Merhaba ayran son kullanma tarihinden önce bozulur mu ? Tadı…

Merhaba ayran son kullanma tarihinden önce bozulur mu ? Tadı garip olan ayranı icmek zehirlenmeye neden olur mu?

Tahlil.Com Cevabı:

Ayran son kullanma tarihine kadar bozulmaz ve tüketilebilir ancak uygun saklama koşullarına dikkat edildiğisürece.Tadı garip olan ayran ise tüketilmemelidir.

A
SORU SOR

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

DİĞER SORULAR

 3 gün önce idrarımda kan geldi.2 gün boyunca devam etti.Ağrım yoktu.Suan normale döndü.Bugün doktora gittim test yaptı.Test sonucunda Eritrosit 12 çıktı.

24/09/2018
3 gün önce idrarımda kan geldi.2 gün boyunca devam etti.Ağrım yoktu.Suan normale döndü.Bugün doktora gittim test yaptı.Test sonucunda Eritrosit 12 çıktı.
Cevap: İdrarda rbc olması eritrosit yani kanama olduğunu gösterir. Doktorunuz bu tahlil bulgusunu, muayene bilgileri ve ilave tahliller ile birlikte değerlendirerek gerekli kararı vermelidir.Tercihen ultrason,…
DEVAMINI GÖR
Hematoloji tahlilimede üç değerim L ve H olarak işaretlenmiş rica etsem yorumlayabilirmisiniz: RBC:4,27 referans aralığı:4,7 -6 arası, Hgb:18,8 referans aralığı:13,5-18, HCT:39,6 referans aralığı:42-52.…

24/09/2018
Hematoloji tahlilimede üç değerim L ve H olarak işaretlenmiş rica etsem yorumlayabilirmisiniz: RBC:4,27 referans aralığı:4,7 -6 arası, Hgb:18,8 referans aralığı:13,5-18, HCT:39,6 referans aralığı:42-52.…
Cevap: Bizlere sormuş olduğunuz tahlil sonuçları  hemogram  diğer adıyla da kan sayımı testinde yer alan parametrelerden sadece birkaçı.Kan sayımı tahlilinin ekibimizce sağlıklı olarak…
DEVAMINI GÖR
32 yaşındayım adetin 22 .günü progesteron tesi yaptırdım sonuç 1.72nng/mL

24/09/2018
32 yaşındayım adetin 22 .günü progesteron tesi yaptırdım sonuç 1.72nng/mL
Cevap: Bu durumda progesteron değeriniz yumurtlama olmadığını gösteriyor.
DEVAMINI GÖR
Ferrritin 177 ref :23.9-336.2 rnDemir 46 ref:37-158rnDemir bağ kap 226.3 ref:112-346rnHocam ferritin yuksek m

23/09/2018
Ferrritin 177 ref :23.9-336.2 rnDemir 46 ref:37-158rnDemir bağ kap 226.3 ref:112-346rnHocam ferritin yuksek m
Cevap: Bizlere sorduğunuz tahlilleri inceledik, Tahlil sonuçlarınız normal.Herhangi bir problem veya sorun görülmüyor tahlil sonucunuzda.
DEVAMINI GÖR
 Kiz arkadasimla ters iliski yasadim makatan icine boşaldim hamile kalabilir mi ? Vajina ya karısmadim yardimci olabilirmisiniz.

23/09/2018
Kiz arkadasimla ters iliski yasadim makatan icine boşaldim hamile kalabilir mi ? Vajina ya karısmadim yardimci olabilirmisiniz.
Cevap: Arkadan ilişki, ters ilişki gibi   normal olmayan ilişkilerde hamilelik şansı mümkün değildir.Hamilelik için çok düşük de olsa sadece bir olasılık bulunmaktadır.Boşalma…
DEVAMINI GÖR
13 haftalık hamileyim ikili tarama testi yaptırdım değerler rnPAPP-A 1911rnBeta HCG 17.60 yazıyor

22/09/2018
13 haftalık hamileyim ikili tarama testi yaptırdım değerler rnPAPP-A 1911rnBeta HCG 17.60 yazıyor
Cevap: Yaptırdığınız ikli test sonucunuzu inceledik. İkili testte anne kanında iki hormonun (B-HCG ve PAPP-A) ölçümü yapıldığı için sonuç kağıdında bunların değerleri…
DEVAMINI GÖR
Semen kültüründe 1-2 lökosit görüldü ayrıca >10.000 üreaplazma hücresi görüldü yazıyor. antibiyotik tedavisi mi görmeliyim?

