Yaz Aylarında Hamile Olmak

Yayın Tarihi : 2018/06/22 07:06 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 07:06 •
Hamilelik: pek çok fiziksel ve psikolojik değişikliğin bir arada yaşandığı bir dönemdir
Yaz Aylarında Hamile Olmak

Hamilelik: pek çok fiziksel ve psikolojik değişikliğin bir arada yaşandığı bir dönemdir. Bu kadar zor bir dönemde bir de havaların sıcaklığı, bazen anne adaylarını çileden çıkarabilir. Hamilelik, özünde yaşanan fizyolojik değişimlerle vücut ısısını artıran bir durumdur, bir de ortam sıcaksa işte o zaman iş biraz daha zordur. 

Gebeliğin ilk üç ayı, bulantı, kusmaların ve halsizliğin yoğun olduğu zamanlardır. Bu zamanlarda ortamın sıcak olması, bulantıları da artıran bir unsurdur. Ayrıca oda sıcaklığında duran besinlerin daha çok koku salması, zaten hassas olan anne adayını daha fazla olumsuz etkilemektedir. Şayet gebeliğinizin ilk ayları sıcak yaz dönemine geliyorsa bu dönemde kuru ve tuzlu besinler yemek ve bol su içmek bulantıları azaltacaktır.

Yaz ayları gebeliğin orta ve son üç ayına denk geliyorsa iş biraz daha zordur. Çünkü vücut ağırlığı artmış olan anne adayının hareket etmesi zorlaşmış ve vücudu daha sıcak hale gelmiştir. Aynı zamanda bağırsaklara olan baskının artması, kabızlığa, akciğere olan bebek baskısı nefes darlıklarına sebep olacaktır. Bu yüzden anne adayı daha çok zorluk çekebilir. Bu durumda özellikle öğlen sıcaklarında dışarı çıkmamak ve gebeliğin her döneminde olması gerektiği gibi, bol su tüketmek gereklidir.

Gebeliğin ilerlemesiyle birlikte ölçüleri değişen anne adayı, artık daha büyük göğüslere, daha büyük bir karına sahiptir. Bu sebeple arada kalan alanlar daha fazla terler ve pişikler görülebilir. Bu durumdan korunmak için anne adayı pamuklu ve ince kıyafetler giymeli, sık sık üstünü değiştirmeli ve vücudunu kuru tutmalıdır. Ayrıca terle nemli kalan vücut enfeksiyonlara sebep olduğundan, daha çabuk mantar enfeksiyonuyla karşılaşabilir. Bundan korunmak için de yine vücudu kuru tutmak faydalı olacaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.




Yorumlar

Yorum
?