Sağlıklı Tavuk Eti Nasıl Anlaşılır?

Yayın Tarihi : 2018/06/27 01:21 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/27 01:21 •
Tavuk eti son dönemlerin en korkulan besinlerinden olmuştur
Sağlıklı Tavuk Eti Nasıl Anlaşılır?

Tavuk eti son dönemlerin en korkulan besinlerinden olmuştur. Pek çok sebepten dolayı köy hayatından uzaklaşan halk, artık doğal ürünler bulamamaktadır. Raf ömrü uzun olsun, daha sağlıklı görünsün diye besinlerde kullanılan kimyasallar, besin sahteciliğini ortaya çıkarmaktadır. Bu durumdan en çok zarar gören de şüphesiz insanlığın geleceğidir. Tavuk eti, bu tehditlere en çok maruz kalan ürünlerin başında gelir. 

Sağlıksız bir tavuk eti, bir çok hastalığı bünyesinde barındırır ve kolaylıkla insanları hasta etme yetisine sahiptir. Bu sebeple öncelikli kural, bilinmeyen yerlerde satılan, üzerinde üretim tarihi olmayan, açıkta satılan tavuk etlerinden kaçınmaktır. Hatta dışarıda hazır pişmiş olarak satılan tavukların nitelikleri de iyice araştırılmalı, ancak bu şartla tüketilmelidir. 

Peki marketlerden tavuk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Pek çok tavuk, sulanmasın diye altında ped olan kaplarda satışa sunulur. Ancak bu nemli ped, ortam sıcaklığı arttığında nemli ve zehirli bir hava ortaya çıkarır. Şayet bu paketlerdeki tavuk alınacaksa muhakkak hemen dolaba kaldırılmalı, uzun süre dışarıda vakit geçirmesine izin verilmemelidir. Büyük alışveriş yapılacaksa tavuk son sıraya bırakılmalı ve çok ısıya maruz bırakılmamalıdır. Alınan tavuk en kısa sürede pişirilmeli ve uzun süre dolapta dahi olsa bekletilmemelidir. 

Sağlıklı tavuk eti, beyaz-pembe renklerde görülen etlerdir. Şayet deri rengi artık sarıya dönmeye başlamışsa, bu tavuk etinin çok da taze olmadığının göstergesidir. Dokunduğunuzda tavuk üzerinde yumuşak, mukus tabakası elinize yapışıyorsa tavuk bozulmaya başlamış demektir. Tüketmemekte fayda vardır.

Bozulmaya başlayan tavuk, ekşi ve ağır kokar bu tavuğu bırakın yemeyi, temas ettiğiniz yerleri dahi iyice yıkamak gerekir. 

Çiğ tavuk bakterilerini dokunduğu her yere yapıştırır. Bu sebeple tavuk doğrama tahtası dahi ayrı olmalı ve bu işte kullanılan tüm araç gereçler çok iyi bir şekilde yıkanmalıdır. Bu sayede bu bakterilerin dağılması, başka besinlere geçmesi ve bireylere hastalık yapması engellenmiş olur.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?