Vazelin Nasıl Bulunmuştur? Nasıl Kullanılır?

Yayın Tarihi : 2019/10/14 12:32 • Güncelleme Tarihi : 2020/03/21 09:53 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Vazelin; çok eski zamanlardan beri kullanılan kozmetik bir üründür. Günümüzde diğer kozmetiklere oranla kullanımı daha düşüktür. Ancak bir dönemin favorisi olduğunu unutmamak gerekir.

Vazelin Nasıl Bulunmuştur? Nasıl Kullanılır?

Vazelin; çok eski zamanlardan beri kullanılan kozmetik bir üründür. Günümüzde diğer kozmetiklere oranla kullanımı daha düşüktür. Ancak bir dönemin favorisi olduğunu unutmamak gerekir.

Vazelin yağlı ve kaygan yapıya sahip doğal içerikli bir nemlendiricidir. Aslında kokusuz bir madde olan vazelin, kimyasal içeriklerle aromalandırılarak insanların hizmetine sunulmaktadır.

Vazelin Vücutta Ne İçin Kullanılır?

Yoğun bir nemlendiricidir. Vücutta kurulukla savaşır. Kış aylarında nemli bölgeye sürüldüğünde hızlıca emilir ve kurulukları gidermekte ve oluşumunu önlemekte kullanılır.

Bit tedavisinde saça uygulanır ardından bit tarağı ile taranır ve yıkanır.

Ruj sürmeden önce dudağınıza vazelin sürerseniz, ruj daha uzun süre kalıcı olacaktır.

Cilt üzerindeki yaralar kurudukça gerilir ve kanama eğiliminde olur. Bu yaralara vazelin uygulandığında acı ve gerginlik hissi vermeden iyileşme sağlanır.

Özellikle hamilelikte bacak, karın ve göğüste gerilmeye bağlı çatlaklar meydana gelir. Bu çatlakları engellemek için hamileliğin 4. Ayından itibaren her duş sonrası bu bölgeleri vazelinle nemlendirmek çatlakların oluşumunu azaltacaktır.

Düzenli olarak kullanıldığında kaş ve kirpiklerin dolgunlaşmasını sağlar.

Vazelin nemli kalma özelliğine sahip olduğundan, ten üzerine vazelin sürüp üstüne parfüm sıktığınızda uzun süre kokuyu taşıyabilirsiniz.

Dirsek, diz kararması pek çok kişinin problemidir. Bu bölgelere vazelin sürülmesi kurumaları ve kararmaları engelleyecektir.

Güneş yanıkları için; zeytinyağı ile karıştırılarak bölgeye uygulanır.

Bebeklerde pişik kremi olarak da vazelin kullanılabilir. Bu sayede bölge nemli kalmış olur ve pişiğe bağlı gerilme, kabuksu görüntü ve acı ortadan kalkar.

Vazelinin Vücutta Daha İyi Emilmesi İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Nemli vücuda uygulanmalıdır. Bu sayede su ile birlikte yoğunluğu azalır ve vücut daha kolay emer.

Özellikle gece kullanırken vazelin uygulandıktan sonra poşet veya streç film sarılırsa nemlenme çok daha hızlı ve kalıcı hale gelir. Özellikle el ve topuk çatlaklarında bu yöntem etkilidir.

Vazelin Vücut Dışında Nasıl Kullanılır?

Vazelin sadece vücutta değil kumaşlarda da kullanışlı bir üründür. Deri ceket, ayakkabı ve çantalarda eritilerek kullanıldığında ve her yerine eşit olarak dağıtıldığında parlak ve yeni bir görüntü meydana getirecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?