Adale Romatizması Nedir?

Yayın Tarihi : 2015/06/26 12:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/12/27 10:14 •

İleri derecede görülen üşütme vakalarında adale romatizmasısıklıkla görülen bir durumdur.

Adale Romatizması Nedir?

İleri derecede görülen üşütme vakalarında adale romatizması sıklıkla görülen bir durumdur. Bu hastalıkta hareket etme yeteneği kısıtlanır ve kaslarda yoğun ağrı hissedilir. Soğuk algınlığının tedavisi ile birlikte adale romatizmasında da iyileşme görülecektir.

Romatizma Nedir?

Romatizma, toplumda daha çok yağmurun yağmasıyla birlikte atağa geçen bir hastalık olarak bilinir. Eklemlerde meydana gelen eklem sıvısı eksikliklerinden kaynaklı bu hastalığa kas ve tendon ağrıları eşlik eder. Bağışıklık sisteminin zarar görmesi neticesinde kaslara vücutta saldırı olması halidir.

Yağmurun yağmadan önce bu insanlar hissederler. Bunun sebebi; kas hastalıkları nemli ortamı sevmez ve nemde ağrılar meydana getirir. Bu sebeple özellikle kurak alanlarda yaşayan ve buna alışık olan insanlar; atmosferin nemini önden ağrı olarak hissederler. Özellikle bacaklarda meydana gelen romatizma hastalığı, yağmuru haber veren bacaklar olarak nitelendirilir.

Romatizma kronik bir rahatsızlıktır. Yani bu hastalığa sahip kişiler, çok fazla yürüyemez, ağır kaldıramaz, fazlaca ağrı hissederler.

Adele Romatizması Nedir?

Adele; belli bir organı etkileyen, belli bir organın işleyişini etkileyen alan demektir. Adele romatizması, sadece belli bir alanda meydana gelen akut romatizma olarak karşımıza çıkmaktadır.

Adele romatizması soğuk algınlığıyla birlikte ortaya çıkar. Çünkü soğuk algınlığında bağışıklık düşer, kemik ağrıları meydana gelir ve kaslar da bundan etkilenir. Bu etki neticesinde adele romatizması ortaya çıkar.

Adele romatizması genelde teşhis olarak bilinmese de; halsizlik, yorgunluk, ayakta duramama olarak ifade edilir. Ancak insanlar bunun geçici bir ağrı olduğunun farkındadır. İyileşmeyi hızlandıran en önemli unsurlar beslenme ile bağışıklığı artırmak ve bol bol dinlenmektir.

Romatizma ve Adele Romatizması Arasındaki Farklar Nelerdir?

Eklem romatizması ve adele romatizması aynı şey değildir. Akış olarak birbirine benzese de, aslında işleyiş olarak arada çok fark vardır.

Romatizma hastalığı, bütün vücutta ağrı olarak hissedilirken, adele romatizması sadece bir bölgeyi ilgilendirir ve o bölgede ağrılar meydana gelir.

Eklem romatizması kroniktir ve hayat boyu devam eder. Adele romatizması geçici yani akuttur.

Eklem romatizması tam tedavi edilmez ancak ilaçlarla kişi rahatlatılabilir. Ancak adele romatizmasında soğuk algınlığı tedavisi neticesinde iyileşme görülür.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?