Astım Hastaları Bu Havalara Dikkat!

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2021/09/25 02:14 •

Sıcak yaz aylarından sonra havaların biraz serinlemesi, insanları dışarı çıkmaya, uzun yürüyüşlere teşvik eder

Astım Hastaları Bu Havalara Dikkat!

Sıcak yaz aylarından sonra havaların biraz serinlemesi, insanları dışarı çıkmaya, uzun yürüyüşlere teşvik eder. Bu havalar; en tehlikeli havalardır. Özellikle alerjik hastalıkları ve astım hastalığı olan kişiler çok dikkatli olmalıdır.

Mevsimsel değişimler en çok astım hastalarını etkiler. Bu dönemde astım hastaları ilaçlarını düzenli kullanmalı ve çok fazla dışarı çıkmamalıdırlar. Bunun yanında bol su tüketilmeli ve nefes egzersizleri yapmalıdırlar.

Su Tüketimi Astımda Neden Önemlidir?

Su, insan vücudunun yüzde 70 ini oluşturan, hayatsal tüm fonksiyonların doğru ve düzgün şekilde çalışmasını sağlayan yegane unsurdur. Bu sebeptendir ki; suyun iyi gelmediği bir hastalık neredeyse yoktur. Peki ama suyun astıma faydası nedir?

Ağız içindeki tükürük bezleri, ağıza giren besinleri ıslatıp yumuşatırken, toz gibi zararlı maddeleri de, su içeriği içine hapseder ve vücuda zarar vermeden, sindirim kanallarından geçmesini ve dışarı atılmasını sağlar. Bu durumda içilen su, ağız içindeki tükürük sıvısını artırır, ağız içindeki nemi besler ve destek sağlar. Böylece astım hastalarını rahatsız edecek toz, polen gibi unsurları kolaylıkla tolere edebilecektir. 

Vücut suya doygun olduğunda, tüm hücreler en doğru şekilde çalışır. Bu sebeple kişide baş ağrısı, halsizlik, algıda zayıflık gibi durumlar daha az görülmeye başlar. Bu durumda astımın da şikayetleri azalmış ve astım hastası kişiler de daha konforlu mevsim geçişlerini karşılayabilmektedir. 

Astım Hastaları İçin Nefes Egzersizleri Neden Önemlidir?

Astım hastalarını en çok zorlayan mesele, nefes darlığıdır. Bu sebeple akciğer hacmini artırmak, bu kişilerin hayatını oldukça kolaylaştırır. Düzenli nefes egzersizi yapan astım hastaları, hastalık ataklarını daha az geçirmekte ve daha hafif atlatmaktadır. Bu sebeple sadece mevsim geçişlerinde değil, her daim astım hastaları nefes egzersizleri yapmalı ve akciğer hacmini artırmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?