Türkiye'de HIV Pozitif Hastalarda Artış Dikkat Çekici

Yayın Tarihi : 2018/07/05 10:01 • Güncelleme Tarihi : 2020/02/12 13:46 •
Sağlık siteniz Tahlil.com'a şüpheli ilişki sonrası HIV virüsüne yakalanma tehditine maruz kalan bir çok okurumuzdan sorular geliyor. Okurlarımızın çoğunda HIV Pozitif olma endişesi var.Ancak bu endişe de çoğu zaman boş yere değil.İstatistikler ve bilimsel araştırmalar ülkemizde HIV pozitif hastaların sayısında artış olduğunu destekliyor.
Türkiye'de HIV Pozitif Hastalarda Artış Dikkat Çekici

Sağlık siteniz Tahlil.com'a hemen her gün HIV endişesi nedeniyle yaptırılan tahlillerle ilgili sorular geliyor.Bir çok ziyaretçimiz şüpheli ilişki sonrası HIV korkusuyla bir an önce test yaptırmak istiyor.
HIV enfeksiyonu sürekli gündemimizde iken Sağlık Bakanlığı verileri de ülkemizdeki durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.
Sağlık Bakanlığı verileri , 1985 ve 2011 yılları arasında   ülkemizdeki toplam AİDS vak'asının 5000'i  geçtiğini ortaya koyuyor. Resmi verilere göre ülkemizde 3 bin 723'ü erkek, bin 501'i kadın olmak üzere toplam 5 bin 224 AIDS vak'ası var.
2011 yılında kayıtlara geçen AİDS vak'aları ise dikkat çekici,  699 HIV pozitif hasta resmi olarak saptanmış durumda. Şüpheli bir ilişki sonrası HIV enfeksiyonuna yakalanma endişeniz var ise öncelikle tercihen enfeksiyon hastalıkları uzmanı ve/veya bir doktora başvurmanızı öneriyoruz.Doktorunuz gerek gördüğü tahlilleri isteyip size gereken bilgilendirmeyi yapacaktır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?