22/09/2018
Semen kültüründe 1-2 lökosit görüldü ayrıca >10.000 üreaplazma hücresi görüldü yazıyor. antibiyotik tedavisi mi görmeliyim?
Cevap: Bu duurmda üreaplazma enfekiyonu yönünden tedavi olmanız gerekiyor.
DEVAMINI GÖR
Bozuk paralarla dolu bir de telefonumun olduğu cebimde bir peçete vardı çarşıda yürürken kolumu bir yer kesti ve o bozuk para lar ve telefonun altındaki peçeteyle kanıyan yere baskı uyguladım

22/09/2018
Bozuk paralarla dolu bir de telefonumun olduğu cebimde bir peçete vardı çarşıda yürürken kolumu bir yer kesti ve o bozuk para lar ve telefonun altındaki peçeteyle kanıyan yere baskı uyguladım
Cevap: Bu şekilde bir bulaş olmaz.
DEVAMINI GÖR
Hocam merhaba sarılık için tahlil yaptırdım Ret sayım 81.1 çıktı neyi ifade ediyor acaba

21/09/2018
Hocam merhaba sarılık için tahlil yaptırdım Ret sayım 81.1 çıktı neyi ifade ediyor acaba
Cevap: Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız. Bu konuda…
DEVAMINI GÖR
28 yaşında kadınım bana 20 yaşımda menopoz denildi adet olamıyorum ilaç içince oluyorum bugün kan testi yaptım ama adetsizim fsh 13.80 progesteron 0.10 E2 76 Lh 12.11 prolaktin 8.26 Tsh 3.2740 hamile…

21/09/2018
28 yaşında kadınım bana 20 yaşımda menopoz denildi adet olamıyorum ilaç içince oluyorum bugün kan testi yaptım ama adetsizim fsh 13.80 progesteron 0.10 E2 76 Lh 12.11 prolaktin 8.26 Tsh 3.2740 hamile…
Cevap: Kadın okurlarımızdan sıklıkla hormon tahlillerinin yorumlanması ve değerlendirilmesine dair Tahlil.com'a sorular geliyor.Hormon tetkiklerinin yorumu ve değerlendirilmesinde, yaptırdığınız tahlillerin…
DEVAMINI GÖR
TÜM CEVAPLANMIŞ SORULAR
Dişlerin Zarar Görmesine Neler Sebep Olur?
Çoğu insan diş fırçalamaya özen gösteriyor fakat nasıl fırçalamaları gerektiğini tam olarak bilmiyor
Gülmekten Ölmek Mümkün Müdür?
Halk arasında bir olay anlatılırken ‘gülmekten öldüm’ diye kullanılan bir tabir vardır
Çocuklarda Konuşma Problemi Neden Olur?
Çocuklarda görülen konuşma probleminin başında işitme engeli gelir
Sağılan Süt Bebeğe Nasıl Verilir?
Bebek için hayati önem taşıyan anne sütü, özellikle yeni doğan bebeğe sıkca verilmelidir
Kafa Travması Nedir?
Kafa bölgesine alınan ani darbe veya travma hali beyin hücrelerinin zarar görmesine, dolayısı ile kafa travmasına yol açmaktadır
Fazla Kiloların Sebebi İri Kemikler Değilmiş.
“Fazla kilolarım yok, sadece kemiklerim iri” cümlesi çoğumuzun zaman zaman kullandığı veya çevremizde sıklıkla duyduğumuz bir cümledir
Premenstruel Sendrom (PMS) (adet öncesi) Sendrom Nedir?
PMS sendromu kadınlarda adetten once hormonel değişikliklerinden kaynaklanır
Tükürük Bezi Taşı Nedir? Neden Oluşur? Nasıl Tedavi Edilir?
Besin sindiriminde önemli görevleri olan tükürük salgısı, baş kısmında farklı bölgelerde konumlanmış tükürük bezleri tarafından salgılanır
Evinde Hayvan Besleyenler Dikkat!
Evinde kedi veya köpek besleyenlerin dikkat etmeleri gereken bazı durumlar vardır
AFP Testi Neden Yapılır?
Genelde doktorlar tarafından karaciğer, testis ve yumurtalık kanserine, siroz ve kronik hepatititin şüphelendikleri durumlarda söz konusu hastalıkların tanısı için yapılması istenilir
İki Dillilik Alzheimer'ı Erteliyor
Çağımızın hastalıklarından Bunama ve Alzheimer son yıllarda görüme sıklığı artan hastalıklardandır
Hangi Yemekler Depresyon Riskini Arttırır?
Yapılan araştırmalara göre bazı yemekler depresyon riskini arttırır