Uyku Apnesi Her İki Cinsi de Etkilemektedir

Yayın Tarihi : 2018/08/13 23:06 • Güncelleme Tarihi : 2018/08/13 23:06 •
Uyku apnesi her ne kadar erkeklerde daha çok görülür diye bilinse de , kadınları da etkisi altına alabilen bir sağlık sorunudur
Uyku Apnesi Her İki Cinsi de Etkilemektedir

Uyku apnesi her ne kadar erkeklerde daha çok görülür diye bilinse de , kadınları da etkisi altına alabilen bir sağlık sorunudur.

Kadınların hayatlarında, uykularının bölündüğü birçok dönem var. Kadınlarda adet görmeyle birlikte başlayan çok farklı uyku bozuklukları olabilir. Gebelikte yaşanan çok farklı uyku bozuklukları var.Emzirme döneminde en az 2 yıl  uykusuzluk ve uyku bölünmeleriyle başlayan uyku bozuklukları dönemi var. Kadının hormonal seyri dalgalanmalarla seyrettiği için uyku sırasın da uyku apnesi fark edilemiyor.

 

 

Uyku apne sendromunun kadınlarda da olabileceğini unutmamalıyız. Kadınlarda fark edilemeyen uyku apne sendromu, birçok iş ve ev kazasına davetiye çıkarıyor. Bu sorunu yaşayan kadınlar bazen gündüz iş yaparken uyku hali geldiğini için yemek yaparken elini kesebilir, ocakta unutup yangına sebep olabilir.  Uzmanlar uyku apnesinin, tedavisi mümkün olan bir hastalık olduğunu belirtiyor.  Bu hastalığın belirtilerini taşıyanların kısa zaman da doktora başvurmaları öneriliyor.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?