladığı muayenelerin doğrultusunda, eşler için uygun olan tedavinin uygulanabilmesi ve bu tedavi evresinde eşlere en uygun olacan ilaç ve vitamin takviyelerinin kullanılabilmesi amacı ile muhakkak yapılması gereken tahliller yaptırılarak, doğru tanının konulması bir hayli önemlidir.
3 ) Vitamin takviyeleri
Hamilelik planlandığı zaman, tedavi evresine geçilmeden önce, vücudunuzun hamilelik dönemine daha rahat bir şekilde adapte olabilmesi için ve bebeğinizin devam eden gelişim sürecinin en iyi şekilde gerçekleşmesi için, ihtiyaç duyulan çeşitli vitamin ve minerallerin kullanımı, ciddi önem taşımaktadır.4 ) Stres yönetimi
Tüp bebek uygulamasına başlanmadan öncesinde ve sonrasında, belirli bir dönem için, stresten uzak durarak pozitif düşünce ile yaşamak, tüp bebek tedavisinde başarı sağlanması açısından önemli bir etkendir.
5 ) Beslenme düzenine dikkat etme
Genellikle kadının günlük beslenme alışkanlığı, tüp bebek tedavisinde başarılı bir sonucun sağlanmasını etkileyebilecek bir faktördür. En çok ‘alkali’ veya ‘baz’ gıdalar tercih edilmelidir. Alkali beslenme, daha çok taze sebze ile meyve tüketimi ve az oranda et çeşitlerini barındıran bir diyet türüdür. Karbonhidrat ürünleri (beyaz undan yapılmış hamur işleri, makarna, pilav, tatlı ve tuzlu pasta çeşitleri) ile zeytinyağı ve fındık yağı haricinde ki yağların hepsi, beslenme listenizden çıkarılarak, zeytinyağı ile fındık yağı da yalnızca ölçülü oranda tüketilmelidir. Bknz: Tüp Bebek Tedavisinden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
6 ) Yumurta toplama adımından önce anne adayına uygulanacak olanlar
Çatlatma iğnesi, yumurta toplama döneminden, yaklaşık 1 gün öncesinden yapılması gerekir. Genel olarak yumurta toplama işlemini adet döneminin 15. gününde yapılması için, çatlatma iğnesi adet döngüsünün 13. gününün akşamında yapılmaktadır. Net bir şekilde çatlatma iğnesinin hangi gün ve hangi saat içerisinde uygulanacağına karar verilebilmesi için, en son uygulanacak olan ultrason tahlilinin neticesine bakarak inceleme yapmak gerekir.Yumurta toplama işlemi esnasında ve toplama işlemi bittikten sonra, görülebilecek bulantı ve kusmayı engellemek amacı ile hastaneye aç karnına gidilmesi önerilmektedir.
7 ) Düzenli olarak su içmeye dikkat edin
Su, bütün canlılar için hayati önem taşıdığından dolayı, tüp bebek tedavisine başlamadan önce ve tedavi dönemi boyunca, gün içerisinde en az 2 litre su içmeye dikkat edin.
Kaynak: http://www.cemficicioglu.com.tr

Yorumlar
Yorum |
---|
Popüler Blog Yazıları
Kamburluk Belirtileri Nelerdir? Gebelik İçin En Uygun Yaş Aralığı Nedir? Kalsiyum İçeren Sebzeleri Biliyor musunuz? Asabiyetiin Sebebi Açlık Olabilir mi? Sahur Yaparken Uyku Düzenine Dikkat Edin Kısırlık Tedavisinde Yeni Yöntem Geliştirildi Lens Bakımı Nasıl Olmalıdır? Her HIV+ Kişi AIDS Değildir. Emzirmek Gebelikten Korurmu? Çocuklarınızda Teknoloji Bağımlılığına Karşı Önlem Alın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Yoğurdun Faydaları Nelerdir?

