PARATİROİD HORMON (İNTAKT) (PTH, Parathyrin, Parathormon)

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

PARATİROİD HORMON (İNTAKT) (PTH, Parathyrin, Parathormon) Hakkında Bilgi

Önemli bir hormon tahlilidir.Bu testle sadece biyolojik olarak intakt olan PTH molekülleri ölçülür.
Primer hiperparatiroidizm ile malignite kaynaklı hiperkalseminin ayırıcı tanısında kullanılır.
PTH,iyonize kalsiyum tarafından regüle edilmektedir.

Normal Değer: 10-65 pg/ml'dır. 

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

| 14.04.2017 12:49

parathormon intakt 129.1 çıktı diğer değerlerim normal. oluş sebebi ve tedavi yöntemi nasıldır. yüksek tansiyonu bu tetiklermi, yada tam tersi olurmu. saygılarımla

Tahlil.Com | 11.12.2010 07:08
Diğer bütün parametreler normalken parathormon yüksekse ilk akla gelen d vitamin eksikliğidir. O değere bakıldı mı? Eğer eksikse d vitamini önerilmesi lazım..
Gulbeyaz Yilmaz | 07.12.2014 08:27

Haşimato hastasıyım.Kasım tahlil
Parathormon (1-84, tam) * 153.2
25-OH Vitamin D 9.6
TSH 0.439
HGB *11.60
HCT *35.10
MCV *79.90
MCH *26.50
RDW *19.80
PDW *17.90
KALSIYUM 8.7
Serbest T4 1.20
Serbest T3 2.45
NİSAN SONUCU
TSH *0.026
PCT *0.36
HCT *34.80
MCV *78.10
MCH *25.0
HGB *11.10
Vitamin D 8.6

Tahlil.Com | 08.12.2014 05:44

Bir tiroid bezi tahlili olan TSH hormonu değeri düşük çıkmış.
TSH düşüklüğü normal değildir.
Tiroid bezi fazla çalışıyor olabilir.İleri tetkik ve muayene amaçlı olarak Endokrinoloji bölümüne başvurunuz.

TSH testi ve hangi durumlarda düşük çıktığına dair aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Tiroid Testleri,

Ayrıca kansızlık bulgularınız var


yesimkizilcelik | 09.10.2014 12:31

Test Sonuç Ref.Değ
Glukoz 92 65-107
Albumin 4.81 3.5-5.2
Fosfor 3.25 2.6-4.5
Kalsiyum 9.91 8.5-10.5
Demir 45 49-151
Serbest T3 3.30 2.3-4.2
Serbest T4 1.24 0.89-1.76
TSH 1.95 0.35-5.5
Ferrritin 3.4 10-291
b12 440 211-911
folat 16.04 5.38-24
Parathormon 100.9 11.1-79.5

Tahlil.Com | 09.10.2014 02:41
Bir miktar demir eksikliğiniz var ancak hemoglobin(Hgb) değeriniz normalse sorun değildir..
serapkg | 19.07.2014 06:32

merhabalar pth değeri 420.6
Kolestrol 238
LDL 165
ALP 210.6
Kalsiyum 10.9
Fosfor 2.4
25 oh Vitamin D 14.65 çıktı, durumum tam olarak nedir açıklarmısınız şimdiden teşekkürler.

Tahlil.Com | 20.07.2014 02:22

Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

ferdialgur | 01.03.2014 11:04

Parahorm0n (PTH) değeri 130.2 çıktı.24 saat idrar tetkikinde protein ise negatif çıktı. Bunları anlamlarını açıklarmısınız.şimdiden teşekkürlerr.

Tahlil.Com | 01.03.2014 11:11
Detaylı bilgi vermelisiniz.Sitemizdeki uyarıları okuyup tekrar sorunuzu sorun
masum_serseri317 | 16.02.2014 10:06

Merhabalar 2 yıl önce zehirli guatrdan ameliyat oldum.2. günü kriz geçirdim,bildiğiniz gibi ağızda eğilme ellerde ayaklarda kasılma.sürekli calcimax 1000 mg ve rocaltrol 0.5 mcg kullandığım halde 3 kez yine aynı krizi yaşadım.halen calsiyum 6.5 - 7.50 arası parathormon ise 0.1 çıkıyor.ne yapmalıyım.

Tahlil.Com | 17.02.2014 09:54
Endokrinoloji taradından takip edilmenizi öneririz..
bayram | 11.07.2013 09:16

72 yaşındayım PTH 96.79 ancak bir hafta önce 105.3 , kalsiyum 9.9 , fosfor 3.64 , hastalığımın nedeni ne olabilir? hangi doktora başvurmalıyım?

Tahlil.Com | 11.07.2013 11:35

Tahlil.com'a gelen yüzlerce soru arasından belirtiğimiz kurallara göre sorulan sorular editörlerimizce onaylandıktan sonra doktorlarımızca  cevaplanmaktadır.

Sorunuzu belirtilen kurallara göre sormamışsınız.
Soruyu sorma aşamasında bu konuda gereken uyarılarda bulunmamıza rağmen bu tür uyarılara dikkat etmeyen sizin gibi bir çok okurumuz var.

Aşağıdaki uyarıları dikkatle okuyup sorunuzu tekrar sorunuz.

http://tahlil.com/tahlilcoma-soru-sorarken-dikkat-etmeniz-gereken-uyarilar


| 16.11.2011 11:02

merhaba;parathormon 105 çıktı tehlikeli mi acaba 41 yaşındayım -1,5 larda kemik erimesi başlamış hafif bel ağrılarım var ve halsizlik psikolojik sorunlar vs endokronoloji plk.gittim iştah açıklığı ve çok su içme şikeyetlerimden dolayı ama bu parathormon nedir neden yüksek çıktı aydınlatır mısınız

Tahlil.Com | 17.11.2011 07:36
Üç nedeni olabilir, 1) paratiroid hormon salgılayan adenom, 2) d vitamin eksikliği, 3) magnezyum eksikliği. Endokrincinin bu yönde önerileri varsa bunlara uyun
| 03.11.2011 09:26

parat hormon 120 fosfor normal kalsiyum normal ne yapmam gerekiyo

Tahlil.Com | 05.11.2011 01:08
D vitamininiz düşük görünüyor, bir de magnezyuma baktırın...
| 14.03.2011 02:34

Merhaba, 12.03.2011 tarihinde Düzen Lab. yaptırmış olduğum PTH 155.30 çıktı. bugün sizi telefonla arayarak not bıraktım, size iletilmiştir. İyi akşamlar

DAHA FAZLA GÖSTER