Sinirsel Ağrı Nedir?

Yayın Tarihi : 2015/05/18 11:21 • Güncelleme Tarihi : 2021/02/03 01:53 •
Sinirsel ağrılar; genelikle küt ağrı şeklindedir
Sinirsel Ağrı Nedir?

Korona virüsle tanışma süreci başladığından beri, insan hayatında rutin olarak belirlenen pek çok alışkanlıklar değiştir. Kişilerin, sosyalleşmesi, iş hayatı, gezme hayatı kısıtlandı. Dolayısıyla toplumlar daha sinirli, daha gergin, daha anlayışsız bir hal aldı. Boş kalınan ve doğru değerlendirilmeyen her vakit, daha çok kendini dinleme, daha çok hastalık meydana getirme olarak çıktı karşımıza.

Bu durumda, daha önce adını bilmediğimiz pek çok psikolojik sıkıntılarla da tanışmış olduk. İşte sinirsel ağrılar da bu hastalıkların başında gelir. 

Sinirsel Ağrılar Nedir?

Sinirsel ağrılar; genelikle küt ağrı şeklindedir.

Vücudun  hemen her yerinde sinirsel ağrılar hissedilebilir. Ancak bu ağrılar ekseriyetle kalp çevresinde hissedildiğinde kalp krizi ile karıştırılabilmektedir. sinirler, kaslara bağlı olduğundan; direkt olarak kasların kasılmasına ve kaslarda ağrılar yaşanmasına sebep olabilirler. 

Sinirsel Ağrılar Nasıl Geçirilir?

sinirsel ağrıların öncelikle gerçekten bir sağlık probleminden kaynaklı olmadığı öğrenilmelidir. 

Kişi, kendini meşgul edecek ve eğlendirecek bir hobi edinmelidir. Bu hobinin yeni bir hobi olması, kişiyi daha çok motive eder ve daha uzun süreli bir hobi haline gelebilir. 

Kişi düzenli olarak fiziksel aktivite yapmalıdır. Fiziksel aktivite, mutluluk hormonlarını artıran ve kişiyi motivasyon açısından zenginleştiren en önemli unsurdur. Ayrıca fiziksel ağrıların da hafifletilmesi, kasların gevşemesi için son derece önemlidir. 

Duş seansları artırılmalı, ılık su ile alınmalı ve sonrasında bacak, kol bölgeleri ve özellikle ayak altları hafif masajlarla rahatlatılmalıdır. Bu sayede hem uyku kalitesi artacak, hem de sinirsel ağrılar hafifleyecektir. 

Yüzyüze görüşmek mümkün olmasa da, kendinizi rahat hissettiğiniz, konuştuğunuzda rahatladığınız kişilerle, online olarak, birbirinizi görerek sohbet etmek, kişiyi rahatlatacak ve sosyalleşmesini sağlayacaktır. Farklı kişilerle ancak belirli aralıklarla bu seanslar tekrarlanmalıdır.

Kişi kendinde fiziksel değişiklikler yapmalı ve kendi benliğinin farkında olmalıdır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?