A-Z Filtre

GAİTA KÜLTÜRÜ


Gaita kültürü ,gaitada(dışkıda) barsak enfeksiyonuna bağlı bakteriyel kökenli bir enfeksiyon olup olmadığının araştırılması için yapılmaktadır.
Normalde gaitada bir çok bakteri olduğundan kültürde daima üreme olur.Klinik olarak anlamlı olan ve tedavi edilmesi gereken ise gaita kültüründe patojen yani hastalık yapıcı bakterilerin üremesidir.
Gaita kültüründe Salmonella,Shigella,Kolera,Camphylobacter  gibi bakterilerin üremesi patojen yani hastalık yapan bakterilere örnek olarak gösterilebilir.
Üreme olduğunda bir de antibiyogram testi yapılıp üreyen bakteriye etkin antibiyotik planlaması da yapılmalıdır.




Bu Gönderiye 13 Adet Yorum Gelmiş
chancemysema:

Alanin Aminotransferaz (Alt)    12    U/l    0-45
Glukoz (Açlık Kan Şekeri)    92    mg/dl    70-115
Hdl Kolesterol    62    mg/dl    45-65
Kolesterol    224    mg/dl    0-200
Kreatinin    0.68    mg/dl    0-1.2
LDL Kolesterol    150    mg/dl    0-150
Trigliserid    59    mg/dl    35-135
yorumlayabilir misiniz


Cevap:

Kolesterol  değerleri yüksek, bu konuda düzenli egzersiz ve diyet ilk aşamada bunları düşürmede etkili olacaktır.

nmutlu:

Glukoz, Açlık'' 98

Trigliserid'' 103

Kolesterol, Total'' 219

Kolesterol, HDL'' 52

Kolesterol, LDL (Direkt)'' 156

Eritrosit (RBC)'' 3.7

Hemoglobin (HGB)'' 7.8

Hematokrit (HCT)'' 26.3

Ort. eritrosit hacmi (MCV)'' 70.7

Ort. eritrosit hemog. (MCH)'' 21

eritrosit hemog. MCHC)'' 29,7

Eritrosit dağ.gen16,9


Cevap:

Kansızlık bulgularınız var, bu yönde tedavi ve nedenine yönelik de ilave tahliller yapılmalı.Bir dahiliye veya hematoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.Ayrıca kolesterol değeri de yüksek


mehmetin:

Hocam merhaba 38 yaşındayım Ldl kol.184 kol.272 haftanın 3-4 günü spor yapıyorum boyum 183 kilom 74 yaklaşık 1 -2 yıldır kol. yüksek Ailede babam byy pass oldu 6 yıl önce baba tarafında ölüm sebebi kalp rahatlızlıkları yapabileceğim bişey varmı teşekkürler.


Cevap:

Değerleriniz yüksek, anlaşılan genetik bir yatkınlık da var.Bir endokrinoloji uzmanına başvurabilirsiniz.

sibel2781:

mrb eşim dün el parmak uyuşması olduğu için dr gitti ve kan testi yapmışlar kolestrol total 263
kolestrol ldl(direkt)209
kolestrol hdl 41 çıkmış
doktor diyet listesi vermiş e tnede hap vermiş sizce risk altın da mı bilgilendirirseniz çok sevinirim


Cevap:

Evet degerleri yuksek Düzenli egzersiz de yapmalı Bir endokrinoloji doktoruna da danışmaya yarar var İlave testler isteyebilir

Bilgi Yok:

hocam yaşım 44 kilom 62
LDL C normal değer 70-130 benım sonucum 142.8
kolesterol normal değer 50-200 sonucum 207
HGB 11,8
HCT 36,80
MCV 69,60
RDW 19,10
MCH 22,30
MCHC 32,10
DEĞERLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM.


Cevap:

Kansızlık ve kolesterol yüksekliği var.Bir dahiliye uzmanına başvurun

Bilgi Yok:

hocam ben 46 yaşındayım HDL 57,99( 40-60) KOLESTROL 223,52(0-200) LDL 152(0-130) TRİGLİSERİD 67,79 (0-200) Değerlendirebilirmisiniz kolestrol durumumu? teşekkürler.


Cevap:

Hafif bir LDL (kötü kolesterol) yüksekliği var ancak HDL (iyi kolesterol) iyi durumda. Trigliserid de iyi sınırlarda. Hareket ve beslenme dengenize dikkat ederseniz bir sorun yaratmaz kolesterolünüz.

