Bakire Olanlara Jinekolojik Muayene Yapılır mı?

Yayın Tarihi : 2017/08/03 11:46 • Güncelleme Tarihi : 2021/01/17 16:48 •
Bakire olan kızlarda jinekolojik muayene ve bu sırada takılması gereken spekulum kızlık zarını bozacağından vaginal muayene yapılmaz
Bakire Olanlara Jinekolojik Muayene Yapılır mı?

Bakire olan kızlarda jinekolojik muayene ve bu sırada takılması gereken spekulum kızlık zarını bozacağından vaginal muayene yapılmaz. 

Akıntı, kasık ağrısı gibi durumlarda kızlık zarına zarar vermeyen makattan rektal tuşe adını verdiğimiz muayene metodu ile bakılabilir. Fakat birçok hasta bu tür muayene şeklini kabul etmediği için mesane dolu vaziyette iken karından yapılan ultrason muayenesi ile rahim ve yumurtalıklar hakkında bilgi sahibi olunabilir. Ultrason muayenesi çoğu zaman yeterli bilgiyi hekiminize verir. Gelişen teknoloji ile birlikte, ultrason cihazları da artık daha net görüntüleri göstermektedir ve yanılma payı çok düşüktür. 

Kızlık Zarı Muayenesi Nasıl Yapılır?

Vajinal muayene bakire kişilere yapılmaz. Bu durumda kişiler, en çok kızlık zarı muayenesinin nasıl yapıldığını merak eder. Her ne kadar toplumda bu mesele ayıplansa da, kadın doğum uzmanlarına bu sebeple gelen yüzlerce hasta vardır. 

Kızlık zarı, vajinadan görülebilen bir yapıdır. Kadın doğum uzmanının hassas şekilde gözüyle yaptığı muayenede kızlık zarının zarar görüp görmediği değerlendirmesi yapılabilir. 

Etik değerler gereği bu muayenenin içeriği, hastanın rızası olmadan kimseye gösterilemez, söylenemez. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?