Bilgi Yok:

31 yaşındayım. Ailemde kalp hastalığı yaygın ne yazık ki. Bunu önlemek için düzenli spor yapıyorum. Haftada yaklaşık 400-600 g kırmızı et tüketiyorum. Buna rağmen HDL değerim 68,8 mg/dl - LDL değerim ise 37,2 mg/dl . HDL değerim yüksek, LDL ise düşük görünüyor referans değerlere göre, ailede damar tıkanıklığı problemi yaygın, değerlerimi yorumlarmısınız lütfen?

Bilgi Yok:

Mrhaba raporumda (GLUKOZ:122)-(Ü.ASİT:8.5)-(LDL:198)- (HDL:50) (ALT:46)- (ASO:231) TOTALKOLESTROL:263)

HEMATOLOJİ: (NE%:44)-(LY%46)-(MO%8.4)-(EO#0.0) (PDW:17.5) GİBİ DEĞERLER VAR BUNLAR TABİ YÜKSEK-ALÇAK OLANLAR. BUTESTLERİ NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ.HANGİ DOKTORA GİTMELİYİM KESİN TEDAVİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.
YAŞ:34 BOY:1.78 KILO:95


Cevap:

Kan şekeri ve yağlarınız yüksek,Ürik asit değeri de.Bir an önce diyete girmelisiniz.Bir endokrinoloji uzmanına başvurun

Bilgi Yok:

benim total kolestrol 244
hdl 56
ldl 167, yaş 28,kilo 53 boy 160
uzun zamandan beri kolestrol hastasıyım,doktorlar genetik olabileceğini söylüyor,ilaç verdiler kullanmadım (ilaçlara bağımlı olmak istemiyorum),ama diyet olayını da beceremiyorum.ne yapmalıyım,hangi dr a gitmeliyim?


Cevap:

Bir endokrinoloji uzmanına başvurmalısınız.

Bilgi Yok:

HOCAM BENİM CHOL 233 mg/dl Trigliserit 224 mg/dl LDL-C 136mg//dl VLDL 44,8 mg/dl 11/11/2010 tarihitibarile yapılan tahlil sonucu ne yapmam lazım


Cevap:

Değerleriniz yüksek.benim önerim diyetisyenden de destek alarak diyet ve düzenli egzersizle değerleri düşürmeniz.Eğer cevap alamazsanız kolesterol dürüşücü tedavi veya ileri tetkik gerekli olabilir.

Bilgi Yok:

hocam ben 2004 den bu yana miyastine grevis hastasıyım 22 07 2010 günü son kan sonuclarımda glukoz aclıkda 101 LDL Kolesterol de ise 132 cıktı bu durumumda neler yapmalıyım normele dömek için sizin tavsiyeniz yeterlimidir steroit kullanıyorum buna bağlı olarak lomber vertebralarda kemik kırılma riski nde 3 kat artış saptandı femor boynu normal degerlerde dir bu arada ben 50 yaşındayım kemik kırılma riskiyle bir alakası varmı saygılarımla bilğilerinize arz ederim verceginiz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim


Cevap:

LDL kolesterol değeriniz yüksek.LDL,kötü kolesterol olarak da bilinir.Diyetisyen kontrolünde diyet yol gösterecektir.

Bilgi Yok:

mrb pataloji raporumda her 3 seriye ait matur ve immatur elemanlar içeren kemik iliğina ait yaymalar diye birşeyden söz ediliyor doktoruma daha gösteremedım yardımınızı rica ediyorum.


Cevap:

Vermiş olduğunuz bilgilerle patoloji raporunuz hakkında bir fikir edinmek mümkün değil.

Bilgi Yok:

Benim tahlil sonuçlarım kolesterol total olan 211, ldl sonucu ise 145.Bir de EOS %1.9 ÇIKMIŞ bunların anlamı nedir


Cevap:

Total kolesterol testiniz ve LDL kolesterol testleriniz yüksek çıkmış.LDL kolesterol kötü huylu kolesterol olarak da bilinir.Düşük olması istenir.Sizin yapmanız gereken diyetistene de danışarak diyet,ve düzenli egzersiz.Bu ikisi değerlerinizi düşürmede yardımcı olacaktır.EOS ise eosinofilin kısaltmasıdır.Alerjik durumlarda yükselebilir.Sizin değeriniz normal.